Spausdinti receptą

PERLINIŲ KRUOPŲ IR VARŠKĖS KOTLETAI

Porcijos
10-12 nelabai didelių kotlečiukų
Keyword: PERLINIŲ KRUOPŲ IR VARŠKĖS KOTLETAI

Ingredientai:

  • 1 stiklinė perlinės kruopos
  • 300 g liesa varškė
  • 2 vnt kiaušiniai
  • 3 v.š. manų kruopos
  • druska
  • pipirai
  • aliejus (kepimui)

Instrukcijos:

  • Pirmiausia perlines kruopas iš vakaro užmerk šaltame vandeny. Rytą vandenį nupilk, pripilk šviežio vandens, pasūdyk bei virk maždaug 60 minučių, kol kruopos labai suminkštėja. Nupilk vandens perteklių bei palik atvėsti.
  • Po to į kruopas sudėk varškę, įmušk kiaušinius, suberk manus, pasūdyk, pipirais pagardink. Gerai išmaišyk bei palik bent jau 30 minučių, kad manų kruopos išbrinktų ir kotletams sulipti padėtų.
  • Tuomet keptuvėje įkaitink 2-3 šaukštus aliejaus. Drėgnomis rankomis suformuok norimo dydžio kotletukus, dėk į karštą aliejų bei kepk iš abiejų pusių 5-7 minutes, kol gražiai apskrunda. Valgyk su natūraliu jogurtu, mėgstamomis žolelėmis pagardintu. Skanaus!