Vengriškas guliašas

Vengriškas guliašas

Ingredientai

  • jautienos mėsa: 500 gramų (geriausia sprandinė)
  • bulvės: 600 gramų
  • pomidotų tyrė: 500 gramų
  • paprika: 250 gramų
  • svogūnai: 100 gramų
  • pomidorų padažas: 100 gramų
  • česnakas: 1 (stambiai supjaustytas)
  • džiovintos petražolės: 40 gramų (arba sauja šviežių)

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje supjaustykite svogūnus kubeliais. Česnakus susmulkinkite.
  • 2. Tuomet bulves supjaustykite kubeliais, jautieną "sukapokite" šiek tiek pasūdykite, papirinkite.
  • 3. Susmulkinkite petražoles.
  • 4. Į keptuvę pilkite aliejų. Sudėkite svogūnus, česnakus bei paprikų miltelius. Viską apkepinkite.
  • 5. Dėkite mėsą bei bulves. Ir vėl apkepinkite, kad apsiveltų paprikų milteliais.
  • 6. Supilkite sultinį, pomidorus bei padažą. Taip pat įberkite druskos bei pipirų.
  • 7. Troškinkite ant nedidelės ugnies, kol mėsa bei bulvės suminkštės. Įmeskite 2 lauro lapelius.
  • 8. Sudėkite pjaustytas paprikas bei dar troškinkite maždaug 10 minučių.
  • 9. Patiekite su balta duona arba batonu.
  • 10. Patarimas: Jeigu norite, kad gautųsi aštriau, naudokite ir čili pipiriukus.
    0 balsai
Autorius: Skanūs receptai