Recepto autorius Laisvalaikis virtuvėje
VARŠKĖS APKEPAS (BEVEIK PYRAGAS)

- 450 g švelnioji varškė ((naudota "President))
- 320 g natūralus jogurtas
- 85-100 g manų kruopos
- 90-100 g cukrus
- 3 vnt kiaušiniai
- 2 v.š. aliejus
- 0,5 a.š. kepimo milteliai
- druska (žiupsnelio)
- mėlynės arba kitos uogos ((labai tinka ir razinos, naudojau šaldytas uogas))
- cukraus pudra
- sviestas ( (kepimo formos patepimui))
Iš pradžių kiaušinius išplak kartu su cukrumi, sudėk varškę, suberk druską, kepimo miltelius, manų kruopas, supilk jogurtą, aliejų bei viską gerai išmaišyk. Tada visą masę supilk į sviestu išteptą kepimo formą (aš šį kartą naudojau apvalią, keramikinę), užbarstyk uogomis ir dėk į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Kepk maždaug 45-55 minutes, kepimo laikas gali skirtis priklausomai ir nuo orkaitės, todėl būk atidesnis.
Po to iškepusį varškės apkepą pabarstyk cukraus pudra. Patiek ir mėgaukis!