Salotos su ančiuviais

Salotos su ančiuviais

Ingredientai

  • 250 g. romaninių salotų
  • 30 g ančiuvių su aliejumi
  • 1 vištos kiaušinio
  • 2 putpelės kiaušinių
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio (tinka Džiugas)
  • krutonai (skrebučiai)
  • 40 ml alyvuogių aliejaus
  • skiltelė česnako
  • 40 ml citrinų sulčių
  • worčesterio padažo
  • krapų
  • petražolės
  • pipirų
  • druskos

Recepto instrukcijos

  • 1. Vištos ir putpelių kiaušinį verdame 3 minutes ir dedame į šaltą vandenį. Kiaušiniai turi būti skystu tryniu. Salotas nuplauname, nusausiname, suplėšome mažesniais gabalėliais ir dedame į dubenį.
  • 2. Ančiuvius, kaip ir krapus ir petražoles pasmulkiname, česnaką sutriname spaustuvu, dedame smulkintą vištienos kiaušinį, pusę parmezano sūrio, pilame alyvuogių aliejų, citrinos sulčių, worčesterio padažą, paskaniname druska, pipirais ir viską sumaišome. Ant salotų lapų dedame griežinėliais pjaustytus putpelės kiaušinius, krutonus, ančiuvių apliejame pagamintu padažu su krapais petražolėmis, česnaku ir worčesterio padažu, atsargiai išmaišome.
  • 3. Salotas tiekiame iš karto, tik pagaminus kitaip krutonai prisigers padažo ir suminkštės. Į lėkštes sudėtos salotos pabarstomos likusiu parmezano sūriu. Skanaus.
FavoriteLoadingIšsaugoti receptą ateičiai

Recepto autorius: Šarūnas Rubinas



    0 balsai
Autorius: Skanūs receptai