Tortas “Bitutė”

Tortas “Bitutė”

Ingredientai

  • Paplotėliams:
  • miltai: 400 gramų
  • medus: 1 šaukštas
  • cukrus: 200 gramų
  • sviestas: 150 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • smulkinti riešutai
  • kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis

  • Kremui:
  • cukrus: 200 gramų
  • grietinė: 500 gramų
  • citrinos žievė

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje sviestą supjaustykime kubeliais, išlydykime, pastatant indą virš garuojančio puodo, įdėkime medaus bei cukraus, viską išsukkime, kol pasidarys vientisa masė.
  • 2. Atvėsinkime masę bei įmuškime kiaušinius, suberkime persijotus miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus bei sukime tol, kol pasidarys tešla, kurią būtų galima iškočioti. Iš tešlos ganėtinai plonai iškočiokime apie 8 paplotelius.
  • 3. Kepkime paplotėlius orkaitėje, ne didesnėje nei 180 laipsnių temperatūroje. Paplotėlius atšaldykime skardoje, ant kurios kepė, po to sudėkime vieną ant kito, pertepandami kremu.
  • 4. Kremui: grietinę su cukrumi išplakime ir suberkime tarkuotos citrinos žievės. Suformuotą tortą aptepkime kremu bei apipabarstykime trupinėliais likusiais nuo paplotelių. Papuoškime šokolado drožlėmis bei riešutais. O dabar galime pasimėgauti. Skanaus!
    0 balsai
Autorius: Skanūs receptai