SALDŽIARŪGŠTĖ VIŠTIENA KEPTA ORKAITĖJE – NEPAPRASTAI SKANUS, GREITAI PAGAMINAMAS PATIEKALAS!

pagal | 2019-04-18

Recepto autorius Samčio užrašai

SALDŽIARŪGŠTĖ VIŠTIENA KEPTA ORKAITĖJE

  • 3 puselės vištienos krūtinėlė
  • 1 stiklinės bulvių krakmolas
  • aliejus ((kepimui))
  • virti ryžiai (patiekimui (nebūtinai))

Padažui:

  • 6 v.š. medus
  • 1 stiklinės pomidorų padažas
  • 3 v.š. cukrus
  • 2 v.š. balto vyno actas
  • 3 v.š. sojos padažas
  • 0,5 a.š. druska
  • 1 a.š. česnako granulės
  • 1 v.š. šaltas vanduo
  1. Iš pradžių dubenyje sumaišyk visus padažui skirtus ingrediantus.

  2. Tuomet vištieną supjaustyk maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais. Sudėk vištieną į sandarų maišelį, supilk bulvių krakmolą bei gerai sukratyk, kad vištiena pasidengtų krakmolu.

  3. Tada keptuvėje įkaitink aliejų bei dalimis apkepk vištieną, kad šiek tiek apskrustų. Iškeptą vištieną sudėk į dubenį su padažu bei išmaišyk, kad gabaliukai pasidengtų padažu.

  4. Po to kepimo skardą ištiesk kepimo popieriumi bei sudėk vištieną. Kepimo skardą dėk į orkaitę bei kepk iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Patiek su virtais ryžiais. Skanauk!