Vieno kąsnio užkandėle (krepšeliuose) su tunu ir putpelių kiaušiniais
Porcijos 4
Paruošimas 25 min
Gaminimas 12 min

Vieno kąsnio užkandėle (krepšeliuose) su tunu ir putpelių kiaušiniais

Vieno kąsnio užkandėlės su tunu ir putpelių kiaušiniais yra elegantiškas, skanus ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris puikiai tinka šventiškam stalui. Šios mažos, bet skoniu turtingos užkandėlės patiekiamos traškiuose krepšeliuose, kurie pripildyti švelniu tuno kremu ir papuošti putpelių kiaušiniais. Šis receptas yra ypatingai populiarus Velykų metu, kai norisi patiekti kažką išskirtinio ir elegantiško. Tuno ir švelnaus svogūno derinys sukuria puikų skonių balansą, o putpelių kiaušiniai suteikia ne tik išskirtinį skonį, bet ir elegantišką išvaizdą. Šios užkandėlės taip pat puikiai tinka furšetams, gimtadieniams ar kitiems šventiniams renginiams, kai reikia greito, bet įspūdingo patiekalo.

Galimos ingredientų alternatyvos

Vietoj tuno aliejuje galite naudoti tuną savo sultyse – tik tuomet galbūt reikės įdėti šiek tiek daugiau majonezo, kad masė būtų kreminės konsistencijos. Mėlynąjį svogūną galima pakeisti raudonuoju svogūnu arba šalotiniais svogūnais, kurie turi švelnesnį skonį. Putpelių kiaušinius galima pakeisti smulkiai supjaustytais virtais vištos kiaušiniais, tačiau tuomet prarasite dalį patiekalo elegancijos. Jei ieškote veganiškos alternatyvos, tuną galima pakeisti avinžirnių mase, sumaišyta su jūros dumbliais, kad būtų jaučiamas jūros skonis. Krepšelius galite gaminti patys iš filo arba sluoksniuotos tešlos, arba naudoti jau paruoštus parduotuvėje.

Patiekalo gaminimo patarimai

Geriausia šias užkandėles gaminti likus ne daugiau kaip 2-3 valandoms iki patiekimo, kad krepšeliai nesudrėktų ir išliktų traškūs. Jei ruošiate iš anksto, rekomenduojama krepšelius laikyti atskirai ir pripildyti juos tuno mase tik prieš patiekiant. Putpelių kiaušinius galite virti 3-4 minutes, kad trynys liktų minkštas – taip patiekalas bus dar skanesnis. Tuno masę pagardinkite citrinų sultimis ir šviežiomis žolelėmis, kad skonis būtų dar šviežesnis.

Kalorijos

Visos porcijos (12 vienetų) kalorijų skaičius: apie 1440 kalorijų. Vieno vieneto kalorijų skaičius: apie 120 kalorijų.

12 vnt.:

  • Tuno konservai aliejuje: 200 g
  • Mėlynasis svogūnas: 1 vidutinio dydžio
  • Putpelių kiaušiniai: 12 vienetų
  • Krepšeliai iš tešlos (paruošti): 12 vienetų
  • Majonezas: 3 valgomieji šaukštai
  • Grietinė: 2 valgomieji šaukštai
  • Citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas
  • Krapai: 2 valgomieji šaukštai smulkintų
  • Druska: pagal skonį
  • Juodieji pipirai: pagal skonį
  • Petražolės papuošimui: keletas šakelių
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros, jei naudosite nebaigtas kepti tešlos formas.
  • Turite išvirti putpelių kiaušinius 3-4 minutes, tada iš karto atvėsinkite juos šaltame vandenyje.
  • Nulupsi kiaušinių lukštus ir perpjausi juos pusiau.
  • Atidaręs tuno konservus, nuvarvink aliejų ir susmulkink tuną šakute.
  • Smulkiai supjaustyk mėlynąjį svogūną ir sumaišyk jį su tunu.
  • Reikia įmaišyti majonezą, grietinę ir citrinos sultis į tuno masę.
  • Įberk smulkintus krapus ir pagardink druska bei pipirais pagal skonį.
  • Jeigu krepšeliai nėra visiškai iškepę, pašausi juos į įkaitintą orkaitę 5-7 minutėms, kol jie taps auksinės spalvos.
  • Išėmus krepšelius iš orkaitės, leisi jiems visiškai atvėsti.
  • Prieš patiekimą, šaukšteliu užpildysi kiekvieną krepšelį tuno mase.
  • Ant viršaus uždėk po pusę putpelės kiaušinio.
  • Papuošk šviežiomis petražolėmis ir iš karto patiek.