RECEPTAI

Kiekvienam žmogui maistas yra svarbus ir būtinas, kad išgyventų. Jis ne tik patenkina fiziologinius poreikius, bet ir suteikia malonumą. Skanus maistas neretai gali pakelti subjurusią nuotaiką, padėti pasijusti geriau. Tačiau šiandieniniame skubančiame pasaulyje maisto gamybai laiko randa ne kiekvienas. O juk ir nėra tai būtina, kai galima nueiti pavalgyti į restoraną, kavinę ar greito maisto užkandinę. Prekybos centrai siūlo didelę pusgaminių pasiūlą. Tačiau, kiekvienas mūsų turime mokėti pasigaminti maistą ir namuose. Kartais pasimiršta vieno ar kito patiekalo sudedamosios dalys ar gamybos eiga, pritrūkstama idėjų. Galbūt norite pagaminti konkretų patiekalą, bet nežinote kaip? Internetinėje svetainėje Undp.lt pateikiami geriausi maisto receptai. Jeigu skanūs patiekalai Jūsų silpnybė, tuomet čia tikrai rasite puikių idėjų.

Kodėl patiekalai turėtų būti gaminami namuose?

Galite išmokti naujų skanių receptų ir nustebinti savo brangius žmones

Įvairiomis progomis, o neretai ir kasdien norisi džiuginti savo artimuosius. Tai ypač paprasta padaryti pagaminus jų mėgstamų patiekalų, o galbūt ir išbandant naujus receptus. Skanus maistas – tai lengvas būdas pradžiuginti save bei aplinkinius.

Žinote pačių pagamintų patiekalų sudėtį

Žmonės po truputį tampa vis sąmoningesni ir daugiau dėmesio atkreipia į valgomų produktų sudėtį. Visi norime būti sveiki ir energingi, todėl reikia rinktis ir tokį maistą, kuris ne tik mums padėtų jaustis sotiems, bet ir suteiktų reikalingų maisto medžiagų  bei vitaminų. Kai valgiai gaminami pačių rankomis, galite patys išsirinkti kokybiškesnes patiekalų sudedamąsias dalis. Visada valgydami pačių pagamintą maistą Jūs tiksliai žinote ką dedate į savo skrandį.

Patiekalai yra gerokai skanesni nei įvairūs pusfabrikačiai

Parduotuvėse siūlomas platus pusfabrikačių asortimentas, galima įsigyti įvairių šaldytų produktų ar jau pagamintų patiekalų. Tokių produktų maistinė vertė yra abejotina, tačiau jei neturite daug laiko maisto gamybai ir esate užimti, tai yra nebloga alternatyva. Visgi, jeigu norite valgyti skaniau vertėtų gamintis namuose patiems. Greičiausiai esate kažkada bandę tokius šaldytus tradicinius patiekalus kaip cepelinai ar žemaičių blynai? Jeigu taip, neabejotinai sutiksite, kad šie lietuviški patiekalai yra nepalyginamai skanesni, kai gaminami namuose ir valgomi švieži.

Patiekalai neretai nenusileidžia restoranų valgiams

Jeigu nesate dideli maisto gaminimo mėgėjai, kai norite kažko skanaus, turbūt pirmiausia pagalvojate apie kavinėje ar restorane pagamintą maistą? Tačiau namuose pagaminti patiekalai taip pat gali būti nepaprastai skanūs, tereikia turėti gerą receptą.

Tai pigiausias būdas valgyti skanų ir sveiką maistą

Jeigu ieškote būdo pavalgyti sveikai ir sveikai, reikėtų gamintis patiems. Dauguma šeimų turinčių nedidelį biudžetą retai valgo ne namie, taigi norėdami sutaupyti jūs taip pat galite rinktis maisto gaminimą namuose.

Maisto gamyba gali būti ir kaip saviraiškos forma

Jeigu mėgstate gaminti maistą, tikriausiai sutiksite, kad tai ne tik būdas kažką skaniai pasigaminti, tai taip pat savotiška meditacija, būdas atsipalaiduoti, pailsėti nuo įvairių rūpesčių. Taip pat galima save realizuoti, kuriant naujus receptus ar improvizuojant su jau žinomais. Patiekalų gaminimas yra kūryba, kurios metu gali gimti nauji receptai.

Lengvi receptai – išsigelbėjimas neturintiems laiko

Dažnai maisto gamybai nėra laiko, o kartais ir noro, tačiau valgyt norisi kasdien. Ką daryti jeigu nemėgstate ar neturite laiko gamintis maisto? Yra išeitis – lengvi receptai. Lengvi patiekalai visuomet pagaminami greitai ir paprastai, todėl galite valgyti naminį maistą ir be specialių maisto gamybos įgūdžių. Greiti patiekalai – tai tikras išsigelbėjimas neturintiems daug laiko.

Undp.lt rinktiniai patiekalai

Interneto svetainėje Undp.lt pateikiami įvairių patiekalų. Visi gaminiai su nuotraukomis, tam, kad Jums būtų patogiau ir lengviau išsirinkti norimą patiekalą.  Semkitės idėjų, gaminkite ir valgykite skanų naminį maistą!

 

 

 

 

Skaityti daugiau apie receptus
ATRADO NAUJĄ SKRUZDĖLYNO RECEPTĄ SUKURSITE TOBULĄ SKONĮ!
Recepto autorius Mano virtuvės užrašai SKRUZDĖLYNAS 5 vnt kiaušiniai500 g miltai20 ml degtinė500 ml aliejus ((kepimui))250 ml dirbtinis medusrazinosaguonosdruska (žiupsnelio) Iš
Skaityti daugiau...
VIŠTIENOS KOTLETAI SU DARŽOVĖMIS IR PIEVAGRYBIAIS – NUO ŠIOL GAMINSITE TIK TAIP!
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai VIŠTIENOS KOTLETAI SU DARŽOVĖMIS IR PIEVAGRYBIAIS 300 g vištienos faršas 1 vnt svogūnai ((mažo)) 0,5 vnt
Skaityti daugiau...
MORKŲ PYRAGAS SU KOKOSŲ ALIEJUMI – GAMINSITE TIKRAI DAR NE KARTĄ!
Recepto autorius Alminos virtuvė MORKŲ PYRAGAS SU KOKOSŲ ALIEJUMI 2 vnt kiaušiniai 160 g cukrus 130 ml kokosų aliejus 160 g
Skaityti daugiau...
LIETINIAI BLYNAI SU KRABŲ LAZDELIŲ IR PIEVAGRYBIŲ ĮDARU – TOKIŲ DAR NEGAMINOTE!
LIETINIAI BLYNAI SU KEPTOS MALTOS MĖSOS ĮDARU Lietiniams: 3 vnt kiaušiniai 150 g miltai 1 v.š. cukrus (šaukšto be kaupo
Skaityti daugiau...
MOLIŪGŲ PYRAGAS SU VIRTU KONDENSUOTU PIENU – SKONĮ PRISIMINSITE ILGAI!
Recepto autorius Pietų stalas MOLIŪGŲ PYRAGAS SU VIRTU KONDENSUOTU PIENU 150 g miltų 1 vnt kiaušinių 115 g sviesto 190 ml
Skaityti daugiau...
LEGENDINIS BULVIŲ PLOKŠTAINIS KUGELIS – ABEJINGŲ NEPALIKS!
Recepto autorius Mukatanas BULVIŲ PLOKŠTAINIS KUGELIS 200 g karštai rūkyta kiaulienos šoninė 2 vnt svogūnai (vid. dydžio (nulupti)) 60 g sviestas
Skaityti daugiau...
VIRTI VARŠKĖČIAI – VOS 4 INGREDIENTAI SUKURS TOBULĄ SKONĮ
Recepto autorius Kirvio virtuvė VIRTI VARŠKĖČIAI 180 g varškė 0,5 a.š. druska 1 vnt kiaušiniai 3-4 v.š. miltai Iš pradžių varškę
Skaityti daugiau...
KEPTA KIAULĖS KARKA – APSILAIŽYSITE PIRŠTUS!
KEPTA KIAULĖS KARKA 1 vnt kiaulės karka 1 kg bulvės 2 skiltelės česnakas 1 v.š. garstyčios druska lauro lapai pipirai
Skaityti daugiau...
BULVINIAI BLYNAI SU SŪRIU – ŠIE BLYNAI UŽKARIAUS JŪSŲ ŠIRDIS!
Recepto autorius Baking Secrets BULVINIAI BLYNAI SU SŪRIU 900 g bulvės 50 g tarkuotas čederio sūris 50 g tarkuotas parmezano sūris
Skaityti daugiau...
VIRTŲ BULVIŲ CEPELINAI SU MANAIS – TOKIŲ SKANIŲ DAR NEVALGĖTE!
VIRTŲ BULVIŲ CEPELINAI SU MANAIS Tešlai: 500 g virtos bulvės 50 g sausos manų kruopos 50 g bulvių krakmolas druska
Skaityti daugiau...
NAMINĖS CEZARIO SALOTOS – TOBULAS SKONIS!
NAMINĖS CEZARIO SALOTOS 400 g vištienos filė romaninės salotos 5 riekelės ciabatta'os duonelė česnakai tarkuotas kietasis sūris (poros saujų) 4
Skaityti daugiau...
GREITA UŽKANDĖLĖ SU LAŠIŠA – TAIP SKANU DAR NEBUVO!
GREITA UŽKANDĖLĖ SU LAŠIŠA varškė česnakas majonezas apvalūs sūrūs krekeriai lašiša petražolės šakelės (papuošimui) Iš pradžių į varškę smulkiai įtarkuok
Skaityti daugiau...
ŠALTIBARŠČIAI SU RIDIKĖLIAIS – ATGAIVA JUMS!
Recepto autorius 1001 receptas ŠALTIBARŠČIAI SU RIDIKĖLIAIS 50 g svogūnų laiškai 25 g krapai 300 g agurkai 150 g ridikėliai 330
Skaityti daugiau...
KIAULIENOS ČENAKAI – TOKIO PATIEKALO DAR NEGAMINOTE!
Recepto autorius Pietų stalas KIAULIENOS ČENAKAI 400 g kiaulienos sprandinės 2 vnt morkų 2 vnt bulvių 1 vnt svogūnų 0,5 vnt
Skaityti daugiau...
ORKAITĖJE KEPTI ŽEMAIČIŲ BLYNAI SU GRYBŲ ĮDARU – NEPAPRASTO SKONIO!
Recepto autorius Andželikos virtuvėlė ORKAITĖJE KEPTI ŽEMAIČIŲ BLYNAI SU GRYBŲ ĮDARU Tešlai: 15 vnt bulvės (vidutinio dydžio (virtos)) 3 vnt kiaušiniai
Skaityti daugiau...
MINKŠTOS VARŠKĖS SPURGOS – NUO STALO DINGS AKIMIRKSNIU!
MINKŠTOS VARŠKĖS SPURGOS 3 vnt kiaušiniai 2 vnt tryniai 5 v.š. cukrus 10-20 v.š. miltai 0,5 kg varškė ((riebi arba
Skaityti daugiau...
GARFILDO LAZANIJA – SKANIAU IR BŪT NEGALI!
GARFILDO LAZANIJA 1 pakuotė lazanijos lakštai 500 g malta mėsa 1 vnt svogūnai ((didelio)) 1 vnt raudonosios paprikos konservuoti pomidorai
Skaityti daugiau...
MAKARONAI SU MĖSA IR TROŠKINTOMIS DARŽOVĖMIS – GAMINSITE TIK TAIP!
MAKARONAI SU MĖSA IR TROŠKINTOMIS DARŽOVĖMIS 150-200 g nukaulintos triušienos mėsos 3-4 vnt svogūnų su laiškais 1 skiltelės česnako 1
Skaityti daugiau...
ČEBUREKAI SU NUOSTABIA ČEBUREKŲ TEŠLA – TOKIŲ DAR NEGAMINOTE!
Recepto autorius Prieskonių magija ČEBUREKAI SU NUOSTABIA ČEBUREKŲ TEŠLA Tešlai: 1 l kefyras 1,5 kg miltai 2 a.š. soda 1 v.š.
Skaityti daugiau...
ČESNAKINĖ MORKŲ UŽTEPĖLĖ – GERIAUSIAS UŽKANDIS!
Recepto autorius Šokiai virtuvėje ČESNAKINĖ MORKŲ UŽTEPĖLĖ 3 vnt morkos (vidutinio dydžio (virtos)) 80 g fermentinis sūris 3 v.š. majonezas 3
Skaityti daugiau...