Itališka virtuvė mūsų namuose įgauna naują prasmę su šiuo gardžiu naminės picos receptu. Ši pica – tai tobulas tradicinės itališkos virtuvės ir lietuviško skonio derinys, papildytas sultingu maltos mėsos įdaru, gausiai apibarstytas tirpiu sūriu ir papuoštas saldžiarūgščiais vyšniniais pomidorais. Kiekvienas kąsnis – tai kelionė į jaukų Italijos restoraną, tačiau su namų šilumos prieskoniu. Picos tešla ruošiama rankomis, todėl ji tampa ypatingai elastinga ir puikiai iškepa, suteikdama traškų pagrindą sultingam įdarui.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoj maltos jautienos galima naudoti maltą kiaulieną, kalakutieną arba jų mišinį.
- Mocarelos sūrį galima pakeisti kitais tirpiais sūriais: čederiu, goudos ar tilžės sūriu.
- Vyšninius pomidorus galima pakeisti paprastais pomidorais, supjaustytais griežinėliais.
- Baziliką galima pakeisti raudonėliu arba džiovintomis itališkomis žolelėmis.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Tešlą rekomenduojama paruošti iš anksto ir leisti jai kilti kambario temperatūroje bent 1 valandą.
- Prieš dedant įdarą, tešlą reikėtų šiek tiek pakepinti – taip ji išliks traški.
- Farširuotą mėsą rekomenduojama iš anksto pakepinti su prieskoniais.
- Sūrį geriausia tarkuoti tiesiai prieš dedant ant picos.
Kalorijos
Bendras kalorijas kiekis: 2800 kcal
Vienos porcijos (1/4 picos) kalorijos: 700 kcal
- Miltai (550 D tipo): 500 g
- Šiltas vanduo: 300 ml
- Sausios mielės: 7 g
- Druska: 10 g
- Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
- Cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
Įdarui:
- Malta jautiena: 400 g
- Mocarelos sūris: 250 g
- Vyšniniai pomidorai: 200 g
- Svogūnas: 1 vidutinis
- Česnakas: 3 skiltelės
- Pomidorų padažas: 200 ml
- Šviežias bazilikas: saujelė
- Druska: pagal skonį
- Juodieji pipirai: pagal skonį
- Alyvuogių aliejus: 3 šaukštai
- Pradėsime nuo tešlos paruošimo. Dideliame dubenyje sumaišykite šiltą vandenį, mieles ir cukrų. Palaukite 5 minutes, kol mielės aktyvuosis.
- Po truputį berkite persijotus miltus, maišydami mediniu šaukštu. Įdėkite druską ir alyvuogių aliejų.
- Minkykite tešlą ant miltuoto paviršiaus apie 10 minučių, kol ji taps elastinga ir nelips prie rankų.
- Sutepkite dubenį aliejumi, įdėkite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti 1 valandą.
- Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną.
- Įdėkite maltą mėsą ir kepkite, kol ji gražiai apskrus. Įdėkite smulkintą česnaką, druską ir pipirus.
- Įkaitinkite orkaitę iki 220°C temperatūros.
- Iškočiokite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos, suformuodami 32 cm skersmens apskritimą.
- Aptepkite tešlą pomidorų padažu, uždėkite paruoštą mėsos įdarą.
- Apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu, sudėkite perpjautus vyšninius pomidorus.
- Kepkite picą 15-20 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
- Prieš patiekdami, papuoškite šviežio baziliko lapeliais (nėra būtina).