TRINTA GRYBŲ – PIEVAGRYBIŲ SRIUBA NEAPSAKOMAI SKANI!

pagal | 2019-06-24
0 Shares
Trinta grybų - pievagrybių sriuba

 

TRINTA GRYBŲ - PIEVAGRYBIŲ SRIUBA

Paruošimo laikas20 min
Gaminimo laikas20 min
Bendras laikas40 min
Valgio tipas: Sriuba
Kilmė: Lietuviškas
Keyword: pievagrybių sriuba
Recepto autorius: 1001 receptas

Ingredientai:

  • 850 g pievagrybiai
  • 2 vnt pora (dideli)
  • 1 vnt svogūnai
  • 1 vnt morkos (mažos)
  • 2 v.š. aliejus
  • 100 g sviestas
  • 500 ml mėsos sultinys
  • 200 ml grietinėlė
  • druska
  • pipirai
  • petražolės

Instrukcijos:

  • Iš pradžių pievagrybius, porus bei svogūnus supjaustyk griežinėliais. Morką sutarkuok. Į puodą supilk aliejų bei sudėk sviestą. Kai jau sviestas ištirpsta, sudėk daržoves ir ant vidutinio kaitrumo ugnies uždengtas troškink maždaug 10 minučių retkarčiais pamaišant.
  • Tuomet supilk sultinį bei virk dar apie 10 minučių. Pagardink druska bei pipirais. Kai jau daržovės išverda, susmulkink elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
  • Po to supilk grietinėlę, išmaišyk ir dar kartą užvirk. Prieš patiekiant pabarstyk susmulkintomis petražolėmis. Skanaus!

 

 
0 Shares