VIRTŲ BULVIŲ CEPELINAI SU MANAIS – TOKIŲ SKANIŲ DAR NEVALGĖTE!

pagal | 2019-05-12

VIRTŲ BULVIŲ CEPELINAI SU MANAIS

Tešlai:

  • 500 g virtos bulvės
  • 50 g sausos manų kruopos
  • 50 g bulvių krakmolas
  • druska (šiek tiek)

Įdarui:

  • 200 g mėsa
  • 1 vnt svogūnai (mažas)
  • 20 g sultinys ((to, kuriame virė mėsa))
  • druska
  • prieskoniai
  1. Iš pradžių bulves išvirk pasūdytame vandenyje, išvirus nupilk vandenį, nugarink bei sugrūsk. Atvėsink.

  2. Tuomet į atvėsusias bulves įdėk manų kruopas, krakmolą, druską bei viską gerai išminkyk. Padėk tešlą į šalį, kol pasiruoši įdarą.

  3. Įdaras: Mėsą sumalk, įdėk smulkintų, pakepintų svogūnų, druskos, prieskonių, įpilk sultinio bei gerai išmaišyk.

  4. Tada iš bulvių masės daryk paplotėlius, ant jų vidurio dėk paruošto mėsos įdaro bei formuok cepelinus.

  5. Po to cepelinus dėk į verdantį pasūdytą vandenį bei virk maždaug 8-10 minutes (virimo laikas priklausys nuo pasigamintų cepelinų dydžio). Patiek su pakepintais svogūnais, šonine (aš dar įdėjau pievagrybių bei krapų) ir grietinėle arba grietine. Skanauk!

Šitaip gaminami cepelinai gaunasi minkštučiai bei labai labai gardūs! Man jie visiškai primena mokyklos laikus, kai būdavo patiekiami valgykloje. Tokiems cepelinams pagaminti nereikia daug laiko bei jie itin greitai išverda.