Lėtai troškintas balandėlių troškinys-sriuba – tai ypatingas patiekalas, jungiantis tradicinių lietuviškų balandėlių skonį su sotiems troškiniams ir jaukioms sriuboms būdinga tekstūra. Šis receptas kilęs iš mūsų senolių virtuvės, kur balandėliai buvo ruošiami iš to, ką ūkyje turėdavo po ranka: kopūstų, mėsos ir kruopų. Toks troškinys-sriuba puikiai tinka šaltesniems metų laikams, kai norisi šilto, gardaus ir […]
Recipe Tag: balandėliai
Tinginių balandėliai iš kiaulienos faršo, su pomidorų pasta
Tinginių balandėliai iš kiaulienos faršo, su pomidorų pasta – tai gardus ir sotus patiekalas, kuris puikiai tiks tiek kasdieniams šeimos pietums, tiek savaitgalio pasisėdėjimams su artimaisiais. Šis receptas yra tarsi tradicinių lietuviškų balandėlių interpretacija, tačiau paruošiamas gerokai greičiau, nes nereikia sukti į kopūsto lapus. Visa tai sutaupo laiko, o rezultatas išlieka toks pat aromatingas ir […]
Balandėliai su mėsa, troškinti pomidorų padaže
Balandėliai su mėsa, troškinti pomidorų padaže, yra vienas iš klasikinių lietuviškų patiekalų, atkeliavusių dar iš senų laikų, kai mūsų seneliai ir proseneliai vertino paprastą, bet sotų maistą. Šis patiekalas itin populiarus tiek kasdieniams šeimos pietums, tiek šventiniam stalui, nes puikiai derina minkštą kopūstų tekstūrą su sultingu mėsos įdaru ir aromatingu pomidorų padažu. Tradiciškai balandėliai Lietuvoje […]
Balandėliai su faršu, ryžiais ir pomidorų padažu
Balandėliai su faršu, ryžiais ir pomidorų padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris dažnai puošia mūsų šeimų pietų stalus. Šis receptas atkeliavo dar iš senelių laikų ir iki šiol išlieka vienu mėgstamiausių dėl savo jaukumo, sotumo bei puikaus skonio. Tradiciškai balandėliai gaminami iš kopūsto lapų, į kuriuos įvyniojama malta mėsa ir virti arba troškinti ryžiai. […]