Receptų kategorija: Vištienos patiekalai

Kvapnus vištienos troškinys su voveraitėmis ir grietinėle

Kvapnus vištienos troškinys su voveraitėmis ir grietinėle yra šiltas, jaukus patiekalas, kuris puikiai dera tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Šis receptas kilęs iš lietuviškos virtuvės tradicijų, kur voveraitės nuo seno vertinamos dėl išraiškingo skonio ir maistingumo. Voveraitės suteikia šiam troškiniui švelniai riešutinę natą, o grietinėlė sukuria aksominę konsistenciją. Vištienos šlaunelės mėsa tampa minkšta ir […]

Vištienos blauzdelių faršo kotletai su cukinija ir avižiniais dribsniais

Vištienos blauzdelių faršo kotletai su cukinija ir avižiniais dribsniais – tai puikus pasirinkimas, kai norisi lengvesnės, tačiau sotios vakarienės visai šeimai. Šie kotletai išsiskiria tuo, kad juose naudojamas ne įprastas vištienos krūtinėlės faršas, bet būtent vištienos blauzdelių mėsa, suteikianti patiekalui sodresnį skonį ir sultingumą. Cukinija suteikia papildomo minkštumo bei subtilaus daržovių poskonio, o avižiniai dribsniai […]

Netikri vištienos Kijevo kotletai su varške

Netikri vištienos Kijevo kotletai su varške – tai puikus būdas nustebinti šeimą ar svečius truputį kitokia, bet vis tiek nepaprastai gardžia Kijevo kotletų versija. Šis patiekalas atkeliavo į mūsų virtuves iš klasikinės ukrainietiškos virtuvės, tačiau šiuo atveju jis patobulintas lietuvišku akcentu – į maltą vištieną įmaišyta švelnios varškės, kuri suteikia masės purumo, sultingumo ir švelnesnio […]

Vištienos kepenėlių užkandis – tortas su morkomis

Vištienos kepenėlių užkandis – tortas su morkomis – tai puikus pasirinkimas ieškantiems nestandartinio, bet itin gardaus šalto užkandžio, kuris nustebins tiek šeimos narius, tiek svečius. Šis patiekalas primena švelnius kepenėlių blynelius, sluoksniuotus su saldžiai pikantišku morkų bei svogūnų įdaru, kuris puikiai papildo turtingą kepenėlių skonį. Nors toks tortas dažniausiai ruošiamas šventėms, tačiau jis puikiai tiks […]

Vištienos kepenėlių paštetas su šonine ir spanguolėmis

Vištienos kepenėlių paštetas su šonine ir spanguolėmis – tai ypatingas užkandis, kurį mėgo jau mūsų seneliai. Šio patiekalo receptas atkeliavo iš senosios lietuviškos virtuvės tradicijų, kuriose paštetai dažnai būdavo gaminami iš įvairių kepenėlių ir gardinami kaimiška šonine. Saldžiarūgštės spanguolės suteikia šiam paštetui subtilios gaivos ir maloniai kontrastuoja su sodriu kepenėlių bei šoninės skoniu. Tai puikus […]

Vištienos kepenėlės su grietinėlės ir morkų padažu

Vištienos kepenėlės su grietinėlės ir morkų padažu – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, dažnai gaminamas šeimos vakarienėms arba savaitgalio pietums. Šis receptas žavi savo sodriu, švelniu skoniu, lengvai salstelėjusiu nuo morkų ir subtiliai kreminiu dėl grietinėlės padažo. Tokie kepenėlių troškiniai Lietuvoje ruošiami jau daugelį dešimtmečių – juos vertina tiek vyresnio amžiaus žmonės, kurie prisimena šį skonį […]

Vištienos kepenėlių kotletai su žaliaisiais svogūnais

Vištienos kepenėlių kotletai su žaliaisiais svogūnais yra vienas iš tų lietuviškų patiekalų, kuris nustebina ne tik savo išraiškingu skoniu, bet ir maistine verte. Tai paprastas, tačiau kartu ypatingai maistingas patiekalas, tinkantis tiek įprastiems pietums, tiek iškilmingesnei vakarienei su šeima. Šie kotletai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško alternatyvos tradiciniams kiaulienos ar jautienos kotletams. Vištienos kepenėlės […]

Višta, kepta ant alaus butelio

Šis patiekalas ypač mėgstamas vasaros metu, kai šeima ar draugai susirenka į kiemo šventes, tačiau puikiai tinka ir jaukiam savaitgalio pietų stalui namuose. Kepant vištą ant alaus butelio, paukštiena viduje nuolat drėkinama garais, kurie kyla iš šylančio alaus, todėl mėsa išlieka itin sultinga, o išorė pasidengia traškia ir aukso spalvos odele. Toks gaminimo būdas atkeliavo […]

Piemenų pyragas (shepherd’s pie) su vištiena

Piemenų pyragas (angliškai dažnai vadinamas shepherd’s pie) yra vienas populiariausių tradicinių britų patiekalų, kuris savo kelią į lietuviškas virtuves rado dėl paprasto paruošimo ir sotumo. Tradiciškai šis pyragas gaminamas su maltos avienos įdaru, tačiau mūsų krašte dažniau pasirenkama vištiena arba jautiena, o kai kurie netgi eksperimentuoja su kalakutiena. Šis receptas su vištiena – puikus pasirinkimas […]

Mėsos kukuliai su spaghetti marinara padaže

„Mėsos kukuliai su spaghetti marinara padaže“ – tai klasikinio itališko skonio patiekalas, kurio šaknys siekia pietinę Italiją, tačiau šiandien jis yra vienas populiariausių patiekalų visame pasaulyje. Šio recepto žavesys slypi paprastume ir universaliame skonyje. Sultingi mėsos kukuliai, pagaminti iš paukštienos, patiekiami su kvapniu pomidorų – česnakų padažu ir pilno grūdo spageti, kurie suteikia daugiau maistingumo […]

Makaronai su vištiena ir paprikų padažu

Makaronai su vištiena ir paprikomis – greitas ir skanus pasirinkimas vakarienei, kai norisi kažko naujo ir neįprasto. Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia galimybę improvizuoti su ingredientais, pritaikant juos pagal turimus namuose ar asmeninius skonio pageidavimus. Galimos ingredientų alternatyvos: Patiekalo gaminimo patarimai: Kalorijos:

Vištienos šavarma (shawarma) su bulvytėmis ir daržovėmis

Vištienos šavarma – tai tradicinis Artimųjų Rytų patiekalas, kuris pastaraisiais metais tapo itin populiarus visame pasaulyje. Šis patiekalas žavi savo aromatingu skoniu, sultinga mėsa ir gaiviais daržovių priedais. Nors šavarma dažnai siejama su gatvės maistu, ją nesunku pasigaminti ir namuose, pritaikant receptą pagal savo skonį ir naudojant mėgstamus ingredientus. Galimos ingredientų alternatyvos: Patiekalo gaminimo patarimai: […]

Makaronų užkepėlė su vištiena, daržovėmis ir mocarela

Makaronų užkepėlė su vištiena, daržovėmis ir mocarela – tai sotus ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis šeimos pietums ar vakarienei. Šis receptas sujungia pilno grūdo makaronus, sultingą vištieną, įvairias daržoves ir lengvą mocarelos sūrį, sukuriant subalansuotą ir maistingą valgį. Be to, šis patiekalas yra puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į kasdienę mitybą, o jo paruošimas nereikalauja […]

Kepti traškūs vištienos ketvirčiai su bulvėmis, kamado tipo grilyje

Kepti traškūs vištienos ketvirčiai su bulvėmis kamado tipo grilyje yra tobulas pasirinkimas šeimos vakarienei ar savaitgalio pietums lauke. Šis patiekalas išsiskiria ypatingu skoniu, nes kamado grilis suteikia mėsai lengvą dūmo aromatą ir užtikrina tolygų kepimą. Tradicinis lietuviškas receptas pritaikytas moderniam kepimo būdui, išsaugant autentišką skonį ir papildant jį naujomis natomis. Vištienos ketvirčiai tampa ypatingai sultingi […]

Natūralus vištienos sultinys sergant

Natūralus vištienos sultinys yra vienas iš seniausių ir efektyviausių liaudies medicinos receptų, padedančių greičiau pasveikti sergant peršalimo ligomis ar gripu. Šis sultinys ypatingas tuo, kad jame gausu kolageno, mineralų ir vitaminų, kurie stiprina imuninę sistemą ir padeda organizmui kovoti su infekcijomis. Sultinys verdamas lėtai, ištraukiant visas naudingas medžiagas iš vištienos ir daržovių. Šis receptas yra […]

Virti – kepti vištienos sparneliai

Šis ypatingas virti-kepti vištienos sparnelių receptas yra tobulas pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Dviejų gaminimo metodų derinys – virimas ir kepimas – suteikia sparneliams unikalų skonį ir tekstūrą. Pirmiausia sparneliai yra verdami, kad mėsa taptų minkšta ir sultinga, o vėliau kepami orkaitėje, kol susiformuoja traški, auksinės spalvos plutelė. Šis receptas yra puikus būdas […]