„Skaniausias agurkų marinatas su actu ir cukrumi“ yra klasikinis lietuviškas receptas, kuris išsiskiria savo subtiliai saldžiarūgščiu skoniu bei puikiu aromatu. Šis marinatas tinka tiek šviežiems mažiems agurkėliams, tiek stambesniems, kurie supjaustomi į gabalėlius. Lietuvoje marinuoti agurkai užima ypatingą vietą tradicinėje virtuvėje – jie dažnai patiekiami šalia keptos mėsos, bulvių patiekalų arba tiesiog užkandžiui prie ruginės […]
Receptų kategorija: Atsargos žiemai
Greitas azijietiškas agurkų marinatas su česnaku ir sezamais
Greitas azijietiškas agurkų marinatas su česnaku ir sezamais – tai išskirtinis vasaros patiekalas, kuris ne tik atgaivina, bet ir suteikia stalui ryškios egzotikos. Šis receptas kilo iš populiarių Korėjos ir Japonijos virtuvių įkvėpimo, kur agurkai dažnai marinuojami su ryžių actu, sojos padažu bei sezamo sėklomis. Tokia harmoninga skonių dermė suteikia agurkams ypatingo gaivumo bei švelnaus […]
Pomidorų mišrainė su svogūnais, žėlė drebučiuose
Pomidorų mišrainė žėlė drebučiuose – tai išskirtinis lietuviškas konservavimo būdas, leidžiantis net ir žiemos metu mėgautis vasaros skoniu. Ši mišrainė ypatinga tuo, kad joje esantys daržovių sluoksniai būna įsiskverbę į lengvą, švelnią želatinos drebutį, suteikiantį gardų ir neįprastą tekstūrinį pojūtį. Tai puikus užkandis prie mėsos patiekalų, ant sumuštinių ar tiesiog vienas, kaip spalvinga ir maistinga […]
Ilgai išsilaikantys kepti pomidorai žiemai – naminis užkandis su česnaku ir baziliku
Kepti pomidorai žiemai – puikus būdas išsaugoti vasaros skonį ir aromatą ilgesniam laikui. Šis tradicinis lietuviškas receptas ypatingai tinka didesniems, gerai sunokusiems pomidorams iš „mėsingų“ veislių, kurie kepdami išlieka sultingi ir aromatingi. Pomidorų paruošimas su česnaku, šlakeliu aliejaus bei šviežiu arba džiovintu baziliku suteikia išskirtinį skonį, kuris puikiai dera su daugybe patiekalų – nuo troškinių, […]
Pomidorų tyrė žiemai
Pomidorų tyrė žiemai – tai nepaprastai praktiškas ir skanus būdas išsaugoti vasaros pomidorų skonį šaltajam metų laikui. Lietuvoje nuo seno buvo įprasta konservuoti daržoves, o pomidorai visada turėjo ypatingą vietą virtuvėje. Ši tiršta pomidorų tyrė pasižymi ryškia, natūralia raudona spalva, malonia rūgštele bei subtiliu prieskonių aromatu. Ji puikiai tinka troškiniams, sriuboms, padažams ar net kaip […]
Marinuoti pomidorai žiemai su česnaku ir krapais – lengvas receptas, kad išliktų traškūs
Marinuoti pomidorai žiemai su česnaku ir krapais yra vienas populiariausių konservavimo būdų Lietuvoje, perduodamas iš kartos į kartą. Tai ne tik paprastas, bet ir labai skanus būdas išsaugoti sodo ar turgaus pomidorų derlių. Tokie pomidorai visada išlieka traškūs, aromatingi, subtiliai salstelėję ir lengvai pikantiški dėl česnako bei krapų. Jie puikiai tinka tiek prie mėsos patiekalų, […]