ŠALTIBARŠČIAI SU RIDIKĖLIAIS – ATGAIVA JUMS!

pagal | 2019-05-11

Recepto autorius 1001 receptas

ŠALTIBARŠČIAI SU RIDIKĖLIAIS

  • 50 g svogūnų laiškai
  • 25 g krapai
  • 300 g agurkai
  • 150 g ridikėliai
  • 330 g marinuoti burokėliai
  • 900 ml kefyras (2,5% riebumo)
  • druska
  • 2 v.š. grietinė
  • 3 vnt kiaušiniai
  • 6 vnt bulvės
  1. Iš pradžių bulves nuskusk, perpjauk į keturias dalis bei virk maždaug 20 minučių (nuo užvirimo) pasūdytame vandenyje. Išvirk kietai virtus kiaušinius (apie 10-12 minučių).

  2. Tuomet smulkiai supjaustyk svogūnų laiškus bei krapus. Agurkus supjaustyk arba sutarkuok šiaudeliais. Ridikėlius supjaustyk griežinėliais. Burokėlius nukošk. Viską sudėk į dubenį. Supilk šaltą kefyrą. Pasūdome. Įdėk grietinę bei gerai išmaišyk. Pilk į lėkštę. Ant viršaus sudėk supjaustytą kiaušinį.

  3. Tada patiek su karštomis virtomis bulvėmis. Skanauk!