Voveraitės yra vienas didžiausių Lietuvos miškų turtų, vertinamas dėl savo švelnaus, lengvai riešutinio skonio ir tvirtos tekstūros. Šis voveraičių troškinys su sviestu, žalumynais ir grietine – klasikinis vasaros ar rudens patiekalas, dažnai gaminamas tiesiai po grybavimo. Šviežiai iš miško parsineštos voveraitės geriausiai atskleidžia savo skonį, kai yra paprastai apkepinamos su sviestu, pagardinamos druska bei pipirais, […]
Recipe Tag: grybų troškinys
Kepti pievos pievagrybiai su šonine ir grietinėle
Kepti pievos pievagrybiai su šonine ir grietinėle – tai nepaprastai gardus patiekalas, kuriame dera natūralus laukinių pievagrybių aromatas, sūri ir traški šoninė bei švelni, kreminė grietinėlės tekstūra. Šis patiekalas ypač tinka vėlyviems savaitgalio pietums arba vakarienei gamtoje grįžus iš grybų rinkimo. Pievos pievagrybiai yra tikras gamtos lobis, pasižymintis sodriu, šiek tiek riešutiniu skoniu, kuris visiškai […]