Pyragas su rikotos sūriu

Pyragas su rikotos sūriu

Recepto autorius: Oditėlės blogas

Ingredientai

  • Pyrago pagrindui:
  • sausainiai: 125 gramai (pvz.: "SELGA" klasikiniai)
  • kedro riešutai: 50 gramų (galima naudoti graikinius)
  • sviestas: 50 gramų

  • Sūrio masei:
  • rikotos sūris: 250 gramų
  • grietinėlė: 150 milililitrų (35% rieb.)
  • kondensuotas pienas: 120 mililitrų
  • medus: 0,5 valgomojo šaukšto
  • citrinos tarkuota žievelė: 0,5 citrinos
  • citrinos sultys: 0,5 citrinos
  • želatina: 1,5 valgomojo šaukšto
  • vanduo: 25 mililitrų (želatinai ištirpinti)

Recepto instrukcijos

  • 1. Pradžioje į dubenėlį suberiame želatiną, užpilame vandeniu bei paliekame, kol išbrinks.
  • 2. Tuomet riešutus pakepiname sausoje keptuvėje. Kai atvės, sumalame, bet ne per daug.
  • 3. Tada sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu. Supilame išlydytą sviestą, sudedame sumaltus riešutus bei viską gerai išmaišome.
  • 4. 18 centimetrų skersmens tortinės formos dugną išklojame sviestiniu popieriumi. Sudedame sausainių masę bei gerai apspaudžiame tortinės dugną bei kraštus. Padedame į šaldytuvą, kol darysime įdarą.
  • 5. Šaltą grietinėlę gerai išplakame.
  • 6. Po to rikotos sūrį sumaišome su kondensuotu pienu, medumi, citrinos žievele bei supilame citrinos sultis. Įmaišome išplaktą grietinėlę bei ištirpintą pravėsusią želatiną.
  • 7. Galiausiai masę iš karto supilame į paruoštą tortinę, užberiame juodojo šokolado drožlių bei paliekame šaldytuve 3 valandoms arba per visą naktį. Skanaus!
Išmėgink:



    0 balsai
Autorius: Skanūs receptai

Parašykite komentarą