Spausdinti receptą

VIRTŲ BULVIŲ CEPELINAI SU MANAIS

Paruošimo laikas40 min
Gaminimo laikas15 min
Bendras laikas55 min
Valgio tipas: Pagrindinis patiekalas
Kilmė: Lietuviškas
Keyword: Cepelinai
Porcijos: 4
Recepto autorius: Rasos virtuvės užrašai

Ingredientai:

Tešlai:

  • 500 g virtos bulvės
  • 50 g sausos manų kruopos
  • 50 g bulvių krakmolas
  • druska šiek tiek

Įdarui:

  • 200 g mėsa
  • 1 vnt svogūnai mažas
  • 20 g sultinys (to, kuriame virė mėsa)
  • druska
  • prieskoniai

Instrukcijos:

  • Iš pradžių bulves išvirk pasūdytame vandenyje, išvirus nupilk vandenį, nugarink bei sugrūsk. Atvėsink.
  • Tuomet į atvėsusias bulves įdėk manų kruopas, krakmolą, druską bei viską gerai išminkyk. Padėk tešlą į šalį, kol pasiruoši įdarą.
  • Įdaras: Mėsą sumalk, įdėk smulkintų, pakepintų svogūnų, druskos, prieskonių, įpilk sultinio bei gerai išmaišyk.
  • Tada iš bulvių masės daryk paplotėlius, ant jų vidurio dėk paruošto mėsos įdaro bei formuok cepelinus.
  • Po to cepelinus dėk į verdantį pasūdytą vandenį bei virk maždaug 8-10 minutes (virimo laikas priklausys nuo pasigamintų cepelinų dydžio). Patiek su pakepintais svogūnais, šonine (aš dar įdėjau pievagrybių bei krapų) ir grietinėle arba grietine. Skanauk!

Patarimai:

Šitaip gaminami cepelinai gaunasi minkštučiai bei labai labai gardūs! Man jie visiškai primena mokyklos laikus, kai būdavo patiekiami valgykloje. Tokiems cepelinams pagaminti nereikia daug laiko bei jie itin greitai išverda.