
Recepto autorius Samčio užrašai
SALDŽIARŪGŠTĖ VIŠTIENA KEPTA ORKAITĖJE

- 3 puselės vištienos krūtinėlė
- 1 stiklinės bulvių krakmolas
- aliejus ((kepimui))
- virti ryžiai (patiekimui (nebūtinai))
Padažui:
- 6 v.š. medus
- 1 stiklinės pomidorų padažas
- 3 v.š. cukrus
- 2 v.š. balto vyno actas
- 3 v.š. sojos padažas
- 0,5 a.š. druska
- 1 a.š. česnako granulės
- 1 v.š. šaltas vanduo
Iš pradžių dubenyje sumaišyk visus padažui skirtus ingrediantus.
Tuomet vištieną supjaustyk maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais. Sudėk vištieną į sandarų maišelį, supilk bulvių krakmolą bei gerai sukratyk, kad vištiena pasidengtų krakmolu.
Tada keptuvėje įkaitink aliejų bei dalimis apkepk vištieną, kad šiek tiek apskrustų. Iškeptą vištieną sudėk į dubenį su padažu bei išmaišyk, kad gabaliukai pasidengtų padažu.
Po to kepimo skardą ištiesk kepimo popieriumi bei sudėk vištieną. Kepimo skardą dėk į orkaitę bei kepk iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Patiek su virtais ryžiais. Skanauk!