TRUPININIS PYRAGAS SU VARŠKE – NEPAPRASTAS SKONIS!

pagal | 2019-04-27

Recepto autorius Renatos užrašai

TRUPININIS PYRAGAS SU VARŠKE

Tešlai

  • 400 g miltai
  • 150 g sviestas
  • 100 g cukrus
  • 1 vnt kiaušiniai
  • 2 v.š. vanduo

Įdarui

  • 300 g liesa varškė
  • 1 vnt kiaušiniai
  • 50 g cukrus
  • mėlynių uogienė (keletos šaukštų)
  1. Iš pradžių kambario temperatūros sviestą supjaustyk kubeliais, įberk cukrų bei gerai permaišyk.

  2. Tuomet suberk miltus bei kapok tešlą arba ranka trink sviestą su miltais tol, kol gausis smulkučiai trupiniai, kažkas panašaus į miltus.

  3. Tada įmušk kiaušinį bei sumaišyk, trupiniai turėtų jau lipti vienas prie kito, bet taip pat lengvai sutrupėti. Jeigu kiaušinio nepakako bei liko dalis miltų, kurie „nesusiriša“ – gali įpilti truputį vandens (porą šaukštų). Tik reikia turėti omeny, kad reikalingi trupiniai, o ne vientisa tešla.

  4. Po to išklok kepimo formą su kepimo popieriumi. Suberk didžiąją dalį trupinių bei prispausk juos ranka, kad suliptų. Gali padaryti bortelius.

  5. Pasigamink įdarą – sumaišyk varškę su cukrumi bei kiaušiniu.

  6. Į kepimo formą sudėk varškę, išlygink bei užlašink mėlynių uogienės. Suberk likusius trupinius. Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 40 minučių. Skanauk!

Aš pati kepiau žemiausioje orkaitės padėtyje, kai įjungtas viršus plius apačia, kol viršus dailiai parudavo (40 minučių). Bet reiktų aišku atsižvelgti į naudojamos formos dydį (manoji buvo 20 centimetrų skersmens) bei turimos orkaitės ypatumus.