Žemaičių blynai

Žemaičių blynai

Ingredientai

  • bulvės: 15 (vidutinio dydžio)
  • kiaušiniai: 2
  • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
  • krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio

  • Įdarui:
  • kalakutienos faršas: 300 gramų
  • svogūnai: 1
  • druska
  • juodieji pipirai

  • Padažui:
  • grietinė: 150 gramų
  • pienas: 150 gramų
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnakai: 1 skiltelės
  • šviežių krapų

Recepto instrukcijos

  • 1. Pradžioje išverdame bulves su lupena, kai atvės, nulupame. Tada sumalame bei sudedame kiaušinius, miltus, krakmolą, druską ir viską labai gerai išminkome.
  • 2. Tuomet faršą pakepiname keptuvėje, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
  • 3. Po to į bulvių masę dedame įdaro bei formuojame paplotėlius. Apkepame iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai viskas gražiai apskrus. Sudedame į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
  • 4. Galiausiai keptuvėje išlydome sviestą, sudedame ganėtinai smulkiai supjaustytą česnaką. Supilame išplaktą grietinę bei pieną su miltais. Kaitiname maždaug keletą minučių, kol padažas sutirštės bei tuomet sudedame krapus. Skanumėlis!
FavoriteLoadingIšsaugoti receptą ateičiai

Recepto autorius: Oditėlės blogas



    1 balsas
Autorius: Skanūs receptai