Pipirinės česnakinės krevetės

Pipirinės česnakinės krevetės

Recepto autorius: Ką suvalgyti?

Ingredientai

  • šaldytos krevetės: 500 gramų
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai grūsti pipirai: 2 arbatinių šaukštelių
  • česnakas: 3-4 skiltelių
  • brendis: 2 valgomųjų šaukštų
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje ati­tir­pi­nkite kre­ve­tes šal­tame van­de­nyje. Nusau­si­nkite jas.
  • 2. Tuomet visus liku­sius ingri­di­en­tus: smul­kintą čes­naką, druską, pipi­rus, sul­tis, aliejų bei brendį supi­lkite į dube­nėlį bei gerai išmaišykite.
  • 3. Tada sudėkite nusau­sin­tas kre­ve­tes į mai­šelį, užpi­lkite mari­natu bei lai­kykite bent valandą arba per naktį šaldytuve.
  • 4. Į įkai­tintą kep­tuvę pilkite aly­vuo­gių alie­jaus bei suver­skite visą mai­še­lio turinį. Kepkite mai­šy­dami maždaug 4–5 minu­tes, kol kre­ve­tės iškeps, o iš liku­sio mari­nato pasi­da­rys padažiukas. Skanaukite!
    0 balsai
Autorius: Skanūs receptai