ZRAZAI – tradiciškai skanu ir sotu!

pagal | 2019-04-10
zrazai

Zrazai

  • 1 kg vištienos filė
  • 0,5 kg kiaulienos faršo
  • 1 š. grietinės
  • 1 š. pomidorų padažo
  • truputis druskos
  • juodųjų pipirų
  • 1 vnt svogūnas
  • truputis krapų
  1. Išmušk filė, užklotą dvejais sluoksniais maistinės plėvelės.

  2. Nuimk plėvelę, biški pasūdyk, pabarstyk pipirų.

  3. Paruošk faršą: į faršą įdėk apkepintų bei susmulkintų svogūnų, druskos, pipirų.

  4. Tada ant kiekvienos išmuštos filė krašto uždėk faršo ir susuk suktinukus.

  5. Kai tai padarysi, suktinukus išvoliok miltuose ir apkepink įkaitintame aliejuje iš visų pusių.

  6. Kai gaminys gražiai apvirs, dėk į vandenį su karštu vandeniu ir dar pavirk maždaug apie 10 min.

  7. Gamink padažą. Į atskirą puodelį pilk sultinį iš puodo, dėk šaukštą grietinės, pomidorų padažo, išmaišyk ir supilk atgal į puodą, kuriame troškinami zrazai. Troškink dar ~20-25 minučių.

Rekomendacija: Prie šių zrazų labai tinka Bulvių košė su morkomis arba Bulvių košė su brokoliais. Taip pat Greitos burokėlių ir morkų salotos.