obuolienė žiemai

Greitai paruošiama obuolienė: nebenorėsite grįžti prie anksčiau bandytų receptų!

5/5 - (1 vote)

Paruošti šią obuolienę bus tikrai labai paprasta.

Šį receptą išbandžiau prieš metus, ir dabar obuolienę ruošiu tik tokiu būdu.

Nereikia ilgai stovėti prie viryklės, o obuolienės skonis yra tiesiog fantastiškas!

Jums reikės:

  • 2 kg obuolių
  • 0,5 kg granuliuoto cukraus
  • 3 š. 8% acto
  • 0,5 arb. š. malto cinamono
  • 2 arb. š. obuolių pyrago prieskonių
  • 4 valg. š. romo

Kaip gaminti?

Įkaitinkite orkaitę iki 200-250 laipsnių.

Nuplautus obuolius supjaustykite ketvirčiais.

Pašalinkite sėklas.

Sudėkite į gilią kepimo skardą.

Supilkite actą.

Išmaišykite.

Pašaukite į iki 200-250 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.

Kepdami nemaišykite!

Išimkite iš orkaitės ir tolygiai pabarstykite 0,25 kg cukraus.

Vėl pašaukite į orkaitę  ir kepkite 15 minučių.

Įberkite 0,25 kg cukraus.

Pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 15-20 minučių.

Paruoštą masę supilkite į maždaug 3 l talpos puodą.

Įberkite1/2 arbatinio šaukštelio cinamono.

Įberkite obuolių pyrago prieskonių ir įpilkite 4 šaukštus romo.

Sutrinkite trintuvu ir išmaišykite.

Supilstykite į sterilizuotus stiklainius.

Į stiklainius įpilkite po arbatinį šaukštelį romo.

Uždarykite stiklainius kaip įprasta.

Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir leiskite atvėsti.

Skanaus!