ZRAZAI – tradiciškai skanu ir sotu!

pagal | 2019-04-10
204 Shares
zrazai

Zrazai

Keyword: Zrazai

Ingredientai:

  • 1 kg vištienos filė
  • 0,5 kg kiaulienos faršo
  • 1 š. grietinės
  • 1 š. pomidorų padažo
  • truputis druskos
  • juodųjų pipirų
  • 1 vnt svogūnas
  • truputis krapų

Instrukcijos:

  • Išmušk filė, užklotą dvejais sluoksniais maistinės plėvelės.
  • Nuimk plėvelę, biški pasūdyk, pabarstyk pipirų.
  • Paruošk faršą: į faršą įdėk apkepintų bei susmulkintų svogūnų, druskos, pipirų.
  • Tada ant kiekvienos išmuštos filė krašto uždėk faršo ir susuk suktinukus.
  • Kai tai padarysi, suktinukus išvoliok miltuose ir apkepink įkaitintame aliejuje iš visų pusių.
  • Kai gaminys gražiai apvirs, dėk į vandenį su karštu vandeniu ir dar pavirk maždaug apie 10 min.
  • Gamink padažą. Į atskirą puodelį pilk sultinį iš puodo, dėk šaukštą grietinės, pomidorų padažo, išmaišyk ir supilk atgal į puodą, kuriame troškinami zrazai. Troškink dar ~20-25 minučių.

Rekomendacija: Prie šių zrazų labai tinka Bulvių košė su morkomis arba Bulvių košė su brokoliais. Taip pat Greitos burokėlių ir morkų salotos.

    204 Shares