Recipe Tag: pomidorai

Pomidorų mišrainė su svogūnais, žėlė drebučiuose

Pomidorų mišrainė žėlė drebučiuose – tai išskirtinis lietuviškas konservavimo būdas, leidžiantis net ir žiemos metu mėgautis vasaros skoniu. Ši mišrainė ypatinga tuo, kad joje esantys daržovių sluoksniai būna įsiskverbę į lengvą, švelnią želatinos drebutį, suteikiantį gardų ir neįprastą tekstūrinį pojūtį. Tai puikus užkandis prie mėsos patiekalų, ant sumuštinių ar tiesiog vienas, kaip spalvinga ir maistinga […]

Ilgai išsilaikantys kepti pomidorai žiemai – naminis užkandis su česnaku ir baziliku

Kepti pomidorai žiemai – puikus būdas išsaugoti vasaros skonį ir aromatą ilgesniam laikui. Šis tradicinis lietuviškas receptas ypatingai tinka didesniems, gerai sunokusiems pomidorams iš „mėsingų“ veislių, kurie kepdami išlieka sultingi ir aromatingi. Pomidorų paruošimas su česnaku, šlakeliu aliejaus bei šviežiu arba džiovintu baziliku suteikia išskirtinį skonį, kuris puikiai dera su daugybe patiekalų – nuo troškinių, […]

Ratatouille – prancūziškas daržovių troškinys orkaitėje su cukinijomis, baklažanais ir pomidorais

Ratatouille – tai klasikinis pietų Prancūzijos patiekalas, kuris ne tik žavi savo ryškiomis spalvomis, bet ir gausiu šviežių daržovių skoniu. Šis troškinys ypatingai populiarus vasarą, kai daržai pilni prinokusių cukinijų, baklažanų ir pomidorų. Tai nuostabus pasirinkimas, kai nesinori mėsos – patiekalas yra lengvas, tačiau sotus, kupinas natūralaus daržovių saldumo ir aromatingų žolelių skonio. Ratatouille kilęs […]

Pomidorų tyrė žiemai

Pomidorų tyrė žiemai – tai nepaprastai praktiškas ir skanus būdas išsaugoti vasaros pomidorų skonį šaltajam metų laikui. Lietuvoje nuo seno buvo įprasta konservuoti daržoves, o pomidorai visada turėjo ypatingą vietą virtuvėje. Ši tiršta pomidorų tyrė pasižymi ryškia, natūralia raudona spalva, malonia rūgštele bei subtiliu prieskonių aromatu. Ji puikiai tinka troškiniams, sriuboms, padažams ar net kaip […]

Marinuoti pomidorai žiemai su česnaku ir krapais – lengvas receptas, kad išliktų traškūs

Marinuoti pomidorai žiemai su česnaku ir krapais yra vienas populiariausių konservavimo būdų Lietuvoje, perduodamas iš kartos į kartą. Tai ne tik paprastas, bet ir labai skanus būdas išsaugoti sodo ar turgaus pomidorų derlių. Tokie pomidorai visada išlieka traškūs, aromatingi, subtiliai salstelėję ir lengvai pikantiški dėl česnako bei krapų. Jie puikiai tinka tiek prie mėsos patiekalų, […]

Makaronai su vištiena ir paprikų padažu

Makaronai su vištiena ir paprikomis – greitas ir skanus pasirinkimas vakarienei, kai norisi kažko naujo ir neįprasto. Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia galimybę improvizuoti su ingredientais, pritaikant juos pagal turimus namuose ar asmeninius skonio pageidavimus. Galimos ingredientų alternatyvos: Patiekalo gaminimo patarimai: Kalorijos: