Baidarių nuoma šaltuoju metų laiku – kas yra svarbiausia?

Rate this post
Baidarių nuoma
Baidarių nuoma žiemą – pramoga, kurios niekuomet nepamiršite.

Dauguma žmonių, vos tik pasirodo pirmieji šiltesni saulės spinduliai, ima galvoti apie būsimas vasaros pramogas – poilsiavimą prie jūros, deginimąsi, aktyvų laisvalaikį gryname ore, plaukiojimą ežeruose ir upėse. Vasara visuomet suteikia mums daug šiltų emocijų ir daugiau entuziazmo. Tačiau žiema yra nepelnytai nuvertinta. Juk turbūt ir jūs ne kartą esate save „prigavę“ galvojant, kad greičiau pasibaigtų žiema, nes juk šaltuoju metų laiku sumažėja mūsų laisvalaikiui skirtų pasirinkimų laisvė, todėl didžiąją žiemos dalį tenka praleisti šiltai susirangius savo lovoje. Tačiau taip būti neturėtų – šaltesni ir žvarbesni orai neturėtų mūsų atbaidyti nuo aktyvesnio laisvalaikio. Todėl jei nenorime „užmigti žiemos miegu“, turėtume pasirūpinti smagesne ir įvairesne savo kasdienybe. O vienas geriausių būdų tai padaryti – yra baidarių nuoma. Taip, jūs išgirdote visiškai teisingai! Net ir žiemos metu galime plaukioti baidarėmis.

Žinoma, nemaža dalis žmonių, kurie sulaukia tokio pasiūlymo šaltuoju metų laiku, pirmiausia pagalvoja, kad tai tik pokštas, tačiau nereikėtų suskubti kritikuoti tokio pasiūlymo. Kur kas geriau į visą tai žvelgti atviriau ir nebijoti išbandyti naujovių, bent trumpam žengiant iš savo komforto zonos. Taigi, kas yra svarbu, kai kalbame apie baidarių nuomą žiemą?

  • Žema oro temperatūra. Turbūt ne kartą esate girdėję (o galbūt ir patys pasitelkę) posakį, kad niekuomet nėra blogo oro – egzistuoja tik netinkami aprangos sprendimai. Ir tai yra visiška tiesa – ypač tuomet, kai naudojamasi baidarių nuoma. Jei norite visos kelionės baidarėmis metu jaustis komfortiškai ir neperšalti, reikėtų daug dėmesio skirti tinkamiausios aprangos pasirinkimui. Be abejo, būtina įsigyti termo drabužius, kurie išlaiko šilumą ir nepraleidžia šalčio. Be to, drabužiai turėtų būti neperšlampami. Jau nekalbant apie tai, kad reikia pasirūpinti ir šilta kepure, šaliku bei pirštinėmis. Taip pat atminkite, kad visos kelionės metu jūs irkluosite, o tai reiškia, kad nuolatinis fizinis aktyvumas neleis jums sustingti, tokiu būdu didinant jūsų kūno temperatūrą. Kita vertus, jei tokios pramogos dar nei karto nebuvote išbandę, visų pirma pasitarkite su baidarių nuomos paslaugų teikėjais – jie neabejotinai rekomenduos jums tinkamiausią maršrutą ir pateiks daugiau naudingų patarimų sklandesnei kelionei.
  • Baidariu nuoma
    Būtina pasirūpinti atšiauriomis oro sąlygomis tinkančia apranga.

    Didelė drėgmė. Galbūt buvote susidūrę su situacija, kuomet oro temperatūra pakankamai aukšta – ir atrodytų turėtų būti šilta – tačiau vyrauja didelis drėgmės lygis. Tokiais atvejais mūsų kūnas atšąla kur kas greičiau, nepaisant šiltesnės oro temperatūros. O ką jau kalbėti apie didelį vėją, kuris dar labiau paaštrina jaučiamus nemalonius pojūčius ir diskomfortą. Todėl jei norite apsisaugoti ne tik nuo šalto oro, tačiau taip pat išvengti ir drėgmės bei vėjo keliamų nemalonių pojūčių – pasirūpinkite neopreno kostiumu. Jį nesunkiai rasite specializuotose narams, buriuotojams, baidarininkams ar turistautojams skirtose parduotuvėse.

  • Tikimybė, kad baidarė apvirs. Plaukimas baidarėmis visuomet yra pakankamai ekstremalus laisvalaikio praleidimo būdas. Tačiau būtent tai ir žavi daugelį vartotojų. Žinoma, kai plaukiant pasirinkta upe mūsų baidarė apsiverčia vasarą – tik smagiai nusijuokiame ir keliaujame toliau. Tuo tarpu žiemos metu, kai spaudžia didelis šaltukas, toks nutikimas įprastai teigiamų emocijų nesukelia. Todėl, kaip jau supratote, tinkami aprangos sprendimai yra tiesiog būtini, jei norite malonios kelionės baidarėmis. Taip pat reikėtų kartu su savimi pasiimti ir pakaitinių drabužių, karštos arbatos, pirmosios pagalbos rinkinį ir kitus tokiomis sąlygomis galinčius praversti pagalbinius daiktus – visą tai galite supakuoti į neperšlampamus maišelius.

Taigi, jei pasirūpinsite visu tuo, kas jau buvo minėta, ir taip pat pasirinksite tinkamą maršrutą žiemos metui (pvz., galite plaukti Ūlos, Lakajos ar Žeimenos upėmis – šiomis upėmis suplanuoti maršrutai pasižymi neįtikėtinai gražiais kraštovaizdžiais ir pakankamai nedidelėmis kliūtimis), patirsite labai daug neišdildomų įspūdžių, kurie jus skatins šią pramogą išbandyti dar ne vieną kartą.