VARŠKĖS APKEPAS – Tirpstantis burnoje!

pagal | 2019-04-11
varškės apkepas

Recepto autorius Laisvalaikis virtuvėje

VARŠKĖS APKEPAS (BEVEIK PYRAGAS)

  • 450 g švelnioji varškė ((naudota "President))
  • 320 g natūralus jogurtas
  • 85-100 g manų kruopos
  • 90-100 g cukrus
  • 3 vnt kiaušiniai
  • 2 v.š. aliejus
  • 0,5 a.š. kepimo milteliai
  • druska (žiupsnelio)
  • mėlynės arba kitos uogos ((labai tinka ir razinos, naudojau šaldytas uogas))
  • cukraus pudra
  • sviestas ( (kepimo formos patepimui))
  1. Iš pradžių kiaušinius išplak kartu su cukrumi, sudėk varškę, suberk druską, kepimo miltelius, manų kruopas, supilk jogurtą, aliejų bei viską gerai išmaišyk. Tada visą masę supilk į sviestu išteptą kepimo formą (aš šį kartą naudojau apvalią, keramikinę), užbarstyk uogomis ir dėk į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Kepk maždaug 45-55 minutes, kepimo laikas gali skirtis priklausomai ir nuo orkaitės, todėl būk atidesnis.

  2. Po to iškepusį varškės apkepą pabarstyk cukraus pudra. Patiek ir mėgaukis!