Receptai, patiekalai, maistas

Maisto pristatymas į namus – rekordiškai populiarus

Panašu, kad pasaulinė koronaviruso pandemija gerokai pareguliavo klientų įpročius visame pasaulyje. Lietuvoje – taip pat. Jeigu dar prieš metus ar kelis maisto pristatymas į namus buvo populiarus tik dalyje visuomenės ir tikrai užsakomas nebuvo dažnai, šiandien didžioji dalis gyventojų jau išbandė šią paslaugą, o kai kurie į fizines parduotuves jau nebevaikšto. Parduotuvės plečia pasiūlą Panašu, Read More…

Receptai, patiekalai, maistas

Konvekcinė krosnis – visų komercinių virtuvių „dešinioji ranka“

Įkūrus valgyklą, kavinę ar restoraną, kuriose per dieną apsilanko didelis žmonių srautas ir yra užsakoma daugybė įvairių patiekalų ar bandelių prie arbatos ar kavos, reikia puikiai ir efektyviai maisto gaminimo procesą atliekančio įrenginio. Konvekcinė krosnis būtent šį procesą atlieka net 25 – 30 procentų greičiau nei įprasta krosnis.  Ji gali būti konditerinė ar gastronominė. Šiame Read More…

Trinta grybų - pievagrybių sriuba
Sriubos

Trinta grybų-pievagrybių sriuba

850 g pievagrybiai 2 vnt pora ((dideli)) 1 vnt svogūnai 1 vnt morkos ((mažos)) 2 v.š. aliejus 100 g sviestas 500 ml mėsos sultinys 200 ml grietinėlė druska pipirai petražolės Iš pradžių pievagrybius, porus bei svogūnus supjaustyk griežinėliais. Morką sutarkuok. Į puodą supilk aliejų bei sudėk sviestą. Kai jau sviestas ištirpsta, sudėk daržoves ir ant Read More…

Daržovių patiekalai

AGURKŲ SALOTOS ŽIEMAI – SKANIAUSAS PATIEKALAS ŽIEMAI!!

Recepto autorius Laikas į virtuvę AGURKŲ SALOTOS ŽIEMAI 3 kg agurkai 1 kg morkos 1 kg svogūnai 2,5 v.š. druska 2 galvos česnakas 1 stiklinės cukrus 1 stiklinės actas 1 stiklinės aliejus 2 šakelės susmulkintas šviežias peletrūnas Iš pradžių agurkus supjaustyk šiaudeliais, su morkomis padaryk tą patį, tik smulkiau, svogūnus pusžiedžiais, česnaką blenderiu susmulkink, ne labai Read More…

Varškės patiekalai

KEPTI KOKOSINIAI VARŠKĖTUKAI NEPALIEKA ABEJINGŲ!

Recepto autorius: Mažoje virtuvėlėje KOKOSINIAI VARŠKĖTUKAI 250 g varškė 3-4 v.š. cukrus 3-4 v.š. kokoso drožlės 1 a.š. kepimo milteliai druska (trupučio) 1 vnt kiaušiniai 0,5 stiklinės miltai aliejus (kepimui) Iš pradžių varškę sumaišyk su kiaušiniu, įberk druskos bei cukraus, kepimo miltelių, kokoso drožlių ir miltų. Pirmiausia viską maišyk dubenyje, o paskui gautą masę išvertus Read More…

Desertai

KARAMELINIS KREKERIŲ TORTAS – MĖGAUKITĖS TOBULU SKONIU!

Recepto autorius Jurgittos receptai KARAMELINIS KREKERIŲ TORTAS 500-600 g saldūs krekeriai "Žuvytės" 1 indelio Rududu 180-200g sviestas 1 vnt citrinos 4 v.š. riebi grietinė druska (žiupsnelio) džiovinti vaisiai, uogos, riešutai: pagal skonį (neprivaloma) Pradžioje ant silpnos ugnies maišydami kaitink sviestą bei Rududu, kol viskas ištirpsta bei masė tampa vienalyte. Dėk grietinę, druską bei dar šiek tiek Read More…

Sriubos

PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE – IŠBANDĘ NESIGAILĖSITE!

PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE 3 l vištienos sultinys ((arba daržovių sultinys)) 1 stiklinės pupelės 100-150 g kiaulienos šoninė 2-3 vnt bulvės 2 vnt morkos 1 vnt svogūnai 1 vnt lauro lapeliai druska pipirai Pirmiausia pupeles iš vakaro užmerk. Prieš verdant sriubą jas išvirk, nusunk. Tuomet šoninę supjaustyk šiaudeliais arba stambiau bei kepk ant mažos Read More…

Sriubos

KOPŪSTŲ SRIUBA – SUPER PAPRASTA!

Recepto autorius Baltoje lėkštėje KOPŪSTŲ SRIUBA 300 g šonkauliukai 6-7 vnt bulvės 1 vnt morkos 70 g ryžiai 80 g švieži kopūstai druska lauro lapai Pirmiausia užvirink vandenį, įdėk druskos. Tada įdėk šonkauliukus bei juos pavirk maždaug 5 minutes. Įdėk susmulkintas morkas bei bulves, pavirk maždaug 5 minutes. Tuomet įdėk kopūstus, pavirk dar 5 minutes. Įdėk Read More…

Desertai

NAUJAS KANELIŲ RECEPTAS GAMINSITE TIKRAI NE KARTĄ!

Recepto autorius Gabrielės blogas KANELĖS 0,5 l pienas 50 g sviestas 2 vnt kiaušiniai 2 vnt kiaušinių tryniai 100 g miltai 250 g cukrus 2 v.š. baltas romas vanilės esencija (kelių lašelių) druska (žiupsnelio) rudasis cukrus (trupučio) Pradžioje pieną pilk į puodą, dėk sviestą bei užvirk. Nukelk nuo kaitros bei palik pravėsti. Miltus sumaišyk su cukrumi Read More…

Salotos

ŽALIOSIOS SALOTOS SU LAŠIŠA – ATGAIVA PO ILGOS DIENOS!

Recepto autorius Jauku namuose ŽALIOSIOS SALOTOS SU LAŠIŠA 100 g sūdyta lašiša 1 gūžės salotų lapai 1 vnt svogūnai 1 vnt cukinijos ((nedidelės)) 1 vnt agurkai krapai 2 v.š. grietinė ((arba natūralus jogurtas)) 1 a.š. krienai 1 a.š. actas 1 a.š. cukrus druska pipirai indiški kmynai Iš pradžių pusė svogūno supjaustyk pusžiedžiais, sudėk į nedidelį indą. Read More…

Sriubos

AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS – TOKIO DAR NEGAMINOTE!

Recepto autorius Virtuvėjos fėjos AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS 1 stiklinės skaldyti žirniai 1 vnt svogūnai ((didelio)) 3 vnt švieži pomidorai ((arba savo sultyse konservuoti)) 2 vnt morkos 300 g moliūgo tyrė imbiero šaknis ( 2 centimetrų gabaliuko) 3 skiltelių česnako 2 v.š. aliejus druska pipirai aitrusis pipirai (šiek tiek) 0,5 v.š. maltas kuminas 1 saujos Read More…

Tortai, tortų receptai

NAPOLEONAS, KEPTAS KEPTUVĖJE – ŠIS TORTAS IŠTIRPS JŪSŲ BURNOJE!

Recepto autorius Jauku namuose NAPOLEONAS, KEPTAS KEPTUVĖJE Tešlai: 0,5 stiklinės grietinė 0,5 stiklinės saldintas kondensuotas pienas 3 v.š. cukrus 0,5 a.š. kepimo milteliai 2,5-3 stiklinės miltai Pertepimui: 1 vnt kiaušiniai 3 v.š. cukrus 2 v.š. miltai 350 ml pienas 100 g sviestas 0,5 stiklinės kondensuotas pienas 1 vnt prinokę persimonai ((galite keistis kitais vaisiais arba uogomis)) Read More…

Desertai

ATRADO NAUJĄ SKRUZDĖLYNO RECEPTĄ SUKURSITE TOBULĄ SKONĮ!

Recepto autorius Mano virtuvės užrašai SKRUZDĖLYNAS 5 vnt kiaušiniai 500 g miltai 20 ml degtinė 500 ml aliejus ((kepimui)) 250 ml dirbtinis medus razinos aguonos druska (žiupsnelio) Iš pradžių miltus, kiaušinius, degtinę bei žiupsnelį druskos gerai išminkyk. Tada iškočiok labai ploną tešlą bei supjaustyk rombais. Juos virk aliejuje. Palauk kol atvės. Tuomet medų šildyk, kol šis Read More…

Vištienos patiekalai

VIŠTIENOS KOTLETAI SU DARŽOVĖMIS IR PIEVAGRYBIAIS – NUO ŠIOL GAMINSITE TIK TAIP!

Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai VIŠTIENOS KOTLETAI SU DARŽOVĖMIS IR PIEVAGRYBIAIS 300 g vištienos faršas 1 vnt svogūnai ((mažo)) 0,5 vnt jaunos cukinijos 0,5 vnt raudonos saldžiosios paprikos 1 vnt kiaušiniai 3-4 vnt pievagrybiai ((dideli)) druska pipirai Iš pradžių į dubenį sudėk vištienos faršą, smulkiai supjaustytą svogūną. Cukiniją nulupk bei sutarkuok burokinės tarkos pagalba. Papriką supjaustyk Read More…

pyragų receptai

MORKŲ PYRAGAS SU KOKOSŲ ALIEJUMI – GAMINSITE TIKRAI DAR NE KARTĄ!

Recepto autorius Alminos virtuvė MORKŲ PYRAGAS SU KOKOSŲ ALIEJUMI 2 vnt kiaušiniai 160 g cukrus 130 ml kokosų aliejus 160 g miltai 200 g tarkuotos morkos 1 a.š. kepimo milteliai 1 a.š. cinamonas 0,5 a.š. maltas kardamonas 50 g graikiška riešutai ((arba žemės arba lazdynų riešutai)) 50 g razinos Iš pradžių kiaušinius išplak su cukrumi iki Read More…

Blynai

LIETINIAI BLYNAI SU KRABŲ LAZDELIŲ IR PIEVAGRYBIŲ ĮDARU – TOKIŲ DAR NEGAMINOTE!

LIETINIAI BLYNAI SU KEPTOS MALTOS MĖSOS ĮDARU Lietiniams: 3 vnt kiaušiniai 150 g miltai 1 v.š. cukrus (šaukšto be kaupo (jeigu gaminsite su saldžiu įdaru, tai naudokite daugiau cukraus)) druska (žiupsnelio) 375 ml pienas sviestas (kepimui) Maltos mėsos įdarui: 500 g malta mėsa 3 vnt pomidorai 1 vnt svogūnai ((didelio)) 1-2 skiltelių česnakas druska pipirai Read More…

pyragų receptai

MOLIŪGŲ PYRAGAS SU VIRTU KONDENSUOTU PIENU – SKONĮ PRISIMINSITE ILGAI!

Recepto autorius Pietų stalas MOLIŪGŲ PYRAGAS SU VIRTU KONDENSUOTU PIENU 150 g miltų 1 vnt kiaušinių 115 g sviesto 190 ml moliūgų tyrės 190 ml "Rududu" 150-200 g rudo cukraus 1 a.š. vanilinio cukraus 0,25 a.š. druskos 1 a.š. kepimo miltelių cinamono muskato imbiero gvazdikėlių Iš pradžių miltus sumaišyk su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais. Kambario Read More…

Lietuviški patiekalai

LEGENDINIS BULVIŲ PLOKŠTAINIS KUGELIS – ABEJINGŲ NEPALIKS!

Recepto autorius Mukatanas BULVIŲ PLOKŠTAINIS KUGELIS 200 g karštai rūkyta kiaulienos šoninė 2 vnt svogūnai (vid. dydžio (nulupti)) 60 g sviestas 2 v.š. aliejus 1,3 kg nuskustos bulvės 310 ml pienas 2 a.š. druska malti juodieji pipirai Iš pradžių orkaitę įkaitink iki 190 laipsnių temperatūros. Kiaulienos šoninę bei vieną svogūną supjaustyk maždaug pusės centimetro kubeliais. Tuomet Read More…

Varškės patiekalai

VIRTI VARŠKĖČIAI – VOS 4 INGREDIENTAI SUKURS TOBULĄ SKONĮ

Recepto autorius Kirvio virtuvė VIRTI VARŠKĖČIAI 180 g varškė 0,5 a.š. druska 1 vnt kiaušiniai 3-4 v.š. miltai Iš pradžių varškę sutrink, kad nebūtų didelių gabaliukų. Įmušk kiaušinį bei įberk druskos. Viską pertrink. Tada berk miltus, kol tešla pasidarys beveik nelimpanti prie rankų (bet nelabai kieta). Iš tešlos formuok maždaug graikinio riešuto dydžio rutulėlius. Kad tešla Read More…

Mėsos patiekalai

KEPTA KIAULĖS KARKA – APSILAIŽYSITE PIRŠTUS!

KEPTA KIAULĖS KARKA 1 vnt kiaulės karka 1 kg bulvės 2 skiltelės česnakas 1 v.š. garstyčios druska lauro lapai pipirai čiobreliai (žiupsnelis) raudonėliai (žiupsnelis) 1 vnt svogūnai Pirmiausia karką gerai ištrink su pipirais, druska, lauro lapais bei garstyčiomis (gali tai padaryti ir iš vakaro). Karką įdėk į rankovę bei kepk maždaug 40 minučių iki 200 Read More…

Blynai

BULVINIAI BLYNAI SU SŪRIU – ŠIE BLYNAI UŽKARIAUS JŪSŲ ŠIRDIS!

Recepto autorius Baking Secrets BULVINIAI BLYNAI SU SŪRIU 900 g bulvės 50 g tarkuotas čederio sūris 50 g tarkuotas parmezano sūris smulkinti svogūnų laiškai (saujos) 0,5 a.š. česnako milteliai 30 g miltai 2 vnt kiaušiniai druska pipirai Pradžioje bulves nulupk, sutarkuok su burokine tarka bei nuspausk kiek įmanoma daugiau skysčio. Tuomet į bulves įmaišyk visus likusius Read More…

Bulvės, patiekalai iš bulvių

VIRTŲ BULVIŲ CEPELINAI SU MANAIS – TOKIŲ SKANIŲ DAR NEVALGĖTE!

VIRTŲ BULVIŲ CEPELINAI SU MANAIS Tešlai: 500 g virtos bulvės 50 g sausos manų kruopos 50 g bulvių krakmolas druska (šiek tiek) Įdarui: 200 g mėsa 1 vnt svogūnai (mažas) 20 g sultinys ((to, kuriame virė mėsa)) druska prieskoniai Iš pradžių bulves išvirk pasūdytame vandenyje, išvirus nupilk vandenį, nugarink bei sugrūsk. Atvėsink. Tuomet į atvėsusias Read More…

Vištienos patiekalai

NAMINĖS CEZARIO SALOTOS – TOBULAS SKONIS!

NAMINĖS CEZARIO SALOTOS 400 g vištienos filė romaninės salotos 5 riekelės ciabatta'os duonelė česnakai tarkuotas kietasis sūris (poros saujų) 4 gabalėliai ančiuvų filė aliejuje 3 v.š. majonezas Dižono garstyčios alyvuogių aliejus (poros šaukštų duonai ir vištienai apšlakstyti, maždaug 1/5 stiklinės padažui gaminti) 2 a.š. baltasis vyno actas vanduo (šlakelis) druska malti juodieji pipirai prieskoniai vištieniai Read More…

Sumuštiniai

GREITA UŽKANDĖLĖ SU LAŠIŠA – TAIP SKANU DAR NEBUVO!

GREITA UŽKANDĖLĖ SU LAŠIŠA varškė česnakas majonezas apvalūs sūrūs krekeriai lašiša petražolės šakelės (papuošimui) Iš pradžių į varškę smulkiai įtarkuok česnaką bei sumaišyk su majonezu. Tuomet su konditeriniu maišeliu dėk varškę ant krekerių, taip pat lašišos susuktą juostelę. Papuošk petražolės šakele. Patiek ir skanauk!

Sriubos

ŠALTIBARŠČIAI SU RIDIKĖLIAIS – ATGAIVA JUMS!

Recepto autorius 1001 receptas ŠALTIBARŠČIAI SU RIDIKĖLIAIS 50 g svogūnų laiškai 25 g krapai 300 g agurkai 150 g ridikėliai 330 g marinuoti burokėliai 900 ml kefyras (2,5% riebumo) druska 2 v.š. grietinė 3 vnt kiaušiniai 6 vnt bulvės Iš pradžių bulves nuskusk, perpjauk į keturias dalis bei virk maždaug 20 minučių (nuo užvirimo) pasūdytame vandenyje. Read More…

Kiaulienos patiekalai

KIAULIENOS ČENAKAI – TOKIO PATIEKALO DAR NEGAMINOTE!

Recepto autorius Pietų stalas KIAULIENOS ČENAKAI 400 g kiaulienos sprandinės 2 vnt morkų 2 vnt bulvių 1 vnt svogūnų 0,5 vnt žalių paprikų porų: ketvirtadalio 0,6 stiklinės avinžirnių 4 v.š. pomidorų padažo 2 skiltelės česnakų 2 vnt lauro lapų 30 g sviesto 0,5 stiklinės tamsaus alaus druskos pipirų žirnelių čili pipirų čiobrelių augalinio aliejaus Iš pradžių Read More…

Lietuviški patiekalai

ORKAITĖJE KEPTI ŽEMAIČIŲ BLYNAI SU GRYBŲ ĮDARU – NEPAPRASTO SKONIO!

Recepto autorius Andželikos virtuvėlė ORKAITĖJE KEPTI ŽEMAIČIŲ BLYNAI SU GRYBŲ ĮDARU Tešlai: 15 vnt bulvės (vidutinio dydžio (virtos)) 3 vnt kiaušiniai ((M dydžio)) 4 v.š. miltai 2 v.š. krakmolas 1 a.š. druska Įdarui: 500 g grybai 1 vnt svogūnai petražolės ( šiek tiek) grietinė ( šiek tiek) krapai pipirai aliejus (kepimui) Iš pradžių bulves sutarkuok burokinės Read More…

Desertai

MINKŠTOS VARŠKĖS SPURGOS – NUO STALO DINGS AKIMIRKSNIU!

MINKŠTOS VARŠKĖS SPURGOS 3 vnt kiaušiniai 2 vnt tryniai 5 v.š. cukrus 10-20 v.š. miltai 0,5 kg varškė ((riebi arba pusiau riebi)) 1 a.š. kepimo milteliai druska (žiupsnelis) 1 a.š. vanilinis cukrus 400-500 ml aliejus miltinis cukrus (pabarstyti) Pirmiausia kiaušinius ir trynius ištrink su druska, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Tada gautą mišinį išmaišyk su varške. Read More…

Patiekalai iš faršo, receptai iš faršo

GARFILDO LAZANIJA – SKANIAU IR BŪT NEGALI!

GARFILDO LAZANIJA 1 pakuotė lazanijos lakštai 500 g malta mėsa 1 vnt svogūnai ((didelio)) 1 vnt raudonosios paprikos konservuoti pomidorai be odelės (pagal skonį (sutrinti)) 4-5 v.š. pomidorų padažas tarkuota sūris (pagal skonį (kuo duagiau tuo skaniau)) 1 kubelis jautienos sultinys 1 skiltelė česnakas 0,5 a.š. prieskoniai ((bazilikas, rozmarinas)) druska (pagal skonį) malti juodieji pipirai Read More…

Makaronai, makaronų receptai

MAKARONAI SU MĖSA IR TROŠKINTOMIS DARŽOVĖMIS – GAMINSITE TIK TAIP!

MAKARONAI SU MĖSA IR TROŠKINTOMIS DARŽOVĖMIS 150-200 g nukaulintos triušienos mėsos 3-4 vnt svogūnų su laiškais 1 skiltelės česnako 1 vnt žiedinio kopūsto 2 vnt pomidorų 1 vnt morkos 200 g makaronų grietinės pomidorų padažo 50 g sviesto krapų petražolių juodųjų pipirų druskos Paruošk greitpuodį, sudėk pasmulkintas daržoves ir prieskonines žoleles, juostelėmis pakapotą mėsą, įberk Read More…