Paruošti šią obuolienę bus tikrai labai paprasta.
Šį receptą išbandžiau prieš metus, ir dabar obuolienę ruošiu tik tokiu būdu.
Nereikia ilgai stovėti prie viryklės, o obuolienės skonis yra tiesiog fantastiškas!
Jums reikės:
- 2 kg obuolių
- 0,5 kg granuliuoto cukraus
- 3 š. 8% acto
- 0,5 arb. š. malto cinamono
- 2 arb. š. obuolių pyrago prieskonių
- 4 valg. š. romo
Kaip gaminti?
Įkaitinkite orkaitę iki 200-250 laipsnių.
Nuplautus obuolius supjaustykite ketvirčiais.
Pašalinkite sėklas.
Sudėkite į gilią kepimo skardą.
Supilkite actą.
Išmaišykite.
Pašaukite į iki 200-250 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.
Kepdami nemaišykite!
Išimkite iš orkaitės ir tolygiai pabarstykite 0,25 kg cukraus.
Vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.
Įberkite 0,25 kg cukraus.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 15-20 minučių.
Paruoštą masę supilkite į maždaug 3 l talpos puodą.
Įberkite1/2 arbatinio šaukštelio cinamono.
Įberkite obuolių pyrago prieskonių ir įpilkite 4 šaukštus romo.
Sutrinkite trintuvu ir išmaišykite.
Supilstykite į sterilizuotus stiklainius.
Į stiklainius įpilkite po arbatinį šaukštelį romo.
Uždarykite stiklainius kaip įprasta.
Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir leiskite atvėsti.
Skanaus!