Receptai, patiekalai, maistas

Konvekcinė krosnis – visų komercinių virtuvių „dešinioji ranka“

Įkūrus valgyklą, kavinę ar restoraną, kuriose per dieną apsilanko didelis žmonių srautas ir yra užsakoma daugybė įvairių patiekalų ar bandelių prie arbatos ar kavos, reikia puikiai ir efektyviai maisto gaminimo procesą atliekančio įrenginio. Konvekcinė krosnis būtent šį procesą atlieka net 25 – 30 procentų greičiau nei įprasta krosnis.  Ji gali būti konditerinė ar gastronominė. Šiame straipsnyje papasakosime plačiau apie minėtas konvekcinės krosnies rūšis. Taip  pat  pasakysime kaip tinkamai prižiūrėti šią krosnį.

Konvekcinė krosnis – jos rūšys

  • Konditerinė – skirta kepti įvairių tipų duonos ir konditerijos gaminius. Jos išskirtinis bruožas – galingi daugiagreičiai varikliai su reverso funkcija, kurie tam tikrame gamybos cikle gali nedelsiant atvėsinti kepimo kamerą. Duonos ir konditerijos produktų gamybai skirtos krosnys paprastai naudojamos su kildinimo spinta, tam kad būtų patogu organizuoti nenutrūkstamą gamybos ciklą. Konditerinėse konvekcinėse krosnyse kepama įvairių rūšių duona, sausainiai, bandelės ir kiti konditerijos gaminiai. Galimybė užprogramuoti parametrus užtikrina, kad visada džiugins vienodai puikūs rezultatai.
  • Gastronominė – joje gaminamas visas spektras patiekalų, kuriems reikalingas terminis apdirbimas. Konvekcinėje krosnyje gaminamas maistas yra sveikesnis, nes naudojama mažiau riebalų. Maistas gali būti gaminamas žemose temperatūrose, nesuardant baltymų struktūros. Konvekcinėje krosnyje galima kepti, virti garuose, troškinti, pašildyti. Šis įrengimas virtuvėje pakeičia orkaitę, mikrobangų krosnį, gruzdintuvę, troškintuvą, virimo katilą. Joje gali būti gaminami gaminiai porcijomis, garnyrai, taip pat gali būti ruošiami šventiniai patiekalai (pavyzdžiui, didelis paukštis, paršelis arba dideli gabalai žvėrienos).

Šių rūšių konvekcines krosnis galite apžiūrėti ir įsigyti mūsų internetinėje svetainėje, kurios adresas – audores.lt

Kaip tinkamai prižiūrėti konvekcinę krosnį?

  • Atvėsinimas – prieš pradėdami valyti krosnį, įsitikinkite, jog ji atvėsusi. Taip išvengsite ne tik nudegimo rizikos, bet ir nepakenksite įrenginio paviršiui.
  • Stiklo ir vidaus valymas – įsitikinę, kad krosnis atvėso, išimkite jos viduje esančias skardas ir groteles. Venkite šiurkščių kempinėlių, nes jos gali smarkiai pakenkti paviršiui. Naudokite drėgną šluostę ir pašalinkite nešvarumus nuo sienelių. Šiam procesui rinkitės profesionalias, krosnims skirtas, valymo priemones.
  • Ventiliatoriaus zonos valymas – kaskart valydami įrenginį, atkreipkite dėmesį, ar vėdinimo grotelėse nėra maisto likučių. Išvalykite tiek jas, tiek tarpelius, į kuriuos jos įstatomos kelis kartus per savaitę.
  • Skardų ir grotelių valymas – įtrinkite specialias valymo priemones ir palikite karštame vandenyje.

Apibendrinant, galime teigti, jog konvekcinė krosnis pakeičia daugelį maisto ruošimo įrenginių ir gaminimas vyksta sparčiau. Ją galite įsigyti mūsų tinklalapyje – audores.lt, pristatome nemokamai visoje Lietuvoje. Taip pat įmonės UAB „AUDORES“ filialuose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Patirkite maisto gaminimo lengvumą ir leiskite naujos kartos įrenginiui – konvekcinei krosniai tapti Jūsų „dešiniąja ranka“!