Varškės apkepas – tobulesnio dar nesate ragavusios!

pagal | 2019-04-09
varskes apkepas

Recepto autorius: Taip norėjau

Varškės apkepas

  • 500 g varškė (naudojau liesą)
  • 4 vnt kiaušiniai
  • 5 v.š. cukrus
  • 1 pak vanilinis cukrus
  • 125 ml kefyras
  • 6 v.š. manų kruopos
  • druska (žiupsnelio)
  • 1 a.š. kepimo milteliai
  1. Pirmiausia manus užpilk su kefyru bei išmaišyk, palik kokiai 30 minučių. Varškę pertrink per sietelį. Atskirk kiaušinių baltymus nuo trynių. Kiaušinių trynius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi ištrink, dėk varškę, gerai išmaišyk. Dėk manus su kefyru, kepimo miltelius bei gerai viską permaišyk, tuomet atsargiai įmaišyk iki standžių putų suplaktus baltymus (su žiupsneliu druskos).

  2. Po to kepimo indą ištepk su sviestu, pabarstyk džiūvėsiais bei sukrėsk varškės masę, išlygink. Kepk iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių, kol gražiai apkeps.

  3. Patiek su kuom tik norisi – uogiene, jogurtu, ledais arba grietine.

  4. Aš valgiau su avietėmis, trintomis su cukrumi, sumaišytom su trupučiu jogurto. Labai skanu!