Trinta grybų - pievagrybių sriuba
Sriubos

Trinta grybų-pievagrybių sriuba

850 g pievagrybiai 2 vnt pora ((dideli)) 1 vnt svogūnai 1 vnt morkos ((mažos)) 2 v.š. aliejus 100 g sviestas 500 ml mėsos sultinys 200 ml grietinėlė druska pipirai petražolės Iš pradžių pievagrybius, porus bei svogūnus supjaustyk griežinėliais. Morką sutarkuok. Į puodą supilk aliejų bei sudėk sviestą. Kai jau sviestas ištirpsta, sudėk daržoves ir ant Read More…

Sriubos

PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE – IŠBANDĘ NESIGAILĖSITE!

PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE 3 l vištienos sultinys ((arba daržovių sultinys)) 1 stiklinės pupelės 100-150 g kiaulienos šoninė 2-3 vnt bulvės 2 vnt morkos 1 vnt svogūnai 1 vnt lauro lapeliai druska pipirai Pirmiausia pupeles iš vakaro užmerk. Prieš verdant sriubą jas išvirk, nusunk. Tuomet šoninę supjaustyk šiaudeliais arba stambiau bei kepk ant mažos Read More…

Sriubos

KOPŪSTŲ SRIUBA – SUPER PAPRASTA!

Recepto autorius Baltoje lėkštėje KOPŪSTŲ SRIUBA 300 g šonkauliukai 6-7 vnt bulvės 1 vnt morkos 70 g ryžiai 80 g švieži kopūstai druska lauro lapai Pirmiausia užvirink vandenį, įdėk druskos. Tada įdėk šonkauliukus bei juos pavirk maždaug 5 minutes. Įdėk susmulkintas morkas bei bulves, pavirk maždaug 5 minutes. Tuomet įdėk kopūstus, pavirk dar 5 minutes. Įdėk Read More…

Sriubos

AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS – TOKIO DAR NEGAMINOTE!

Recepto autorius Virtuvėjos fėjos AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS 1 stiklinės skaldyti žirniai 1 vnt svogūnai ((didelio)) 3 vnt švieži pomidorai ((arba savo sultyse konservuoti)) 2 vnt morkos 300 g moliūgo tyrė imbiero šaknis ( 2 centimetrų gabaliuko) 3 skiltelių česnako 2 v.š. aliejus druska pipirai aitrusis pipirai (šiek tiek) 0,5 v.š. maltas kuminas 1 saujos Read More…

Sriubos

ŠALTIBARŠČIAI SU RIDIKĖLIAIS – ATGAIVA JUMS!

Recepto autorius 1001 receptas ŠALTIBARŠČIAI SU RIDIKĖLIAIS 50 g svogūnų laiškai 25 g krapai 300 g agurkai 150 g ridikėliai 330 g marinuoti burokėliai 900 ml kefyras (2,5% riebumo) druska 2 v.š. grietinė 3 vnt kiaušiniai 6 vnt bulvės Iš pradžių bulves nuskusk, perpjauk į keturias dalis bei virk maždaug 20 minučių (nuo užvirimo) pasūdytame vandenyje. Read More…

Sriubos

AŠTRI ČILI SRIUBA – GERIAUSIAS SKONIO DERINYS!

Recepto autorius Virtuvės užrašai AŠTRI ČILI SRIUBA 200 g malta kiauliena ((arba jautiena)) 0,5 vnt svogūnai 2 skiltelės česnakas 0,5 vnt švieži čili pipirai 1 vnt raudonosios paprpikos 2 v.š. pomidorų pasta 1 skardinė raudonos konservuotos pupelės 1 skardinė konservuoti pomidorai savo sultyse čiobrelis (žiupsnio) druska pipirai 50 g tarkuotas parmezanas Pirmiausia svogūnus bei česnaką susmulkink. Read More…