puodai
Receptai, patiekalai, maistas

Kaip puikiai paruošti makaronus?

puodai

Paruošti makaronus atrodo taip paprasta, tiesa? Tiesiog reikia vandens ir makaronų. Tačiau kartais būna taip, kad paprasčiausi dalykai pasirodo sudėtingiausi. Tobuli makaronai turėtų būti nesulipę, nei per minkšti, nei per kieti. Kaip tokius paruošti, dabar plačiau ir aptarsime.

1. Naudokite didelį puodą

Pirmasis dalykas, kuriuo derėtų pasirūpinti, norint tinkamai paruošti šį patiekalą, yra didelis puodas. Taip makaronams bus suteikiama pakankamai vietos. Jeigu dar neturite tokio virtuvės reikmens, jus gali sudominti puodai internetu, kuriuos išsirinkti ir užsisakyti itin patogu.

2. Pripildykite puodą dideliu kiekiu vandens

Jeigu makaronus pradedate ruošti jau išalkę, tikėtina, kad norėsite panaudoti mažiau vandens – juk tuomet jis greičiau užvirs. Visgi tai būtų klaida. Tam, kad makaronai tinkamai išvirtų, reikia pakankamai daug vandens. Tai reiškia, kad jie turėtų būti visiškai apsemti.

3. Pasūdykite vandenį

Prieš dėdami makaronus į verdantį vandenį, gerai jį pasūdykite. Jeigu puodas yra pakankamai didelis, gali reikėti netgi dviejų valgomųjų šaukštų druskos. Tikrai taip, perskaitėte teisingai. Vandens sūdymas ruošiant makaronus yra būtinas, nes taip sustiprinamas jų skonis.

4. Palaukite, kol vanduo tikrai užvirs

Prieš mesdami makaronus į vandenį, įsitikinkite, kad jis tikrai verda. Viso virimo metu reikėtų palaikyti pakankamai aukštą vandens temperatūrą, kad jis akivaizdžiai burbuliuotų. Be to, prisiminkite, kad įmetus makaronus į puodą, vandens temperatūra trumpam sumažės, todėl tuomet galite uždėti dangtį.

5. Maišykite, kad makaronai nepriliptų

Gaminant maistą gali atsirasti įvairiausių priežasčių nueiti nuo viryklės. Tačiau verdant makaronus to daryti nepatariama. Įvertinus, jog šis procesas yra pakankamai greitas, tai neturėtų būti labai sunku. Tai svarbu tam, kad kas kiek laiko galėtumėte pamaišyti makaronus ir jie nepriliptų prie puodo. Taip pat tokiu būdu matysite, kada reikia sumažinti temperatūrą ir išvengsite vandens išsiliejimo.

6. Patikrinkite makaronus prieš jiems baigiant virti

Paprastai ant kiekvienų makaronų pakuotės būna pateiktas jų virimo laiko intervalas. Jis gali skirtis, priklausomai nuo makaronų rūšies. Tam, kad pagamintumėte puikaus skonio patiekalą ir nuspręstumėte, kiek tiksliai laiko dar reikia virti, patikrinkite makaronus likus 2 min. iki nurodyto jų paruošimo laiko pabaigos.

7. Išsaugokite dalį makaronų vandens

Makaronams išvirus neskubėkite išpilti jų vandens. Rekomenduojama dalį jo nupilti į indelį ir vėliau panaudoti. Tokiame vandenyje gausu krakmolo, todėl jis puikiai tinka makaronų padažo ruošimui.

8. Nusausinkite, sumaišykite su padažu ir patiekite

Makaronų nukošimui patariama naudoti kiaurasamtį, kuriame patogu juos gerai nusausinti. Iš karto po to makaronus reikėtų dėti į puodą ar keptuvę su padažu ir dar šiek tiek pakaitinti. Na ir viskas – belieka juos patiekti dar karštus ir mėgautis.

Jeigu mėgstate makaronus, tačiau niekada nepavyksta jų tobulai paruošti, išvardinti patarimai kaip tik jums. Įvaldykite šio patiekalo virimo procesą, pasitelkdami aukštos kokybės puodus!