kompiuteriu remontas

Kaip išsirinkti kompiuterį?

Rate this post

kompiuteriu remontasNusprendėte įsigyti naują kompiuterį? Jei taip, laukia nemenka užduotis. Jei šį tą nusimanote apie kompiuterius, bus kiek paprasčiau, o jei šioje srityje esate visai „žalias“, prireiks perskaityti ne vieną straipsnį apie tam tikrų modelių ir markių kompiuterius, kol suprasite, kurie jų yra iš tiesų verti dėmesio. Technologijos pastaruoju metu vystosi kaip niekada sparčiai, tad kompiuteriai yra kur kas kokybiškesni, kompiuterių remontas, anot tinklalapio http://www.computerrepairltd.co.uk, jiems  būna reikalingas labai retai.

Tobulėjančios technologijos yra ypač palankios vartotojams: kompiuterių kokybė tampa vis geresnė, patys nešiojamieji ar planšetiniai kompiuteriai – gerokai funkcionalesni, įkrautu kompiuteriu galima naudotis valandų valandas. Be to, svarstant, koks kompiuteris tiktų, reikia gerai pagalvoti savo poreikius: ar reikia greitai veikiančio, ar daug informacijos gebančio sutalpinti, ar kokiomis kitomis savybėmis pasižyminčio kompiuterio. Kompiuteris turi atitikti jūsų gyvenimo būdą (jei juo dažniausia naudojatės ne namuose, natūralu, kad kompiuteris turi būti kuo kompaktiškesnis), kitus poreikius, turi būti tinkamas pagal technologines naujoves ir panašiai.

Pirmasis klausimas – kokiu tikslu pirksite kompiuterį?
Jei kompiuterį renkatės darbui, natūralu, kad jį rinksitės kiek atidžiau. Jei kompiuteris reikalingas tik naršymui internete, ir reikalavimai jam nebus tokie aukšti. Įprastai kompiuteris turi būti toks, kad galėtumėte žaisti žaidimus, žiūrėti filmus, naudoti įvairius elektroninius išteklius – žodynus, enciklopedijas, vertimo įrankius ir kt. Jei jūsų poreikiai yra „žemiški“ ir kompiuterio nesirengiate naudoti profesionaliai, investuoti į jį ypač daug tikrai neverta. Tačiau jei kompiuteris skirtas programavimui, nuotraukų redagavimui, žaisti sudėtingiems aukštos raiškos žaidimams, jei ketinate naudoti naujausias grafinio dizaino programas, natūralu, kad kompiuterį rinksitės atidžiau siekdami kokybiško darbo su juo.

Kuo patrauklesni nešiojamieji kompiuteriai, lyginant su stacionariais ir kitų rūšių kompiuteriais?

  • Naudodamiesi nešiojamuoju kompiuteriu, nesate apribotas erdvės – įkrautu prietaisu galite naudotis bet kur, daugelyje viešųjų erdvių yra ir internetas. Jei kompiuteris nepakrautas, reikia susirasti vietelę, kur prieinamas elektros lizdas.
  • Nešiojamasis kompiuteris užima labai nedaug vietos, yra kompaktiškas ir labai lengvas.
  • Nedideli kompiuteriai pasižymi labai estetiška išvaizda.
  • Nešiojamieji kompiuteriai labai sparčiai tobulėja, jų kokybė – vis geresnė, nes integruojamos naujausios technologijos.
  • Vartotojus žavi nuolatos mažėjanti nešiojamųjų kompiuterių kaina.

Į kokius kompiuterio parametrus atkreipti dėmesį?
Renkantis kompiuterį, yra keli pagrindiniai kriterijai, kuriais turėtumėte vadovautis rinkdamiesi. Svarbu atkreipti dėmesį į procesorių, standųjį diską, RAM atmintį, OS (operacinę sistemą), bateriją, monitorių, touchpad‘ą, monitorių ir kt. Tačiau reikėtų atsiminti, kad nė viena dalis neveikia atskirai ir geras kompiuteris – tas, kurio visos sistemos veikia it viena. Reikia atkreipti dėmesį į tai, kurios firmos kompiuteris yra pagamintas, nes tam tikri gamintojai yra vertinami ne atsitiktinai (pavyzdys – garsusis prekės ženklas „Apple“, kurio gaminiai yra vidutiniškai 2-3 kartus brangesni už kitų prekės ženklų iš pirmo žvilgsnio analogiškus prietaisus).

Įsidėmėkite, kad nors visus kompiuterius galima remontuoti tačiau ne visus jų elementus galima pakeisti. Paprastai nekeičiamos kompiuterio dalys yra grafinės kortos ir monitoriai. Pirkdami kompiuterį, į tai atkreipkite ypatingą dėmesį. Taip pat labai svarbi garantija – ji neturėtų būti ne trumpesnė nei 24 mėn. Dar geriau, jei ji trunka 36 mėn.

 

Amber Jewelry

Tea Sets