Gruziniška adžika

Gruziniška adžika

Recepto autorius: Šarūnas Rubinas

Gaminamas per 6 dienas.

Ingredientai

  • 1 kg čili
  • 500 g raudonosios paprikos
  • 500 g pomidorų
  • 100 g česnakų
  • 50 g kalendros
  • 50 g petražolės
  • 50 g salierų lapų
  • 1 a.š. kalendros grūdelių
  • 250 g druskos
  • 50 ml aliejus
  • 30 ml acto 9 proc.
  • Paikus pagardas prie mėsos patiekalų
  • aštraus maisto mėgėjams

Instrukcijos

  • 1. Čili išdedame ant didelio padėklo ir padedame vėsioje vietoje 3 paroms, kad apvystų. Po to, pipirus paruošiame, išimkite sėklas ir nupjaustome galiukus. Užverdame actą ir atvėsiname. Visus nurodytus produktus susmulkinkite virtuviniu kombainu. Kruopščiai išmaišome mediniu šaukštu. Į masę įberiame druskos ir kalendros grūdelius, supilame actą, gerai išmaišome ir padedame vėsioje vietoje 2-3 paroms, kartkartėm pamaišydami. Kai adžika susistovės, sudedame į sterilizuotus stiklainius ir pasterizuojame, ant viršaus užpildami aliejaus ir uždarome. Laikome šaltoje ir tamsioje vietoje. Pirštelius laižysite.
    0 balsai
Autorius: Skanūs receptai