Ši lengvai pagaminama pusiau čili sriuba su faršu ir pupelėmis yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško jaukaus, sotiško ir šildančio patiekalo, tačiau nenori pernelyg aštraus skonio. Sriuboje dera dviejų rūšių mėsa – jautiena ir kiauliena, suteikianti sodrų aromatą bei tekstūrą. Konservuoti pomidorai ir pomidorų pasta praturtina patiekalą ryškiu pomidorų skoniu, kurį subtiliai subalansuoja rudasis cukrus. […]
Receptų kategorija: Patiekalai iš faršo
Lavašas su faršu ir sūriu
„Lavašas su faršu ir sūriu“ – tai vienas universaliausių patiekalų, kuris puikiai tinka ne tik grilio sezonui, bet ir bet kuriuo metų laiku, nes jį galima pasiruošti orkaitėje ar net karšto oro gruzdintuvėje. Šio patiekalo kilmė – Artimųjų Rytų virtuvė, kur lavašas yra itin populiarus. Tačiau šiuolaikinėje lietuviškoje virtuvėje lavašo suktinukai su faršu ir sūriu […]
Žemaičių blynai su faršu (apvolioti džiūvėsėliuose)
Žemaičių blynai su faršu (apvolioti džiūvėsėliuose) – tai autentiškas lietuviškas patiekalas, kilęs iš Žemaitijos regiono. Šie sotūs bulvių ir mėsos blynai nuo seno buvo ruošiami tiek kasdieniams šeimos pietums, tiek šventiniams stalams. Jie ypatingi tuo, kad bulvių tešla gausiai apgaubia prieskoniais gardintą maltos mėsos įdarą, o traškūs džiūvėsėliai suteikia blyno paviršiui ypatingą struktūrą. Tokie žemaičių […]
Lėtai troškintas balandėlių troškinys-sriuba
Lėtai troškintas balandėlių troškinys-sriuba – tai ypatingas patiekalas, jungiantis tradicinių lietuviškų balandėlių skonį su sotiems troškiniams ir jaukioms sriuboms būdinga tekstūra. Šis receptas kilęs iš mūsų senolių virtuvės, kur balandėliai buvo ruošiami iš to, ką ūkyje turėdavo po ranka: kopūstų, mėsos ir kruopų. Toks troškinys-sriuba puikiai tinka šaltesniems metų laikams, kai norisi šilto, gardaus ir […]
Tinginių balandėliai iš kiaulienos faršo, su pomidorų pasta
Tinginių balandėliai iš kiaulienos faršo, su pomidorų pasta – tai gardus ir sotus patiekalas, kuris puikiai tiks tiek kasdieniams šeimos pietums, tiek savaitgalio pasisėdėjimams su artimaisiais. Šis receptas yra tarsi tradicinių lietuviškų balandėlių interpretacija, tačiau paruošiamas gerokai greičiau, nes nereikia sukti į kopūsto lapus. Visa tai sutaupo laiko, o rezultatas išlieka toks pat aromatingas ir […]
Balandėliai su mėsa, troškinti pomidorų padaže
Balandėliai su mėsa, troškinti pomidorų padaže, yra vienas iš klasikinių lietuviškų patiekalų, atkeliavusių dar iš senų laikų, kai mūsų seneliai ir proseneliai vertino paprastą, bet sotų maistą. Šis patiekalas itin populiarus tiek kasdieniams šeimos pietums, tiek šventiniam stalui, nes puikiai derina minkštą kopūstų tekstūrą su sultingu mėsos įdaru ir aromatingu pomidorų padažu. Tradiciškai balandėliai Lietuvoje […]
Piemenų pyragas (shepherd’s pie) su vištiena
Piemenų pyragas (angliškai dažnai vadinamas shepherd’s pie) yra vienas populiariausių tradicinių britų patiekalų, kuris savo kelią į lietuviškas virtuves rado dėl paprasto paruošimo ir sotumo. Tradiciškai šis pyragas gaminamas su maltos avienos įdaru, tačiau mūsų krašte dažniau pasirenkama vištiena arba jautiena, o kai kurie netgi eksperimentuoja su kalakutiena. Šis receptas su vištiena – puikus pasirinkimas […]
Balandėliai su faršu, ryžiais ir pomidorų padažu
Balandėliai su faršu, ryžiais ir pomidorų padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris dažnai puošia mūsų šeimų pietų stalus. Šis receptas atkeliavo dar iš senelių laikų ir iki šiol išlieka vienu mėgstamiausių dėl savo jaukumo, sotumo bei puikaus skonio. Tradiciškai balandėliai gaminami iš kopūsto lapų, į kuriuos įvyniojama malta mėsa ir virti arba troškinti ryžiai. […]
Tarkuotų bulvių apkepas su faršu ir pievagrybiais
Tarkuotų bulvių apkepas su faršu ir pievagrybiais – tai sotus, gardus bei kvapnus patiekalas, itin mėgstamas lietuvių virtuvėje. Šio patiekalo ištakos siekia mūsų senelių laikus, kai bulvės ir mėsa buvo kasdieniai maisto produktai, iš kurių šeimininkės sugebėdavo sukurti įvairiausių skonių patiekalus. Apkepas gaminamas sluoksniuojant tarkuotas bulves, troškintą kiaulienos faršą, svogūnus, morkas ir pievagrybius, o viskas […]
Spagetti su Bolognese padažu
Spaghetti su Bolognese padažu – tai klasikinio itališko skonio interpretacija, tapusi neatsiejama daugelio lietuvių šeimų vakarienės tradicija. Šis patiekalas išsiskiria savo turtingu, ilgai troškintu mėsos ir daržovių padažu, kuris sujungia pomidorų rūgštumą, subtilų prieskonių aromatą bei švelnų jautienos skonį. Nors originalus itališkas ragù alla Bolognese dažnai gaminamas kiek kitaip, mūsų virtuvėse šis variantas tapo ne […]
Naminė pica su faršu, daug sūrio ir vyšniniais pomidorais
Itališka virtuvė mūsų namuose įgauna naują prasmę su šiuo gardžiu naminės picos receptu. Ši pica – tai tobulas tradicinės itališkos virtuvės ir lietuviško skonio derinys, papildytas sultingu maltos mėsos įdaru, gausiai apibarstytas tirpiu sūriu ir papuoštas saldžiarūgščiais vyšniniais pomidorais. Kiekvienas kąsnis – tai kelionė į jaukų Italijos restoraną, tačiau su namų šilumos prieskoniu. Picos tešla […]
Tradiciniai lietuviški cepelinai su mėsa, spirgučiais ir grietine
Tradiciniai lietuviški cepelinai, dar žinomi kaip didžkukuliai, yra vienas iš labiausiai mylimų ir vertingiausių lietuviškos virtuvės patiekalų. Šis gardus valgis, turintis gilias istorines šaknis, atkeliavo iš XIX amžiaus ir iki šiol puikuojasi ant lietuvių stalų per šventes, šeimos susibūrimus ar tiesiog jaukius savaitgalio pietus. Cepelinų pavadinimas kilo dėl jų išskirtinės, dirižablio formos, primenančios Grafo Ferdinando […]
Plikytos tešlos koldūnai su mėsa
Plikytos tešlos koldūnai su mėsa – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris savo unikaliu gaminimu ir nepakartojamu skoniu užkariauja kiekvieno širdį. Šis receptas perduodamas iš kartos į kartą, o plikyta tešla suteikia koldūnams ypatingą tekstūrą ir elastingumą. Skirtingai nuo įprastų koldūnų, plikytos tešlos variantas išlieka standus ir nesubyra verdant, o įdaras išsaugo visą savo sultingumą ir […]
Jautienos maltinių burgeris su graikiško jogurto ir žolelių kremu
Šis inovatyvus maltinių burgerio receptas sujungia klasikinę lietuvišką virtuvę su šiuolaikinėmis mėsainių tendencijomis. Vietoj įprasto vientisos mėsos paplotėlio, naudojame specialiai paruoštus maltinius, kurie išsiskiria ypatingu minkštumu ir sultingumu. Derinys su šviežiomis daržovėmis ir išskirtiniu graikiško jogurto kremu sukuria unikalų skonių balansą, o čederio sūris suteikia patiekalui sodrų, riebų akcentą. Galimos ingredientų alternatyvos Patiekalo gaminimo patarimai […]
Meksikietiška čili sriuba su faršu ir pupelėmis
Meksikietiška čili sriuba su faršu ir pupelėmis yra tradicinis Meksikos virtuvės patiekalas, kuris per šimtmečius išpopuliarėjo visame pasaulyje. Šis sotus ir aromatingas patiekalas puikiai tinka šaltesniems sezonams, kai norisi šilto ir maistingo valgio. Sriuba pasižymi turtingu skoniu, kurį sukuria harmoningas prieskonių, mėsos ir pupelių derinys. Tai universalus patiekalas, kurį galima patiekti tiek kaip pagrindinį patiekalą, […]
Virtų bulvių cepelinai su mėsa, manais ir spirgučiais ;)
Tradiciniai lietuviški cepelinai – tai nepamainomas patiekalas, kuris šildė ne vienos kartos širdis. Šis receptas išsiskiria tuo, kad naudojamos virtos bulvės ir manai, kas padaro gaminimo procesą paprastesnį, o tekstūrą švelnesnę. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniškam šeimos pietų stalui, tiek ir ypatingoms progoms. Virtos bulvės suteikia cepelinams švelnesnį skonį, o manų kruopos padeda išlaikyti […]
Virtų bulvių pyragėliai su mėsa
Virtų bulvių pyragėliai su mėsa yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris dažnai puikuojasi ant mūsų stalų šaltuoju metų laiku. Šis receptas yra perduodamas iš kartos į kartą, o jo unikalus skonis ir tekstūra primena jaukius šeimos pietus. Pyragėliai yra puikus būdas panaudoti likusias virtas bulves, o įdaras gali būti pritaikomas pagal kiekvieno skonį. Patiekalas puikiai tinka […]