Naminė pica su faršu, daug sūrio ir vyšniniais pomidorais
Porcijos 4
Paruošimas 45 min
Gaminimas 20 min

Naminė pica su faršu, daug sūrio ir vyšniniais pomidorais

Itališka virtuvė mūsų namuose įgauna naują prasmę su šiuo gardžiu naminės picos receptu. Ši pica – tai tobulas tradicinės itališkos virtuvės ir lietuviško skonio derinys, papildytas sultingu maltos mėsos įdaru, gausiai apibarstytas tirpiu sūriu ir papuoštas saldžiarūgščiais vyšniniais pomidorais. Kiekvienas kąsnis – tai kelionė į jaukų Italijos restoraną, tačiau su namų šilumos prieskoniu. Picos tešla ruošiama rankomis, todėl ji tampa ypatingai elastinga ir puikiai iškepa, suteikdama traškų pagrindą sultingam įdarui.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoj maltos jautienos galima naudoti maltą kiaulieną, kalakutieną arba jų mišinį.
  • Mocarelos sūrį galima pakeisti kitais tirpiais sūriais: čederiu, goudos ar tilžės sūriu.
  • Vyšninius pomidorus galima pakeisti paprastais pomidorais, supjaustytais griežinėliais.
  • Baziliką galima pakeisti raudonėliu arba džiovintomis itališkomis žolelėmis.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlą rekomenduojama paruošti iš anksto ir leisti jai kilti kambario temperatūroje bent 1 valandą.
  • Prieš dedant įdarą, tešlą reikėtų šiek tiek pakepinti – taip ji išliks traški.
  • Farširuotą mėsą rekomenduojama iš anksto pakepinti su prieskoniais.
  • Sūrį geriausia tarkuoti tiesiai prieš dedant ant picos.

Kalorijos

Bendras kalorijas kiekis: 2800 kcal

Vienos porcijos (1/4 picos) kalorijos: 700 kcal

  • Miltai (550 D tipo): 500 g
  • Šiltas vanduo: 300 ml
  • Sausios mielės: 7 g
  • Druska: 10 g
  • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
  • Cukrus: 1 arbatinis šaukštelis

Įdarui:

  • Malta jautiena: 400 g
  • Mocarelos sūris: 250 g
  • Vyšniniai pomidorai: 200 g
  • Svogūnas: 1 vidutinis
  • Česnakas: 3 skiltelės
  • Pomidorų padažas: 200 ml
  • Šviežias bazilikas: saujelė
  • Druska: pagal skonį
  • Juodieji pipirai: pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus: 3 šaukštai
  • Pradėsime nuo tešlos paruošimo. Dideliame dubenyje sumaišykite šiltą vandenį, mieles ir cukrų. Palaukite 5 minutes, kol mielės aktyvuosis.
  • Po truputį berkite persijotus miltus, maišydami mediniu šaukštu. Įdėkite druską ir alyvuogių aliejų.
  • Minkykite tešlą ant miltuoto paviršiaus apie 10 minučių, kol ji taps elastinga ir nelips prie rankų.
  • Sutepkite dubenį aliejumi, įdėkite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti 1 valandą.
  • Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną.
  • Įdėkite maltą mėsą ir kepkite, kol ji gražiai apskrus. Įdėkite smulkintą česnaką, druską ir pipirus.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 220°C temperatūros.
  • Iškočiokite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos, suformuodami 32 cm skersmens apskritimą.
  • Aptepkite tešlą pomidorų padažu, uždėkite paruoštą mėsos įdarą.
  • Apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu, sudėkite perpjautus vyšninius pomidorus.
  • Kepkite picą 15-20 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
  • Prieš patiekdami, papuoškite šviežio baziliko lapeliais (nėra būtina).