Pyragėliai su mėsa

Pyragėliai su mėsa

Ingredientai

  • šaldyta bemielė sluoksniuota tešla: 500 gramų (lakštais)
  • malta jautiena: 300 gramų (arba kiaulienos)
  • svogūnai: 1
  • džiovintas raudonėlis: žiupsnelis
  • druska: žiupsnelis
  • malti juodieji pipirai: žiupsnelis
  • sukapotos petražolės: 1 šaukštas
  • sviestas: 1 šaukštas

Recepto instrukcijos

  • 1. Pirmiausia šaldytą tešlą ištraukiame iš šaldiklio, paliekame sušilti. Jei tešla stora, pabarstome ją miltais bei pakočiojame.
  • 2. Tuomet svogūną nulupame, smulkiai supjaustome bei suberiame į keptuvėje ištirpintą sviestą. Kepiname, iki svogūnai taps skaidrūs. Tada suberiame jautienos faršą. Pamaišydami kepiname ant nesmarkios ugnies maždaug 15 minučių. Paskui suberiame druską, pipirus, raudonėlį, išmaišome bei kepiname dar kažkur 2-3 minutes. Nukeliame nuo viryklės, įmaišome petražoles bei paliekame atvėsti.
  • 3. Po to ant tešlos lakšto šaukštu tolygiai paskleidžiame keptą mėsą bei suvyniojame tešlą į ritinėlį. Viršų bei ypač sujungimo vietą gerai patepame išplaktu kiaušiniu. Galiausiai ritinėlį padedame į kepimo popieriumi išklotą skardą bei pašauname į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug 25-30 minučių. Skanaus!
Išmėgink:



    0 balsai
Autorius: Skanūs receptai

Parašykite komentarą