Maisto švaistymas yra labai aktuali šių dienų problema. Skaičiuojama, kad visoje Europos Sąjungoje per metus išmetama apie 170 mln. tonų maisto. Tai – milžiniški skaičiai, prie kurių mažinimo galime prisidėti kiekvienas. Planuojant savo mitybą ir meniu, galite pastebėti, jog maisto išmetate daug mažiau. Planuokite pirkimus Pirmiausia, nuo ko reikėtų pradėti planuojant savaitės meniu, tai pirkinių […]
Receptai, patiekalai, maistas
Tarybinis guliašas
Burnoje tirpstantis obuolių pyragas su kremu: greitas ir paprastas receptas!
Tai – mano vienas mėgstamiausių obuolių pyragų receptų. Paruošti pyragą yra labai paprasta, o jo skonis niekada nenuvilia. Jums reikės: Kremui: Kaip gaminti? Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios šviesios masės (mikseriu). Supilkite ištirpintą sviestą ir pieną. Išmaišykite. Į mišinį suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite iki vientisos masės. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir […]
Greitai paruošiama obuolienė: nebenorėsite grįžti prie anksčiau bandytų receptų!
Paruošti šią obuolienę bus tikrai labai paprasta. Šį receptą išbandžiau prieš metus, ir dabar obuolienę ruošiu tik tokiu būdu. Nereikia ilgai stovėti prie viryklės, o obuolienės skonis yra tiesiog fantastiškas! Jums reikės: Kaip gaminti? Įkaitinkite orkaitę iki 200-250 laipsnių. Nuplautus obuolius supjaustykite ketvirčiais. Pašalinkite sėklas. Sudėkite į gilią kepimo skardą. Supilkite actą. Išmaišykite. Pašaukite į […]
Bananiniai vafliai su kefyru
Maisto gamybos menas: receptai ir kaip juos tinkamai pasitelkti
Maisto gaminimas yra didelio kūrybiškumo ir kruopštumo reikalaujanti veikla, leidžianti išreikšti save per skonį ir atrasti naujus kulinarinius horizontus. Vienas iš vertingų įrankių virtuvėje yra tinkamai sudaryti receptai, kurie padeda sukurti gardžius patiekalus. Tačiau norint veiksmingai naudotis receptais, reikia ne tik laikytis juose nurodytų instrukcijų. Taigi, išsamiau pasigilinsime į maisto gamyboje pasitelkiamų receptų naudojimo meną […]
Senoviniai vafliai: skanus nostalgijos skonis
Madingų maisto produktų ir naujoviškų kulinarinių metodų pasaulyje kartais ypatingą vietą mūsų širdyse ir skonio receptoriuose užima klasika. Vienas iš tokių nesenstančių malonumų yra senoviniai vafliai – aukso rudumo, traškūs iš išorės ir purūs iš vidaus, kuriais mėgaujasi ištisos kartos. Senoviniai vafliai sukelia nostalgijos jausmą, sugrąžina mus į tingus sekmadienio rytus, praleistus prie pusryčių stalo […]
Aliejus – kokios rūšies pasirinkti ir kam naudoti?
Aliejus yra vienas tų produktų, kuriuos vartojame bemaž kasdien. Jis naudojamas karštiesiems patiekalams ruošti, kepant įvairius patiekalus nuo blynų iki steikų arba vartojamas grynas, pavyzdžiui, salotoms pagardinti, pilamas ant itališkos duonelės ir panašiai. Kiekvienam patiekalui būtina pasirinkti tinkamiausią augalinį aliejų. Tačiau kaip išsirinkti iš itin didelės pasiūlos? Nepamainomas produktas virtuvėje – alyvuogių aliejus Kokybiškas alyvuogių […]
Kaip puikiai paruošti makaronus?
Paruošti makaronus atrodo taip paprasta, tiesa? Tiesiog reikia vandens ir makaronų. Tačiau kartais būna taip, kad paprasčiausi dalykai pasirodo sudėtingiausi. Tobuli makaronai turėtų būti nesulipę, nei per minkšti, nei per kieti. Kaip tokius paruošti, dabar plačiau ir aptarsime. 1. Naudokite didelį puodą Pirmasis dalykas, kuriuo derėtų pasirūpinti, norint tinkamai paruošti šį patiekalą, yra didelis puodas. […]
Maisto pristatymas į namus – rekordiškai populiarus
Panašu, kad pasaulinė koronaviruso pandemija gerokai pareguliavo klientų įpročius visame pasaulyje. Lietuvoje – taip pat. Jeigu dar prieš metus ar kelis maisto pristatymas į namus buvo populiarus tik dalyje visuomenės ir tikrai užsakomas nebuvo dažnai, šiandien didžioji dalis gyventojų jau išbandė šią paslaugą, o kai kurie į fizines parduotuves jau nebevaikšto. Parduotuvės plečia pasiūlą Panašu, […]
Konvekcinė krosnis – visų komercinių virtuvių „dešinioji ranka“
Įkūrus valgyklą, kavinę ar restoraną, kuriose per dieną apsilanko didelis žmonių srautas ir yra užsakoma daugybė įvairių patiekalų ar bandelių prie arbatos ar kavos, reikia puikiai ir efektyviai maisto gaminimo procesą atliekančio įrenginio. Konvekcinė krosnis būtent šį procesą atlieka net 25 – 30 procentų greičiau nei įprasta krosnis. Ji gali būti konditerinė ar gastronominė. Šiame […]