TRINTA GRYBŲ – PIEVAGRYBIŲ SRIUBA NEAPSAKOMAI SKANI!

pagal | 2019-06-24
Trinta grybų - pievagrybių sriuba

 

TRINTA GRYBŲ – PIEVAGRYBIŲ SRIUBA

  • 850 g pievagrybiai
  • 2 vnt pora ((dideli))
  • 1 vnt svogūnai
  • 1 vnt morkos ((mažos))
  • 2 v.š. aliejus
  • 100 g sviestas
  • 500 ml mėsos sultinys
  • 200 ml grietinėlė
  • druska
  • pipirai
  • petražolės
  1. Iš pradžių pievagrybius, porus bei svogūnus supjaustyk griežinėliais. Morką sutarkuok. Į puodą supilk aliejų bei sudėk sviestą. Kai jau sviestas ištirpsta, sudėk daržoves ir ant vidutinio kaitrumo ugnies uždengtas troškink maždaug 10 minučių retkarčiais pamaišant.

  2. Tuomet supilk sultinį bei virk dar apie 10 minučių. Pagardink druska bei pipirais. Kai jau daržovės išverda, susmulkink elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.

  3. Po to supilk grietinėlę, išmaišyk ir dar kartą užvirk. Prieš patiekiant pabarstyk susmulkintomis petražolėmis. Skanaus!