Temos Archyvai: Sriubos

TRINTA GRYBŲ – PIEVAGRYBIŲ SRIUBA NEAPSAKOMAI SKANI!

  TRINTA GRYBŲ – PIEVAGRYBIŲ SRIUBA 850 g pievagrybiai 2 vnt pora ((dideli)) 1 vnt svogūnai 1 vnt morkos ((mažos)) 2 v.š. aliejus 100 g sviestas 500 ml mėsos sultinys 200 ml grietinėlė druska pipirai petražolės Iš pradžių pievagrybius, porus bei svogūnus supjaustyk griežinėliais. Morką sutarkuok. Į puodą supilk aliejų bei sudėk sviestą. Kai jau… Skaityti toliau »

PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE – IŠBANDĘ NESIGAILĖSITE!

PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE 3 l vištienos sultinys ((arba daržovių sultinys)) 1 stiklinės pupelės 100-150 g kiaulienos šoninė 2-3 vnt bulvės 2 vnt morkos 1 vnt svogūnai 1 vnt lauro lapeliai druska pipirai Pirmiausia pupeles iš vakaro užmerk. Prieš verdant sriubą jas išvirk, nusunk. Tuomet šoninę supjaustyk šiaudeliais arba stambiau bei kepk ant mažos… Skaityti toliau »

KOPŪSTŲ SRIUBA – SUPER PAPRASTA!

Recepto autorius Baltoje lėkštėje KOPŪSTŲ SRIUBA 300 g šonkauliukai 6-7 vnt bulvės 1 vnt morkos 70 g ryžiai 80 g švieži kopūstai druska lauro lapai Pirmiausia užvirink vandenį, įdėk druskos. Tada įdėk šonkauliukus bei juos pavirk maždaug 5 minutes. Įdėk susmulkintas morkas bei bulves, pavirk maždaug 5 minutes. Tuomet įdėk kopūstus, pavirk dar 5 minutes. Įdėk… Skaityti toliau »

AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS – TOKIO DAR NEGAMINOTE!

Recepto autorius Virtuvėjos fėjos AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS 1 stiklinės skaldyti žirniai 1 vnt svogūnai ((didelio)) 3 vnt švieži pomidorai ((arba savo sultyse konservuoti)) 2 vnt morkos 300 g moliūgo tyrė imbiero šaknis ( 2 centimetrų gabaliuko) 3 skiltelių česnako 2 v.š. aliejus druska pipirai aitrusis pipirai (šiek tiek) 0,5 v.š. maltas kuminas 1 saujos… Skaityti toliau »

ŠALTIBARŠČIAI SU RIDIKĖLIAIS – ATGAIVA JUMS!

Recepto autorius 1001 receptas ŠALTIBARŠČIAI SU RIDIKĖLIAIS 50 g svogūnų laiškai 25 g krapai 300 g agurkai 150 g ridikėliai 330 g marinuoti burokėliai 900 ml kefyras (2,5% riebumo) druska 2 v.š. grietinė 3 vnt kiaušiniai 6 vnt bulvės Iš pradžių bulves nuskusk, perpjauk į keturias dalis bei virk maždaug 20 minučių (nuo užvirimo) pasūdytame vandenyje.… Skaityti toliau »

AŠTRI ČILI SRIUBA – GERIAUSIAS SKONIO DERINYS!

Recepto autorius Virtuvės užrašai AŠTRI ČILI SRIUBA 200 g malta kiauliena ((arba jautiena)) 0,5 vnt svogūnai 2 skiltelės česnakas 0,5 vnt švieži čili pipirai 1 vnt raudonosios paprpikos 2 v.š. pomidorų pasta 1 skardinė raudonos konservuotos pupelės 1 skardinė konservuoti pomidorai savo sultyse čiobrelis (žiupsnio) druska pipirai 50 g tarkuotas parmezanas Pirmiausia svogūnus bei česnaką susmulkink.… Skaityti toliau »