Šis receptas – tai tikra skonio fiesta, kurią sukuria apkepintos krevetės su česnaku, čili pipirais bei lengvai pasūdytu sviestu, o viską papildo šviežios daržovės, makaronai ir gardus česnakinis majonezo padažas su džiovintu raudonėliu. Tai puikus užkandis arba lengvi pietūs, kurie primena artėjantį pavasarį, nes spalvingas ingredientų derinys tiesiog džiugina akį ir gomurį. Šis patiekalas atkeliavo […]
Recipe Tag: krevetės
Greitai pagaminami makaronai su krevetėmis, grietinėle ir česnakais
Makaronai su krevetėmis, grietinėle ir gausiu kiekiu česnako yra vienas iš tų patiekalų, kuris akimirksniu nukelia į Viduržemio jūros pakrantes. Šis receptas Lietuvoje vis labiau populiarėja, nes tai puikus būdas pietums ar vakarienei pasilepinti jūros gėrybių skoniu neišeinant iš namų. Gaivios, sultingos krevetės susilieja su švelniu grietinėlės padažu, prisodrintu česnako aromato, o viršuje išlydytas „Džiugo“ […]
Keptos krevetės su česnakiniu sviestu
Keptos krevetės su česnakiniu sviestu – tai elegantiškas ir nepaprastai greitai pagaminamas patiekalas, kuris puikiai tiks tiek ypatingoms progoms, tiek paprastai vakarienei su šeima ar draugais. Šis receptas atkeliavo iš Viduržemio jūros regiono kulinarinių tradicijų, kur krevetės dažnai ruošiamos su aromatingais priedais, tokiais kaip česnakai, petražolės bei sviestas. Lengvai traškios, sultingos krevetės įgauna nuostabų skonį, […]
Krevetės grietinėlės – vyno padaže, su vyšniniais pomidorais
Šis elegantiškas ir gardus krevetių patiekalas yra puikus pasirinkimas tiek kasdienei vakarienei, tiek ypatingoms progoms. Kremingas grietinėlės ir baltojo vyno padažas sukuria tobulą harmoniją su saldžiarūgščiais vyšniniais pomidorais ir jūros gėrybėmis. Tradiciškai kilęs iš Viduržemio jūros virtuvės, šis receptas buvo adaptuotas pagal lietuvišką skonį, išlaikant autentišką patiekalo esmę. Padažas yra toks sodrus ir skanus, kad […]
Keptos krevetės grietinėlės – česnako padaže, su spaghetti makaronais 😋
Šis itališką virtuvę primenantis patiekalas yra tobulas derinys tarp jūros gėrybių ir kreminės pastos. Švelniai aštrus česnako aromatas harmoningai susilieja su šilkiniu grietinėlės padažu, o al dente išvirti spaghetti makaronai tampa puikiu pagrindu sultingoms krevetėms. Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiek kasdienei vakarienei, tiek ypatingoms progoms. Patiekalas ne tik skanus, bet ir greitai paruošiamas, kas […]
Spagečių makaronai su krevetėmis, vyšniniais pomidorais ir grietinėle
Šis išskirtinis itališko įkvėpimo patiekalas sujungia švelnų grietinėlės kremiškumą su jūros gėrybių aromatu ir gaivių daržovių skoniu. Tai tobulas pasirinkimas tiek kasdienei vakarienei, tiek ypatinga proga. Šis receptas išsiskiria savo lengvu pagaminimu, tačiau nenusileida restorano lygio skoniui. Harmoningas krevečių, vyšninių pomidorų ir špinatų derinys sukuria tobulą balansą tarp lengvumo ir sotumo. Galimos ingredientų alternatyvos Patiekalo […]
Raudonojo kario ir krevečių sriuba su grietinėle
Raudonojo kario ir krevečių sriuba su grietinėle – tai puikus rytietiškų skonių ir lietuviškų tradicijų derinys, kuris sušildys kūną ir sielą bet kuriuo metų laiku. Ši sriuba pasižymi turtingu skoniu, švelniai aštriais prieskoniais ir malonia tekstūra, kuri suteikia komforto pojūtį. Raudonasis karis suteikia patiekalui ne tik ryškų atspalvį, bet ir subtilų aštrumą, kurį puikiai papildo […]