VARŠKĖS TORTAS PAPUOŠTAS GUMINUKAIS – DŽIAUGSMAS JŪSŲ VAIKAMS!

pagal | 2019-04-13
28 Shares
Varškės tortas

Recepto autorius Baltoje lėkštėje

VARŠKĖS TORTAS PAPUOŠTAS GUMINUKAIS

Keyword: VARŠKĖS TORTAS

Ingredientai:

Biskvitui:

  • 3 vnt kiaušiniai
  • 50 g cukrus
  • 1 a.š. vanilinis cukrus
  • 70 g miltai
  • druska žiupsnelio

Kremo sluoksniui:

  • 500 g liesa kreminė varškė
  • 250 g maskarponės sūris
  • 250 ml riebi grietinėlė (naudojau 35% riebumo)
  • 3 v.š. želatina

Želė sluoksniui:

  • 1 pakelis norimo skonio želė
  • 150 g guminukai

Instrukcijos:

  • Iš pradžių kiaušinius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išplak iki putų. Miltus persijok su druska bei suberk į kiaušinių masę. Maišyk, kol tešla taps vienalytė. Tada kepimo formą išklok su kepimo popieriumi, šonus ištepk sviestu. Paruoštoje formoje paskirstyk tešlą bei kepk iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Iškeptą biskvitą atvėsinki.
  • Tuomet želatiną užpilki vandeniu bei palik, kad ji išbrinktų. Paruošk želė kaip nurodyta ant pakuotės, tik įpilk ne 500 mililitrų vandens, bet maždaug 350 mililitrų, kad želė gautųsi standesnė.
  • Po to kreminę varškę sumaišyk su maskarpone sūriu bei cukraus pudra. Grietinėlę išplak. Išbrinkusią želatiną ištirpink ant silpnos ugnies, šiek tiek atvėsink bei plona srovele nuolatos maišydamas įpilk į varškės-sūrio masę. Paruoštą kremą užpilk ant paruošto biskvito ir palik maždaug pusvalandžiui šaldytuve, kad sutvirtėtų.
  • Paskui ant sutvirtėjusio kremo išdėliok guminukus bei užpilk juos paruoštą žele. Palik šaldytuve, kad želė sustingtų, idealiausia per visą naktį. Lepinkis!
 
28 Shares