Receptų kategorija: Blynai

Žemaičių blynai su faršu (apvolioti džiūvėsėliuose)

Žemaičių blynai su faršu (apvolioti džiūvėsėliuose) – tai autentiškas lietuviškas patiekalas, kilęs iš Žemaitijos regiono. Šie sotūs bulvių ir mėsos blynai nuo seno buvo ruošiami tiek kasdieniams šeimos pietums, tiek šventiniams stalams. Jie ypatingi tuo, kad bulvių tešla gausiai apgaubia prieskoniais gardintą maltos mėsos įdarą, o traškūs džiūvėsėliai suteikia blyno paviršiui ypatingą struktūrą. Tokie žemaičių […]

Tradiciniai, paprasti ir traškūs bulviniai blynai

Tradiciniai paprasti ir traškūs bulviniai blynai yra vienas iš tų autentiškų lietuviškų patiekalų, kurių skonis daugeliui kelia nostalgiją ir primena vaikystę. Lietuvoje bulviniai blynai nuo seno laikomi neatsiejama kaimiškos virtuvės dalimi, ypač populiarūs rudens ir žiemos sezonu, kai šviežių bulvių derlius jau sukrautas rūsiuose. Tai sotus, šildantis, tačiau kartu labai paprastas patiekalas, kuris daugelyje šeimų […]

Bulviniai blynai kamado bono kepsninėje

Bulviniai blynai – tai vienas labiausiai lietuvių virtuvėje mylimų patiekalų, turintis gilias tradicijas mūsų kulinarijoje. Šie sotūs, traškūs ir kvapnūs blynai dažniausiai kepami keptuvėje ant viryklės, tačiau šiame recepte siūloma išmėginti kiek netradicinį, bet ypač gardų būdą – kepti bulvinius blynus kamado bono keraminėje kepsninėje. Tokiu būdu išgaunamas ypatingai švelnus dūmo aromatas, o blynai tampa […]

Žemaičių bulviniai blynai su mėsa ir varškės česnako padažu

Žemaičių bulviniai blynai – tai vienas iš labiausiai tradicinių ir mėgstamų lietuviškų patiekalų, kurio receptas gyvuoja jau kelis šimtmečius. Šie blynai pasižymi unikaliu deriniu – pagrindinį skonį kuria tarkuotos virtos bulvės, suporuotos su gardžiu, švelniu mėsišku įdaru ir kreminiu varškės česnako padažu. Žemaitijoje toks patiekalas dažnai vadinamas „žemaičių blynai“ arba „bulviniai blynai su mėsa“, ir […]

kepti varškėčiai su razinomis

Kepti varškėčiai su razinomis

Kepti varškėčiai su razinomis – tai nostalgiškas lietuviškas desertas, dažnai primenantis vaikystę ir jaukius šeimos rytus ar popietes. Šie varškėčiai pasižymi švelnia, puria tekstūra ir maloniu varškės bei saldžių razinų deriniu, kuris puikiai dera tiek prie stiklinės šalto pieno, tiek prie puodelio kvapnios juodos arbatos. Lietuvoje tokie kepiniai nuo seno buvo ruošiami kaip greiti, sotūs […]

Šokoladiniai crêpes blynai su Nutella ir braškėmis

Šokoladiniai crêpes su Nutella ir braškėmis – tai prancūziškos virtuvės įkvėptas desertas, kuris sujungia plonus šokoladinius lietinius su kreminiu lazdyno riešutų šokoladiniu kremu ir šviežiomis braškėmis. Šis derinys ne tik pamalonins jūsų skonio receptorius, bet ir taps puikiu pasirinkimu ypatingoms progoms ar savaitgalio pusryčiams. Galimos ingredientų alternatyvos Patiekalo gaminimo patarimai Kalorijos

Tarkuotų cukinijų blynai su morkomis

Tarkuotų cukinijų blynai su morkomis – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveiko ir skanaus patiekalo. Šie blynai yra puikus būdas į savo mitybą įtraukti daugiau daržovių, o jų skonis ir tekstūra tikrai nenuvils net išrankiausių gurmanų. Cukinijos ir morkos sukuria tobulą derinį, o prieskoniai suteikia ypatingą aromatą. Šis patiekalas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek […]

Bulviniai blynai su kumpiu ir daug svogūno

Bulviniai blynai su kumpiu ir daug svogūno yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris patenkina net išrankiausią skonį. Šis receptas atspindi autentišką lietuvišką virtuvę, kur bulvės, svogūnai ir mėsa susijungia į harmoningą skonių derinį. Tarkuotos bulvės suteikia blynams purumą, o gausus svogūnų kiekis – ypatingą aromatą ir skonį. Kumpio gabalėliai papildo blynus baltymais ir suteikia jiems sotumą. […]