VIRTI VARŠKĖČIAI – VOS 4 INGREDIENTAI SUKURS TOBULĄ SKONĮ

pagal | 2019-05-13

Recepto autorius Kirvio virtuvė

VIRTI VARŠKĖČIAI

  • 180 g varškė
  • 0,5 a.š. druska
  • 1 vnt kiaušiniai
  • 3-4 v.š. miltai
  1. Iš pradžių varškę sutrink, kad nebūtų didelių gabaliukų. Įmušk kiaušinį bei įberk druskos. Viską pertrink. Tada berk miltus, kol tešla pasidarys beveik nelimpanti prie rankų (bet nelabai kieta). Iš tešlos formuok maždaug graikinio riešuto dydžio rutulėlius. Kad tešla neliptų prie rankų, jas vis sušlapink vandeniu.

  2. Tuomet nedideliame puodę užvirk vandenį. Jį pasūdyk bei dėk varškėtukus. Iš pradžių jie nusės ant dugno, o po maždaug kelių minučių iškils į paviršių. Kai varškėčiai jau iškyla, virk dar maždaug 3-4 minutes bei išimk. Patiek su gabaliuku sviesto bei grietinės. Dar galima, jei nori, pabarstyti mėgstamais prieskoniais. Skanauk!

Jei mėgstate saldžiau, galite pabarstyti ne prieskoniais, o cukrumi.