Receptų kategorija: Maisto Receptai

Lenkiška flaki sriuba su jautienos skrandžiu ir aromatingais prieskoniais

Lenkiška flaki sriuba – tai autentiškas ir labai sotus patiekalas, kilęs iš senųjų Lenkijos virtuvės tradicijų, kur jautienos skrandis derinamas su kvapniais prieskoniais, šviežiomis daržovėmis ir gardžiu sultiniu. Ši sriuba nuo seno vertinama dėl ypatingo skonio gilumo ir šildančių savybių, todėl dažnai ruošiama šaltesniais metų mėnesiais, kai norisi sotaus ir maistingo valgio. Flaki sriuba ne […]

Tobuli klasikiniai šaltibarščiai su kiaušiniu

Šie tobuli klasikiniai šaltibarščiai su kiaušiniu yra vienas mėgstamiausių lietuviškos virtuvės vasaros patiekalų, pasižymintis gaiviu ir švelniu skoniu bei išraiškinga spalva. Šaltibarščiai Lietuvoje gaminami jau daugelį metų ir dažnai patiekiami su karštomis virtomis bulvėmis, kurios suteikia dar didesnį sotumo pojūtį. Rožinė kefyro spalva, traškūs agurkai, šviežios krapų natos ir švelnus virtas kiaušinis sukuria tobulą derinį, […]

Lengvai pagaminama čili sriuba su faršu ir pupelėmis

Ši lengvai pagaminama pusiau čili sriuba su faršu ir pupelėmis yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško jaukaus, sotiško ir šildančio patiekalo, tačiau nenori pernelyg aštraus skonio. Sriuboje dera dviejų rūšių mėsa – jautiena ir kiauliena, suteikianti sodrų aromatą bei tekstūrą. Konservuoti pomidorai ir pomidorų pasta praturtina patiekalą ryškiu pomidorų skoniu, kurį subtiliai subalansuoja rudasis cukrus. […]

Vaflinis tortas su braškių uogiene ir šokoladiniu kremu

Vaflinis tortas su braškių uogiene ir šokoladiniu kremu yra vienas iš tų desertų, kurie džiugina tiek akį, tiek skonio receptorius. Šio torto ištakos siejamos su senosiomis šeimos tradicijomis, kai paprasti vafliai būdavo pertepti naminiais pagardais ir paverčiami ypatinga vaiše įvairioms progoms. Braškių uogienės gaivumas dera su šokoladinio kremo sodrumu, o varškės sūreliai su aguonomis suteikia […]

Traškios varškės spurgos su grietine ir cukraus pudra

Traškios varškės spurgos su grietine ir cukraus pudra – tai vienas nostalgiškiausių lietuviškų kepinių, kurio aromatas neretai primena vaikystės šventes ar ypatingus šeimos susibūrimus. Šios minkštos, purios spurgos gaminamos iš riebios varškės, šviežių kiaušinių ir tirštos grietinės, kuri suteikia tešlai nepakartojamo švelnumo. Cukraus pudra gražiai papuošia apskrudusį paviršių, o sodą galima pakeisti kepimo milteliais, jei […]

Beatos plovas su kiauliena ir Habanero pipiru

Beatos plovas su kiauliena ir Habanero pipiru – tai sodraus skonio, šildantis ir sotus patiekalas, kuris atkeliavo iš Vidurinės Azijos kulinarijos tradicijų, bet sėkmingai prigijo ir mūsų virtuvėse. Svarbiausias šio plovo išskirtinumas – subtiliai derinamas aštrumas, kurį suteikia Habanero pipiras, ir švelni, sultinga kiauliena, įsisotinusi prieskonių aromatais. Ryžių grūdeliai čia tampa ne tik garnyru, bet […]

Greitai paruošiami wok makaronai su kiauliena ir daržovėmis

Wok makaronai su kiauliena – tai greitai paruošiamas, spalvingas ir skanus patiekalas, puikiai tinkantis tiek įprastai šeimos vakarienei, tiek ypatingam pasisėdėjimui su draugais. Šio recepto ištakos siekia Azijos virtuvės tradicijas, kuriose ypatingas dėmesys skiriamas daržovių traškumui ir subalansuotam skoniui. Sultinga kiauliena, pagardinta aromatingu sojos ir saldžiai aštriu čili padažu, suteikia patiekalui ypatingo charakterio. Švelnūs ramen […]

Virtų bulvių cepelinai su mėsos ir morkų įdaru

Virtų bulvių cepelinai su mėsos ir morkų įdaru – tai autentiškas lietuviškas patiekalas, kuris daugeliui kelia nostalgiškus vaikystės prisiminimus apie namuose ruoštus pietus. Šie cepelinai yra puikus pasirinkimas, kai lieka virtų bulvių ir norisi jas kūrybiškai panaudoti. Vietoje įprasto žalios tarkuotos bulvės tešlos, šiame recepte naudojamos virtos bulvės, kurios suteikia cepelinams švelnesnę tekstūrą ir išlaiko […]

Trintos braškės su cukrumi ir šviežiu pienu vasaros desertui

Trintos braškės su cukrumi ir šviežiu pienu – tai vienas nostalgiškiausių ir vasariškiausių desertų, kuriuos daugelis mena iš vaikystės. Šis patiekalas išsiskiria šviežių braškių aromatu, saldumu bei švelniu pieno skoniu. Paprastumas ir neįtikėtinas gaivumas paverčia šį desertą puikiu pasirinkimu karštomis dienomis. Trintos uogos su cukrumi įgauna sodrią tekstūrą, o užpilus pienu, desertas tampa dar švelnesnis […]

Kaip teisingai virti kukurūzus su pienu ir sviestu – tradicinis receptas

Virti kukurūzai su pienu ir sviestu – tai ypatingas vasaros sezono patiekalas, kuris daugeliui primena vaikystės skonius ir šiltus šeimos susibūrimus. Šis receptas išsiskiria tuo, kad burbuolės verdamos ne tik vandenyje, bet ir piene, kuris suteikia nepaprasto švelnumo bei subtilaus saldumo. Kukurūzų lapai ir seveliūra padeda išlaikyti aromatą, o sviesto bei cukraus derinys sukuria šventiškai […]

Kvapnus vištienos troškinys su voveraitėmis ir grietinėle

Kvapnus vištienos troškinys su voveraitėmis ir grietinėle yra šiltas, jaukus patiekalas, kuris puikiai dera tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Šis receptas kilęs iš lietuviškos virtuvės tradicijų, kur voveraitės nuo seno vertinamos dėl išraiškingo skonio ir maistingumo. Voveraitės suteikia šiam troškiniui švelniai riešutinę natą, o grietinėlė sukuria aksominę konsistenciją. Vištienos šlaunelės mėsa tampa minkšta ir […]

Minkštas picos padas be mielių (su varške ir kepimo milteliais)

Šis minkštas picos padas be mielių (su varške ir kepimo milteliais) yra tikras atradimas tiems, kurie nori greitai paruošti purią, minkštą ir itin gardžią picą. Tai idealus pasirinkimas, kai neturi laiko ilgai laukti, kol pakils mielinė tešla, tačiau nori pasimėgauti šviežiai kepta namine pica. Varškė suteikia padui ypatingo švelnumo bei drėgnumo, o kepimo milteliai užtikrina, […]

Naminis picos padas iš varškės (be mielių) 🍕

Naminis picos padas iš varškės (be mielių) yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško ne tik greito, bet ir neįprasto sprendimo mėgstamai picai. Šis padas išsiskiria tuo, kad jame naudojama varškė, kuri suteikia kepiniui ypatingo purumo, švelnumo ir netgi lengvo rūgštelės prieskonio, kuris puikiai dera su įvairiais picos priedais. Tai puikus variantas, kai norisi kažko naujo, […]

Apkepintos krevetės su česnaku, čili ir makaronais

Šis receptas – tai tikra skonio fiesta, kurią sukuria apkepintos krevetės su česnaku, čili pipirais bei lengvai pasūdytu sviestu, o viską papildo šviežios daržovės, makaronai ir gardus česnakinis majonezo padažas su džiovintu raudonėliu. Tai puikus užkandis arba lengvi pietūs, kurie primena artėjantį pavasarį, nes spalvingas ingredientų derinys tiesiog džiugina akį ir gomurį. Šis patiekalas atkeliavo […]

Greitai pagaminami makaronai su krevetėmis, grietinėle ir česnakais

Makaronai su krevetėmis, grietinėle ir gausiu kiekiu česnako yra vienas iš tų patiekalų, kuris akimirksniu nukelia į Viduržemio jūros pakrantes. Šis receptas Lietuvoje vis labiau populiarėja, nes tai puikus būdas pietums ar vakarienei pasilepinti jūros gėrybių skoniu neišeinant iš namų. Gaivios, sultingos krevetės susilieja su švelniu grietinėlės padažu, prisodrintu česnako aromato, o viršuje išlydytas „Džiugo“ […]

Trupininis pyragas su varške ir uogiene pagal Saulėtą virtuvę

Trupininis pyragas su varške ir uogiene pagal „Saulėtą virtuvę“ – tai vienas iš tų nostalgiškų, jaukiais namais kvepiančių kepinių, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šis desertas ypatingas savo kontrastais: traški, smulkiais trupiniais padengta tešla dera su minkštu, kreminiu varškės įdaru bei saldžiarūgšte uogiene. Tokius pyragus Lietuvoje kepdavo jau mūsų močiutės – dažnai su naminėmis […]

Gaivi panakota su konservuotais persikais ir pienu

Ši gaivi panakota su konservuotais persikais – tai itališkas klasikinis desertas, kuris jau spėjo pelnyti didžiulį populiarumą visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje. Panakota išsiskiria ypatingu lengvumu, švelnia konsistencija ir subtiliai saldžiu skoniu. Ji puikiai tinka tiek šiltomis pavasario ar vasaros dienomis, tiek kaip elegantiškas šventės užbaigimas. Grietinėlės ir pieno duetas suteikia šiam desertui ypatingo […]

Naminiai ledai su kondensuotu pienu

Naminiai ledai su kondensuotu pienu – tai desertas, kuris sugrąžina į vaikystės vasaras ir primena tuos laikus, kai kiekvienas ledų kąsnis teikė begalinį džiaugsmą. Šių ledų receptas ypatingas tuo, jog nereikės jokių ledų gaminimo aparatų, o galutinis rezultatas – šilkinės tekstūros, nepaprasto kremiškumo ir subalansuoto saldumo skanėstas, kuris stebins tiek mažus, tiek suaugusius smaližius. Paslaptis […]

Naminis bananų džemas – uogienė

Naminis bananų džemas – uogienė yra netikėtas, bet nepaprastai gardus skanėstas, kuris sujungia tropinių bananų saldumą su lengva citrusine citrinos nata ir švelniu cinamono bei vanilės prieskoniu. Šis džemas ypač populiarus pietų kraštuose, tačiau pastaraisiais metais vis dažniau atrandamas ir lietuvių virtuvėse. Jis puikiai tinka tepti ant šviežios duonos, bandelių ar ragauti su varške, blynais […]

Prancūziškas braškių pyragas

Prancūziškas braškių pyragas yra klasikinis vasaros skanėstas, kuris puikiai atspindi prancūzišką desertų tradiciją – lengvumą, subtilų saldumą ir pagarbą sezoniniams ingredientams. Šio pyrago pagrindas – purus, sviestinis biskvitas, į kurį gausiai įmaišomos sultingos, šviežios braškės. Kepant braškės truputį karamelizuojasi, jų sultys susigeria į tešlą ir sukuria nepaprastai minkštą, drėgną tekstūrą. Toks pyragas dažnai kepamas kaimiškuose […]

Vienos skardos varškėtukai su bananais ir uogomis

Vienos skardos varškėtukai su bananais ir uogomis yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško lengvai paruošiamo, gaivaus ir maistingo patiekalo tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei. Šio patiekalo privalumas – itin greita gamyba ir minimalus indų naudojimas, todėl virtuvėje tvarkytis po to bus kur kas paprasčiau. Šis receptas ypač tinka vasaros sezonui, kai aplink gausu šviežių uogų. […]

Vištienos blauzdelių faršo kotletai su cukinija ir avižiniais dribsniais

Vištienos blauzdelių faršo kotletai su cukinija ir avižiniais dribsniais – tai puikus pasirinkimas, kai norisi lengvesnės, tačiau sotios vakarienės visai šeimai. Šie kotletai išsiskiria tuo, kad juose naudojamas ne įprastas vištienos krūtinėlės faršas, bet būtent vištienos blauzdelių mėsa, suteikianti patiekalui sodresnį skonį ir sultingumą. Cukinija suteikia papildomo minkštumo bei subtilaus daržovių poskonio, o avižiniai dribsniai […]

Netikri vištienos Kijevo kotletai su varške

Netikri vištienos Kijevo kotletai su varške – tai puikus būdas nustebinti šeimą ar svečius truputį kitokia, bet vis tiek nepaprastai gardžia Kijevo kotletų versija. Šis patiekalas atkeliavo į mūsų virtuves iš klasikinės ukrainietiškos virtuvės, tačiau šiuo atveju jis patobulintas lietuvišku akcentu – į maltą vištieną įmaišyta švelnios varškės, kuri suteikia masės purumo, sultingumo ir švelnesnio […]

Vištienos kepenėlių užkandis – tortas su morkomis

Vištienos kepenėlių užkandis – tortas su morkomis – tai puikus pasirinkimas ieškantiems nestandartinio, bet itin gardaus šalto užkandžio, kuris nustebins tiek šeimos narius, tiek svečius. Šis patiekalas primena švelnius kepenėlių blynelius, sluoksniuotus su saldžiai pikantišku morkų bei svogūnų įdaru, kuris puikiai papildo turtingą kepenėlių skonį. Nors toks tortas dažniausiai ruošiamas šventėms, tačiau jis puikiai tiks […]

Vištienos kepenėlių paštetas su šonine ir spanguolėmis

Vištienos kepenėlių paštetas su šonine ir spanguolėmis – tai ypatingas užkandis, kurį mėgo jau mūsų seneliai. Šio patiekalo receptas atkeliavo iš senosios lietuviškos virtuvės tradicijų, kuriose paštetai dažnai būdavo gaminami iš įvairių kepenėlių ir gardinami kaimiška šonine. Saldžiarūgštės spanguolės suteikia šiam paštetui subtilios gaivos ir maloniai kontrastuoja su sodriu kepenėlių bei šoninės skoniu. Tai puikus […]

Vištienos kepenėlės su grietinėlės ir morkų padažu

Vištienos kepenėlės su grietinėlės ir morkų padažu – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, dažnai gaminamas šeimos vakarienėms arba savaitgalio pietums. Šis receptas žavi savo sodriu, švelniu skoniu, lengvai salstelėjusiu nuo morkų ir subtiliai kreminiu dėl grietinėlės padažo. Tokie kepenėlių troškiniai Lietuvoje ruošiami jau daugelį dešimtmečių – juos vertina tiek vyresnio amžiaus žmonės, kurie prisimena šį skonį […]

Vištienos kepenėlių kotletai su žaliaisiais svogūnais

Vištienos kepenėlių kotletai su žaliaisiais svogūnais yra vienas iš tų lietuviškų patiekalų, kuris nustebina ne tik savo išraiškingu skoniu, bet ir maistine verte. Tai paprastas, tačiau kartu ypatingai maistingas patiekalas, tinkantis tiek įprastiems pietums, tiek iškilmingesnei vakarienei su šeima. Šie kotletai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško alternatyvos tradiciniams kiaulienos ar jautienos kotletams. Vištienos kepenėlės […]

Lavašas su faršu ir sūriu

„Lavašas su faršu ir sūriu“ – tai vienas universaliausių patiekalų, kuris puikiai tinka ne tik grilio sezonui, bet ir bet kuriuo metų laiku, nes jį galima pasiruošti orkaitėje ar net karšto oro gruzdintuvėje. Šio patiekalo kilmė – Artimųjų Rytų virtuvė, kur lavašas yra itin populiarus. Tačiau šiuolaikinėje lietuviškoje virtuvėje lavašo suktinukai su faršu ir sūriu […]

Žemaičių blynai su faršu (apvolioti džiūvėsėliuose)

Žemaičių blynai su faršu (apvolioti džiūvėsėliuose) – tai autentiškas lietuviškas patiekalas, kilęs iš Žemaitijos regiono. Šie sotūs bulvių ir mėsos blynai nuo seno buvo ruošiami tiek kasdieniams šeimos pietums, tiek šventiniams stalams. Jie ypatingi tuo, kad bulvių tešla gausiai apgaubia prieskoniais gardintą maltos mėsos įdarą, o traškūs džiūvėsėliai suteikia blyno paviršiui ypatingą struktūrą. Tokie žemaičių […]

Kiaulienos guliašas su obuolių sultimis ir grietinėle

Kiaulienos guliašas su obuolių sultimis ir grietinėle – tai ypatingai švelnus, saldžiarūgštis bei aromatingas patiekalas, kurio skonio balansas sužavi nuo pirmo kąsnio. Obuolių sultys suteikia kiaulienai neįprasto, bet labai malonaus vaisiško salstelėjimo, o riebioji grietinėlė sukuria tirštą ir aksominę tekstūrą, kuri tiesiog tirpsta burnoje. Šis receptas puikiai tinka šaltuoju metų laiku, kai norisi jaukaus, šilto […]