Tinkamo vertimų biuro pasirinkimas: svarbiausios gairės

Rate this post

Reikalingas vertimas? Tokiu atveju labai svarbu rasti gerus specialistus, kurie pasirūpintų, kad vertimas būtų ne tik ta tikrų žodžių pateikimas sakinyje, tačiau kad tai būtų kokybiškas tekstas, kuris padėtų perteikti mintį, padėti ją suprasti net ir tokiu atveju, kai ji yra specifinė. Pavyzdžiui, kai aktualu tada, kai reikalingi dokumentų vertimai.

Dokumentai ir sava kalba dažnai atrodo sudėtingi, tad geras vertėjas ne tik išvers techninę, specifinę kalbą, tačiau taip pat užtikrins, kad vertimas bus toks tikslus, jog net ir sunkiai „besigaudantis“ dokumentacijoje – ją supras.

Ieškant įmonės, kuri leistų Jums džiaugtis gerais vertimai – turite įvertinti kelias smulkmenas, kurias pateiksime apačioje.

  •         Kaina

Daugeliui žmonių svarbi paslaugų kaina, tačiau ji kinta priklausomai nuo kalbos, teksto ilgio bei kitų smulkmenų. Dažnai galima nusiųsti dokumentus įmonei, kuri detalizuos – koka bus vertimo įkainis.

  •         Kalba

Kitas svarbus pasirinkimo aspektas yra kalbos, kurios verčiamos. Kol vienos įmonės verčia dažniausiai reikalingų kalbų vertimus, kaip kad angų arba norvegų, tuo tarpu kitos rūpinasi, kad ir kinų bei graikų kalbos vertimai būtų greitai pateikiami.

  •         Atsiliepimai

Dažnas linkęs internete palikti atsiliepimus apie gautas paslaugas. Esame tikri, kad tai Jums padės paprasčiau įvertinti –ko galima tikėtis.

  •         Greitis

Taip pat svarbus kriterijus gali būti greitis. Paprasčiausiai kol vieni verčia labai greitai, priima ir prioritetinius užsakymus, tuo tarpu kiti dažniausiai nekur neskuba, kadangi nuo to paslaugų kainos nekinta. O Jums ar svarbus yra greitis?

  •         Notarinis patvirtinimas

Reikia paminėti ir tai, kad dokumentų vertimai dažniausiai „reikalauja“ ir notarinio patvirtinimo. Patogu, kai vertimų biuras tiesiogiai pats bendradarbiauja su notaru. Tai leidžia užsakytojui daugiau nesukti galvos dėl smulkmenų, kadangi jas visas sutvarkys specialistai.

  •         Vieta

Vertimų biuras Kaune teikia paslaugas visoje Lietuvoje, kadangi šiuo metu dažniausiai užsakymais bei vertimais yra „keičiamasi“ internetu. Tai padeda sutaupyti daug laiko ir panaikina atstumus tarp miestų, kadangi biurą rinktis galite ne pagal lokaciją, tačiau kitus aspektus.