Spausdinti receptą

TRUPININIS PYRAGAS SU VARŠKE

Paruošimo laikas30 min
Gaminimo laikas40 min
Bendras laikas1 h 10 min
Valgio tipas: Desertas
Kilmė: Lietuviškas
Keyword: TRUPININIS PYRAGAS SU VARŠKE
Recepto autorius: Renatos užrašai

Ingredientai:

Tešlai

  • 400 g miltai
  • 150 g sviestas
  • 100 g cukrus
  • 1 vnt kiaušiniai
  • 2 v.š. vanduo

Įdarui

  • 300 g liesa varškė
  • 1 vnt kiaušiniai
  • 50 g cukrus
  • mėlynių uogienė keletos šaukštų

Instrukcijos:

  • Iš pradžių kambario temperatūros sviestą supjaustyk kubeliais, įberk cukrų bei gerai permaišyk.
  • Tuomet suberk miltus bei kapok tešlą arba ranka trink sviestą su miltais tol, kol gausis smulkučiai trupiniai, kažkas panašaus į miltus.
  • Tada įmušk kiaušinį bei sumaišyk, trupiniai turėtų jau lipti vienas prie kito, bet taip pat lengvai sutrupėti. Jeigu kiaušinio nepakako bei liko dalis miltų, kurie "nesusiriša" – gali įpilti truputį vandens (porą šaukštų). Tik reikia turėti omeny, kad reikalingi trupiniai, o ne vientisa tešla.
  • Po to išklok kepimo formą su kepimo popieriumi. Suberk didžiąją dalį trupinių bei prispausk juos ranka, kad suliptų. Gali padaryti bortelius.
  • Pasigamink įdarą – sumaišyk varškę su cukrumi bei kiaušiniu.
  • Į kepimo formą sudėk varškę, išlygink bei užlašink mėlynių uogienės. Suberk likusius trupinius. Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 40 minučių. Skanauk!

Patarimai:

Aš pati kepiau žemiausioje orkaitės padėtyje, kai įjungtas viršus plius apačia, kol viršus dailiai parudavo (40 minučių). Bet reiktų aišku atsižvelgti į naudojamos formos dydį (manoji buvo 20 centimetrų skersmens) bei turimos orkaitės ypatumus.