Šis itališką virtuvę primenantis patiekalas yra tobulas derinys tarp jūros gėrybių ir kreminės pastos. Švelniai aštrus česnako aromatas harmoningai susilieja su šilkiniu grietinėlės padažu, o al dente išvirti spaghetti makaronai tampa puikiu pagrindu sultingoms krevetėms. Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiek kasdienei vakarienei, tiek ypatingoms progoms. Patiekalas ne tik skanus, bet ir greitai paruošiamas, kas jį daro idealiu net ir užimčiausiomis dienomis.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoj spaghetti galima naudoti linguine, fettuccine arba penne makaronus.
- Grietinėlę galima pakeisti kokosų pienu (patiekalas taps lengvesnis).
- Šviežias česnakas gali būti pakeistas česnako milteliais (1 skiltelė = 1/4 arbatinio šaukštelio miltelių).
- Jei nenaudojate alkoholio, baltąjį vyną galima pakeisti vištienos sultiniu.
- Krevetės gali būti šviežios arba šaldytos (atšildytos).
Patiekalo gaminimo patarimai
- Makaronus virkite labai sūriame vandenyje, kad jie įgautų daugiau skonio.
- Prieš maišant su padažu, išsaugokite šiek tiek makaronų virimo vandens – jis padės padažui geriau prilipti prie makaronų.
- Krevetes kepkite ne ilgiau nei 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kad jos netaptų guminės.
- Padažą ruoškite ant vidutinės ugnies, kad grietinėlė neužvirtų ir neatsiskirtų.
Kalorijos
Bendras patiekalo kaloringumas: 2800 kcal
Vienos porcijos kaloringumas: 700 kcal
- Krevetės (be galvų, nuluptos): 600 g
- Spaghetti makaronai: 400 g
- Grietinėlė (35%): 400 ml
- Česnakas: 6 skiltelės
- Sviestas: 50 g
- Baltasis vynas: 100 ml
- Petražolės (smulkintos): 30 g
- Parmezano sūris (tarkuotas): 100 g
- Druska: pagal skonį
- Juodieji pipirai (maltų): pagal skonį
- Alyvuogių aliejus: 3 šaukštai
- Čili pipiras (smulkintas): 1 vnt (nebūtina)
- Dideliame puode užvirinkite sūrų vandenį makaronams.
- Kol vanduo užverda, paruoškite krevetes – nuplaukite jas po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Sudėkite makaronus į verdantį vandenį ir virkite pagal pakuotės nurodymus iki al dente būsenos.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą ant vidutinės ugnies.
- Įdėkite smulkintą česnaką ir kepkite, kol jis taps kvapnus (apie 1 minutę).
- Sudėkite krevetes į keptuvę ir kepkite 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol jos taps rožinės spalvos.
- Supilkite baltąjį vyną ir leiskite jam išgaruoti maždaug 2 minutes.
- Įpilkite grietinėlę, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Maišykite ant vidutinės ugnies.
- Kai padažas šiek tiek sutirštės, suberkite pusę smulkintų petražolių ir pusę tarkuoto parmezano.
- Nukoškite makaronus, pasilikdami puodelį virimo vandens.
- Sudėkite makaronus į padažą ir gerai išmaišykite. Jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek makaronų virimo vandens.
- Patiekite karštą, apibarstydami likusiomis petražolėmis ir parmezanu.