Receptų kategorija: Patiekalai pietums

Lėtai troškintas balandėlių troškinys-sriuba

Lėtai troškintas balandėlių troškinys-sriuba – tai ypatingas patiekalas, jungiantis tradicinių lietuviškų balandėlių skonį su sotiems troškiniams ir jaukioms sriuboms būdinga tekstūra. Šis receptas kilęs iš mūsų senolių virtuvės, kur balandėliai buvo ruošiami iš to, ką ūkyje turėdavo po ranka: kopūstų, mėsos ir kruopų. Toks troškinys-sriuba puikiai tinka šaltesniems metų laikams, kai norisi šilto, gardaus ir […]

Tinginių balandėliai iš kiaulienos faršo, su pomidorų pasta

Tinginių balandėliai iš kiaulienos faršo, su pomidorų pasta – tai gardus ir sotus patiekalas, kuris puikiai tiks tiek kasdieniams šeimos pietums, tiek savaitgalio pasisėdėjimams su artimaisiais. Šis receptas yra tarsi tradicinių lietuviškų balandėlių interpretacija, tačiau paruošiamas gerokai greičiau, nes nereikia sukti į kopūsto lapus. Visa tai sutaupo laiko, o rezultatas išlieka toks pat aromatingas ir […]

Balandėliai su mėsa, troškinti pomidorų padaže

Balandėliai su mėsa, troškinti pomidorų padaže, yra vienas iš klasikinių lietuviškų patiekalų, atkeliavusių dar iš senų laikų, kai mūsų seneliai ir proseneliai vertino paprastą, bet sotų maistą. Šis patiekalas itin populiarus tiek kasdieniams šeimos pietums, tiek šventiniam stalui, nes puikiai derina minkštą kopūstų tekstūrą su sultingu mėsos įdaru ir aromatingu pomidorų padažu. Tradiciškai balandėliai Lietuvoje […]

Balandėliai su faršu, ryžiais ir pomidorų padažu

Balandėliai su faršu, ryžiais ir pomidorų padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris dažnai puošia mūsų šeimų pietų stalus. Šis receptas atkeliavo dar iš senelių laikų ir iki šiol išlieka vienu mėgstamiausių dėl savo jaukumo, sotumo bei puikaus skonio. Tradiciškai balandėliai gaminami iš kopūsto lapų, į kuriuos įvyniojama malta mėsa ir virti arba troškinti ryžiai. […]

Dešrelės su bulvių koše ir sūriu, susuktos į vaflį

Dešrelės su bulvių koše ir sūriu, susuktos į vaflį, yra nepaprastai gardus ir išradingas užkandis arba sotus patiekalas, kurį nesunkiai galima pagaminti bet kuriuose namuose. Tai puikus pasirinkimas, kai lieka šiek tiek bulvių košės nuo ankstesnių pietų arba kai norisi kažko paprasto, tačiau kartu ir žaismingo. Šis receptas dažnai siejamas su lengva europietiška virtuve, kurioje […]

Spaghetti su Bolognese padažu

Spagetti su Bolognese padažu

Spaghetti su Bolognese padažu – tai klasikinio itališko skonio interpretacija, tapusi neatsiejama daugelio lietuvių šeimų vakarienės tradicija. Šis patiekalas išsiskiria savo turtingu, ilgai troškintu mėsos ir daržovių padažu, kuris sujungia pomidorų rūgštumą, subtilų prieskonių aromatą bei švelnų jautienos skonį. Nors originalus itališkas ragù alla Bolognese dažnai gaminamas kiek kitaip, mūsų virtuvėse šis variantas tapo ne […]

virti varškėčiai

Virti miltiniai varškėčiai be manų

Virti miltiniai varškėčiai be manų – tai ypatingai paprastas, bet kartu nepaprastai gardus tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek saldžiam, tiek sūriam stalui. Šie minkšti ir purūs varškėčiai dažnai primena vaikystę, kai juos ruošdavo močiutės ar mamos, o virtuvėje tvyrojo šiltas, jaukus aromatas. Tai patiekalas, kuriam nereikia daug laiko ar sudėtingų ingredientų – užtenka […]

Tinginių pailgi varškės kukuliai su spirgučiais ir svogūnais

Šiandien norime pasidalinti ypatingu lietuviškos virtuvės receptu – „Tinginių“ pailgais varškės kukuliais su spirgučiais ir svogūnais. Šis patiekalas ne tik atspindi mūsų kulinarines tradicijas, bet ir suteikia jaukumo bei sotumo jausmą. Varškės kukuliai, dar žinomi kaip varškėtukai ar šilkiniai kukuliai, yra mėgstami dėl savo minkštumo ir subtilaus skonio. Papildyti spirgučiais ir svogūnais, jie tampa dar […]

Virtinukai su varške ir pievagrybių padažu

Virtinukai su varške ir pievagrybių padažu – tai tradicinis, sotus ir gardus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Minkšti ir purūs virtinukai, pagardinti kreminiu pievagrybių padažu, suteikia nuostabų derinį tarp lengvos tešlos ir sodraus, aromatingo padažo. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško skanių, bet ne pernelyg sudėtingų patiekalų, kuriuos galima paruošti namuose. Virtinukai […]

Mėsos kukuliai su ryžiais ir graikiškomis salotomis

Mėsos kukuliai su ryžiais ir graikiškomis salotomis yra puikus pasirinkimas tiems, kurie siekia suderinti tradicinį sotumą su gaiviu Viduržemio jūros regiono skoniu. Šis patiekalas ne tik patenkins alkį, bet ir suteiks malonumą skonio receptoriams. Galimos ingredientų alternatyvos: Patiekalo gaminimo patarimai: Kalorijos:

Makaronai su vištiena ir paprikų padažu

Makaronai su vištiena ir paprikomis – greitas ir skanus pasirinkimas vakarienei, kai norisi kažko naujo ir neįprasto. Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia galimybę improvizuoti su ingredientais, pritaikant juos pagal turimus namuose ar asmeninius skonio pageidavimus. Galimos ingredientų alternatyvos: Patiekalo gaminimo patarimai: Kalorijos:

Vištienos šavarma (shawarma) su bulvytėmis ir daržovėmis

Vištienos šavarma – tai tradicinis Artimųjų Rytų patiekalas, kuris pastaraisiais metais tapo itin populiarus visame pasaulyje. Šis patiekalas žavi savo aromatingu skoniu, sultinga mėsa ir gaiviais daržovių priedais. Nors šavarma dažnai siejama su gatvės maistu, ją nesunku pasigaminti ir namuose, pritaikant receptą pagal savo skonį ir naudojant mėgstamus ingredientus. Galimos ingredientų alternatyvos: Patiekalo gaminimo patarimai: […]

Makaronų užkepėlė su vištiena, daržovėmis ir mocarela

Makaronų užkepėlė su vištiena, daržovėmis ir mocarela – tai sotus ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis šeimos pietums ar vakarienei. Šis receptas sujungia pilno grūdo makaronus, sultingą vištieną, įvairias daržoves ir lengvą mocarelos sūrį, sukuriant subalansuotą ir maistingą valgį. Be to, šis patiekalas yra puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į kasdienę mitybą, o jo paruošimas nereikalauja […]

Krevetės grietinėlės – vyno padaže, su vyšniniais pomidorais

Šis elegantiškas ir gardus krevetių patiekalas yra puikus pasirinkimas tiek kasdienei vakarienei, tiek ypatingoms progoms. Kremingas grietinėlės ir baltojo vyno padažas sukuria tobulą harmoniją su saldžiarūgščiais vyšniniais pomidorais ir jūros gėrybėmis. Tradiciškai kilęs iš Viduržemio jūros virtuvės, šis receptas buvo adaptuotas pagal lietuvišką skonį, išlaikant autentišką patiekalo esmę. Padažas yra toks sodrus ir skanus, kad […]

Keptos krevetės grietinėlės – česnako padaže, su spaghetti makaronais 😋

Šis itališką virtuvę primenantis patiekalas yra tobulas derinys tarp jūros gėrybių ir kreminės pastos. Švelniai aštrus česnako aromatas harmoningai susilieja su šilkiniu grietinėlės padažu, o al dente išvirti spaghetti makaronai tampa puikiu pagrindu sultingoms krevetėms. Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiek kasdienei vakarienei, tiek ypatingoms progoms. Patiekalas ne tik skanus, bet ir greitai paruošiamas, kas […]

Naminė pica su faršu, daug sūrio ir vyšniniais pomidorais

Itališka virtuvė mūsų namuose įgauna naują prasmę su šiuo gardžiu naminės picos receptu. Ši pica – tai tobulas tradicinės itališkos virtuvės ir lietuviško skonio derinys, papildytas sultingu maltos mėsos įdaru, gausiai apibarstytas tirpiu sūriu ir papuoštas saldžiarūgščiais vyšniniais pomidorais. Kiekvienas kąsnis – tai kelionė į jaukų Italijos restoraną, tačiau su namų šilumos prieskoniu. Picos tešla […]

Spagečių makaronai su krevetėmis, vyšniniais pomidorais ir grietinėle

Šis išskirtinis itališko įkvėpimo patiekalas sujungia švelnų grietinėlės kremiškumą su jūros gėrybių aromatu ir gaivių daržovių skoniu. Tai tobulas pasirinkimas tiek kasdienei vakarienei, tiek ypatinga proga. Šis receptas išsiskiria savo lengvu pagaminimu, tačiau nenusileida restorano lygio skoniui. Harmoningas krevečių, vyšninių pomidorų ir špinatų derinys sukuria tobulą balansą tarp lengvumo ir sotumo. Galimos ingredientų alternatyvos Patiekalo […]

Plikytos tešlos koldūnai su mėsa

Plikytos tešlos koldūnai su mėsa – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris savo unikaliu gaminimu ir nepakartojamu skoniu užkariauja kiekvieno širdį. Šis receptas perduodamas iš kartos į kartą, o plikyta tešla suteikia koldūnams ypatingą tekstūrą ir elastingumą. Skirtingai nuo įprastų koldūnų, plikytos tešlos variantas išlieka standus ir nesubyra verdant, o įdaras išsaugo visą savo sultingumą ir […]

Makaronai su tunu, saulėje džiovintais pomidorais ir sūriu

Šis greitas ir paprastas makaronų patiekalas yra puikus pasirinkimas užimtiems žmonėms, kurie nori skanaus ir maistingo valgio. Makaronai su tunu, saulėje džiovintais pomidorais ir sūriu yra Viduržemio jūros virtuvės įkvėptas receptas, kuris suderina švelnų tuno skonį su intensyviu saulėje džiovintų pomidorų aromatu ir tirpstančiu sūriu. Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir pilnas baltymų, […]

Makaronai su pievagrybių ir grietinėlės padažu

Šis klasikinis italų virtuvės įkvėptas patiekalas yra tobulas pasirinkimas jaukiam šeimos vakarui ar greitai vakarienei po darbų. Kreminiai makaronai su pievagrybiais ir grietinėle – tai puikus komforto maistas, kuris pripildys namus malonaus aromato ir suteiks jaukumo bet kurią savaitės dieną. Šis receptas yra lengvai pritaikomas pagal individualų skonį ir gali būti ruošiamas tiek pradedantiesiems, tiek […]

Kreminiai makaronai su burrata sūriu ir vytintu kumpiu

Šis išskirtinis itališko stiliaus patiekalas sujungia šilkinės tekstūros kremišką padažą su aukščiausios kokybės burrata sūriu ir vytintu kumpio aromatu. Receptas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Makaronų patiekalas išsiskiria savo elegancija ir subalansuotu skoniu, kur švelnus grietinėlės ir rikotos derinys susitinka su sūriai kremiška burrata ir traškiomis pistacijomis. Galimos ingredientų alternatyvos: Burrata sūrį […]

Virtų ir tarkuotų bulvių kukuliai

Virtų ir tarkuotų bulvių kukuliai – tai autentiškas lietuviškas patiekalas, kuris jungia dvi skirtingas bulvių paruošimo technikas, suteikiančias ypatingą tekstūrą ir skonį. Šis receptas perduodamas iš kartos į kartą ir yra puikus būdas panaudoti likusias virtas bulves. Kukuliai išsiskiria savo švelnumu ir puri tekstūra, kuri pasiekiama derinant virtas ir tarkuotas bulves. Šis patiekalas puikiai tinka […]