VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS IR BULVIŲ „BOMBA“ SU ČESNAKINIU PADAŽU

pagal | 2019-04-17

VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS IR BULVIŲ „BOMBA“ SU ČESNAKINIU PADAŽU

  • 500 g vištienos filė
  • 700 g bulvių
  • paukštienos prieskonių, pagal skonį
  • 1 stiklinė majonezo
  • pomidorų padažo, pagal skonį
  • česnako, pagal skonį
  • truputį petražolių
  • truputį baziliko
  • 2 vnt marinuotų agurkų
  1. Krūtinėlę supjaustyk nedideliais gabaliukais, dėk prieskonių, majonezo bei pomidorų padažo, viską išmaišyk ir palaikyk kelias min., kad krūtinėlė pasimarinuotų.

  2. Bulves supjaustyk šiaudeliais ir pabarstyk prieskoniais.

  3. Foliją sukarpyk kvadratais, per vidurį dėk saujelę bulvių, tada saujelę marinuotos vištienos ir vėl dėk saujelę bulvių. Tuomet foliją susuk ir padaryk „bombą“.

  4. Padarytas „bombas: dėk ant kepimo skardos, įpilk vandens, kad „bombas“ apsemtų apie 1-2 cm, ir kepk ~180-200 laipsnių temperatūroje apie 1 h.

  5. Padažui (be jo visai ne tas skonis, aišku tinka bet koks kitas mėgstamas padažas) sumaišyk majonezą ir pomidorų padažą lygiomis dalimis, įdėk žolelių prieskonių (petražolių, baziliko), supjaustyk marinuotų agurkėlių ir sutrink česnako (pagal Jūsų skonį).