Jautienos sumuštinis su žolelėmis ir avokadų užtepėle

Jautienos sumuštinis su žolelėmis ir avokadų užtepėle

    • Ruošimo laikas
    • minutės
    • Kepimo laikas
    • minutės
    • Porcijos
    • 6

Ingredientai

  • Jautienos nugarinė: 1 kg
  • Bazilikai: 2 valgomieji šaukštai, sukapoto
  • Petražolės: 2 valgomieji šaukštai, sukapotų
  • Čiobreliai: 2 valgomieji šaukštai, sukapotų
  • Alyvuogių aliejus: 1/4 stiklinės
  • Sūris: 6 riekelės
  • Penkių grūdų duona: 12 riekelių
  • Jūros druska ir pipirai
  • Salotų lapai: 1, nuplautas
  • Pomidorai: 2, supjaustyti riekelėmis
  • Raudonieji svogūnai: 1, plonai supjaustytas***
  • Avokadų užtepėlė
  • Grietinė: 1/2 stiklinės, neriebios
  • Avokadai: 2, susmulkinti

Recepto instrukcijos

  • 1. Išmuškite jautienos kepsnį ir supjaustykite į 6 dalis. Sumaišykite žoleles su alyvų aliejumi, jūros druska ir pipirais. Patepkite kepsnius šiuo mišiniu.
  • 2. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės liepsnos ir iškepkite kepsnį, kiekvieną pusę pakepdami po 5-7 minutes, kol apskrus tiek, kiek jums patinka. Uždėkite po riekelę sūrio ant kiekvieno kepsnio. Nuimkite nuo liepsnos, uždenkite folija ir palikite 10 minučių.
  • 3. Avokadų užtepėlė: sumaišykite avokadus su grietine, užberkite pipirų.
  • 4. Paskrudinkite duoną ir sudėliokite sumuštinį įdėdami salotą, kepsnį, pomidorą, svogūną ir avokadų užtepėlės.
Išmėgink:



    1 balsas
Autorius: Skanūs receptai

Parašykite komentarą