Naminės Cezario salotos

Naminės Cezario salotos

Ingredientai

  • vištienos filė: 400 g
  • romaninės salotos
  • ciabatta'os duonelė: 5 riekėlės
  • česnakai: 4 skiltelės
  • tarkuotas kietasis sūris: poros saujų
  • ančiuvų filė aliejuje: 4 gabalėliai
  • majonezas: 3 šaukštai
  • Dižono garstyčios
  • alyvuogių aliejus: poros šaukštų duonai ir vištienai apšlakstyti, maždaug 1/5 stiklinės padažui gaminti
  • baltasis vyno actas: 2 šaukšteliai
  • vanduo: šlakelis
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • prieskoniai vištieniai
  • Viduržemio jūros prieskonių mišinys

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje duoną supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenėlį, apšlakstykite keliais šaukštais alyvuogių aliejaus bei išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, suberkite kubelius bei vis pamaišydamos kepkite orkaitėje, kol sukietės bei gražiai apskrus.
  • 2. Tuomet vištieną supjaustykite mažesniais gabalėliais. Susmulkinkite dvi skilteles česnako, jas sumaišykite su vištienos prieskoniais, Viduržemio jūros prieskoniais bei žiupsneliu pipirų. Prieskonių mišiniu įtrynkite vištieną, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Mėsytę suvyniokite į foliją bei orkaitėje kepkite maždaug 30 minučių. Prieš baigiant kepti atidenkite, kad šiek tiek apskrustų.
  • 3. PADAŽAS: Sūrį, porą susmulkintų česnako skiltelių, majonezą, garstyčias, ančiuvius, alyvuogių aliejų, baltojį vyno actą dėkite į trintuvę kol pavirs į vientisą masę. Tada dar įberkite žiupsnelį druskos bei įpilkite šlakelį vandens, kad padažas būtų kiek skystesnis.
  • 4. Salotų lapus supjaustykite arba suplėšykite, sumaišykite su skrebučiais, užpilkite padažo bei išmaišykite. Dėkite į lėkštes. Ant viršaus užberkite dar šiek tiek skrebučių, uždėkite tarkuoto kietojo sūrio bei įdėkite porą vištienos gabalėlių. Skanumėlis!
    0 balsai
Autorius: Skanūs receptai