Receptų kategorija: Vegetariški patiekalai

Kaip teisingai virti kukurūzus su pienu ir sviestu – tradicinis receptas

Virti kukurūzai su pienu ir sviestu – tai ypatingas vasaros sezono patiekalas, kuris daugeliui primena vaikystės skonius ir šiltus šeimos susibūrimus. Šis receptas išsiskiria tuo, kad burbuolės verdamos ne tik vandenyje, bet ir piene, kuris suteikia nepaprasto švelnumo bei subtilaus saldumo. Kukurūzų lapai ir seveliūra padeda išlaikyti aromatą, o sviesto bei cukraus derinys sukuria šventiškai […]

Ratatouille – prancūziškas daržovių troškinys orkaitėje su cukinijomis, baklažanais ir pomidorais

Ratatouille – tai klasikinis pietų Prancūzijos patiekalas, kuris ne tik žavi savo ryškiomis spalvomis, bet ir gausiu šviežių daržovių skoniu. Šis troškinys ypatingai populiarus vasarą, kai daržai pilni prinokusių cukinijų, baklažanų ir pomidorų. Tai nuostabus pasirinkimas, kai nesinori mėsos – patiekalas yra lengvas, tačiau sotus, kupinas natūralaus daržovių saldumo ir aromatingų žolelių skonio. Ratatouille kilęs […]

Daržovių troškinys su avinžirniais ir pupelėmis

Daržovių troškinys su avinžirniais ir pupelėmis yra puikus pasirinkimas ieškantiems sotumo, maistingumo ir sveikesnių vakarienės alternatyvų. Šis patiekalas puikiai tinka tiek vegetariškam, tiek veganiškam stalui, o dėl jame esančių ankštinių — avinžirnių ir pupelių — suteikia daug augalinių baltymų bei skaidulų. Toks troškinys kilęs iš Viduržemio jūros regiono virtuvės tradicijų, kuriose itin vertinamas daržovių bei […]

Beatos kibinai su daržovėmis

Beatos kibinai su daržovėmis

„Beatos kibinai su daržovėmis“ – tai šiuolaikiška tradicinių karaimų kibinų interpretacija, puikiai tinkanti tiems, kurie nori mėgautis autentišku kibinų skoniu, tačiau renkasi lengvesnę, daržovių kupiną mitybą. Šis patiekalas ypač patiks vegetarams bei visiems, ieškantiems, kaip praturtinti savo racioną gaiviomis daržovėmis. Kibinai ilgą laiką buvo laikomi šventiniu patiekalu, dažnai ruošiami su aviena ar kiauliena, tačiau šiandien […]

Virtinukai su varške ir pievagrybių padažu

Virtinukai su varške ir pievagrybių padažu – tai tradicinis, sotus ir gardus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Minkšti ir purūs virtinukai, pagardinti kreminiu pievagrybių padažu, suteikia nuostabų derinį tarp lengvos tešlos ir sodraus, aromatingo padažo. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško skanių, bet ne pernelyg sudėtingų patiekalų, kuriuos galima paruošti namuose. Virtinukai […]

Omletas su šparagais, vyšniniais pomidorais ir mocarelos sūriu

Šparagų omletas – tai ne tik gardus, bet ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis pusryčiams ar lengviems pietums. Šparagai, dar vadinami smidrais, yra pavasario daržovė, turinti daug vitaminų ir mineralų, tokių kaip vitaminai A, C, K, folio rūgštis ir geležis. Derinant juos su kiaušiniais, gauname subalansuotą patiekalą, kuris suteikia energijos visai dienai. Galimos ingredientų alternatyvos: Patiekalo […]

Veganiški ant grotelių kepti mėsainiai su “Violife” sūriu

Veganiški mėsainiai tampa vis populiaresni tarp įvairių mitybos įpročių žmonių. Šis receptas, parengtas bendradarbiaujant su „Violife“, siūlo skanią ir sveiką alternatyvą tradiciniams mėsainiams. Net jei esate mėsos mėgėjas, šie mėsainiai gali nustebinti savo skoniu ir tekstūra. Galimos ingredientų alternatyvos: Patiekalo gaminimo patarimai: Kalorijos:

Tarkuotų cukinijų blynai su morkomis

Tarkuotų cukinijų blynai su morkomis – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveiko ir skanaus patiekalo. Šie blynai yra puikus būdas į savo mitybą įtraukti daugiau daržovių, o jų skonis ir tekstūra tikrai nenuvils net išrankiausių gurmanų. Cukinijos ir morkos sukuria tobulą derinį, o prieskoniai suteikia ypatingą aromatą. Šis patiekalas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek […]

Makaronai su pievagrybių ir grietinėlės padažu

Šis klasikinis italų virtuvės įkvėptas patiekalas yra tobulas pasirinkimas jaukiam šeimos vakarui ar greitai vakarienei po darbų. Kreminiai makaronai su pievagrybiais ir grietinėle – tai puikus komforto maistas, kuris pripildys namus malonaus aromato ir suteiks jaukumo bet kurią savaitės dieną. Šis receptas yra lengvai pritaikomas pagal individualų skonį ir gali būti ruošiamas tiek pradedantiesiems, tiek […]