Recipe Tag: kiaulienos faršas

Žemaičių blynai su faršu (apvolioti džiūvėsėliuose)

Žemaičių blynai su faršu (apvolioti džiūvėsėliuose) – tai autentiškas lietuviškas patiekalas, kilęs iš Žemaitijos regiono. Šie sotūs bulvių ir mėsos blynai nuo seno buvo ruošiami tiek kasdieniams šeimos pietums, tiek šventiniams stalams. Jie ypatingi tuo, kad bulvių tešla gausiai apgaubia prieskoniais gardintą maltos mėsos įdarą, o traškūs džiūvėsėliai suteikia blyno paviršiui ypatingą struktūrą. Tokie žemaičių […]

Tinginių balandėliai iš kiaulienos faršo, su pomidorų pasta

Tinginių balandėliai iš kiaulienos faršo, su pomidorų pasta – tai gardus ir sotus patiekalas, kuris puikiai tiks tiek kasdieniams šeimos pietums, tiek savaitgalio pasisėdėjimams su artimaisiais. Šis receptas yra tarsi tradicinių lietuviškų balandėlių interpretacija, tačiau paruošiamas gerokai greičiau, nes nereikia sukti į kopūsto lapus. Visa tai sutaupo laiko, o rezultatas išlieka toks pat aromatingas ir […]

Balandėliai su mėsa, troškinti pomidorų padaže

Balandėliai su mėsa, troškinti pomidorų padaže, yra vienas iš klasikinių lietuviškų patiekalų, atkeliavusių dar iš senų laikų, kai mūsų seneliai ir proseneliai vertino paprastą, bet sotų maistą. Šis patiekalas itin populiarus tiek kasdieniams šeimos pietums, tiek šventiniam stalui, nes puikiai derina minkštą kopūstų tekstūrą su sultingu mėsos įdaru ir aromatingu pomidorų padažu. Tradiciškai balandėliai Lietuvoje […]

Balandėliai su faršu, ryžiais ir pomidorų padažu

Balandėliai su faršu, ryžiais ir pomidorų padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris dažnai puošia mūsų šeimų pietų stalus. Šis receptas atkeliavo dar iš senelių laikų ir iki šiol išlieka vienu mėgstamiausių dėl savo jaukumo, sotumo bei puikaus skonio. Tradiciškai balandėliai gaminami iš kopūsto lapų, į kuriuos įvyniojama malta mėsa ir virti arba troškinti ryžiai. […]

Tarkuotų bulvių apkepas su faršu ir pievagrybiais

Tarkuotų bulvių apkepas su faršu ir pievagrybiais – tai sotus, gardus bei kvapnus patiekalas, itin mėgstamas lietuvių virtuvėje. Šio patiekalo ištakos siekia mūsų senelių laikus, kai bulvės ir mėsa buvo kasdieniai maisto produktai, iš kurių šeimininkės sugebėdavo sukurti įvairiausių skonių patiekalus. Apkepas gaminamas sluoksniuojant tarkuotas bulves, troškintą kiaulienos faršą, svogūnus, morkas ir pievagrybius, o viskas […]

Plikytos tešlos koldūnai su mėsa

Plikytos tešlos koldūnai su mėsa – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris savo unikaliu gaminimu ir nepakartojamu skoniu užkariauja kiekvieno širdį. Šis receptas perduodamas iš kartos į kartą, o plikyta tešla suteikia koldūnams ypatingą tekstūrą ir elastingumą. Skirtingai nuo įprastų koldūnų, plikytos tešlos variantas išlieka standus ir nesubyra verdant, o įdaras išsaugo visą savo sultingumą ir […]