ŽALIOSIOS SALOTOS SU LAŠIŠA – ATGAIVA PO ILGOS DIENOS!

pagal | 2019-05-15

Recepto autorius Jauku namuose

ŽALIOSIOS SALOTOS SU LAŠIŠA

  • 100 g sūdyta lašiša
  • 1 gūžės salotų lapai
  • 1 vnt svogūnai
  • 1 vnt cukinijos ((nedidelės))
  • 1 vnt agurkai
  • krapai
  • 2 v.š. grietinė ((arba natūralus jogurtas))
  • 1 a.š. krienai
  • 1 a.š. actas
  • 1 a.š. cukrus
  • druska
  • pipirai
  • indiški kmynai
  1. Iš pradžių pusė svogūno supjaustyk pusžiedžiais, sudėk į nedidelį indą. Paruošk marinatą: į pusę stiklinės vandens įdėk vieną šaukštelį cukraus, tiek pat druskos bei įpilk acto. Užpilk marinatą ant svogūno bei palik maždaug 15-20 minučių.

  2. Tuomet kitą pusę svogūno supjaustyk bei apkepink kartu su šiaudeliais supjaustyta cukinija. Pagardink druska, pipirais bei indiškais kmynais. Agurką nulupk, perpjauk pusiau, išimk sėklas bei sutarkuok. Į sutarkuotą agurką pripjaustyk krapų, sudėk krienus, pabarstyk druska bei sumaišyk su grietine arba natūraliu jogurtu.

  3. Po to į lėkštę priplėšyk salotų lapų, ant jų dėk marinuotus svogūnus bei dar šiltą apkepintą su svogūnais cukiniją. Ant viršaus uždėk agurko, sumaišyto su grietine ir krapais bei uždėk keletą lašišos gabaliukų. Patiek ir mėgaukis!