Recepto autorius 1001 receptas
ŠALTIBARŠČIAI SU RIDIKĖLIAIS
- 50 g svogūnų laiškai
- 25 g krapai
- 300 g agurkai
- 150 g ridikėliai
- 330 g marinuoti burokėliai
- 900 ml kefyras (2,5% riebumo)
- druska
- 2 v.š. grietinė
- 3 vnt kiaušiniai
- 6 vnt bulvės
-
Iš pradžių bulves nuskusk, perpjauk į keturias dalis bei virk maždaug 20 minučių (nuo užvirimo) pasūdytame vandenyje. Išvirk kietai virtus kiaušinius (apie 10-12 minučių).
-
Tuomet smulkiai supjaustyk svogūnų laiškus bei krapus. Agurkus supjaustyk arba sutarkuok šiaudeliais. Ridikėlius supjaustyk griežinėliais. Burokėlius nukošk. Viską sudėk į dubenį. Supilk šaltą kefyrą. Pasūdome. Įdėk grietinę bei gerai išmaišyk. Pilk į lėkštę. Ant viršaus sudėk supjaustytą kiaušinį.
-
Tada patiek su karštomis virtomis bulvėmis. Skanauk!